Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Bobik
- Uživatel
Re: Škoda 15T ForCity
Tak dneska příšera viděna na Želvě v 10:15 jak šupajdí Mezi Hřbitovy a dál směr Ohrada.
No poprvé jsem měl možnost vidět na vlastní oči ty podvozky na koncích co dělaj v ostřejším obloučku a moc príma mi to tedy nepřišlo. Vyjeli natolik do boku, až se mezi vozem a ochr. krytem co je zepředu na kole objevila díra. Nevím, zdá se mi to jako příliš rizikové místo celé tram., jak pro ni, tak i pro okolí.
No poprvé jsem měl možnost vidět na vlastní oči ty podvozky na koncích co dělaj v ostřejším obloučku a moc príma mi to tedy nepřišlo. Vyjeli natolik do boku, až se mezi vozem a ochr. krytem co je zepředu na kole objevila díra. Nevím, zdá se mi to jako příliš rizikové místo celé tram., jak pro ni, tak i pro okolí.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Před týdnem jsem tady (Kam s ním?) psal, že při sobotní odpolední šichtě na lince 11 jsem měl opakovaně (3x) co dělat s auty PČR mě předjíždějícími, abych je ve dvou případech nezramoval !!! Viditelně jeli k zásahu a předjížděli mě rozjetého, ale poprvé za světla před zastávkou Chodovská ZC se světelným majákem, ale bez sirény a podruhé za tmy pustili i ten světelný maják až přede mnou při zastavování nesvítícího osobního tmavého auta - asi šedé či černé barvy.Brejšín píše:Maják puštěnej měli (ale bez syrény), ale asi jenom v okamžik když už viděli že se rozjiždíme a mohlo by dojít ke střetu s 15T. Jeliklož se nás snažili ještě předjet (směrem na Bohdalec) ale v poslední vteřině jsem si jich všimnul a zastavil, a ten jejich ***** za volantem to naštěstí strhnul takže nám ani neodřeli bok. Opravdu profící, na to že jich tam bylo 5.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bylo mi zde odpovězeno (demonem), že tady to nevyřešíme - oznamuji, že to jsem věděl a na oba právě uvedené případy jsem napsal SH (třetí - kdy mě objeli při stání v zastávce jsem neuváděl). S tím, že jsem věděl přesná místa a časy, ale RZ jsem neměl čas si všimnout - hlavně u toho Kaufu (z druhé strany, než je na foto ze včera), kdy jsem byl těsně před zastávkou a na úrovni protější bylo auto, mezi nímž a mnou se díky mému použití kolejnicovek protáhly jen tak tak!!! Z toho důvodu jsem nemohl požadovat nic víc než opakované poučení řidičů PČR o vlastnostech TRAM - kolejového drážního vozidla. Osobně tomu však moc nevěřím. Doufám, že při existenci fotodokumentace případu ze včera je oficiální cestou požadován postih příslušného řidiče PČR (jistě musí mít zaznamenáno, kdo s ním jel). Jedině to by je mohlo konečně naučit!!! A pokud ne, tak je příště asi zramuju - se slovy, že mi nedali možnost na ně reagovat (Nebyly v minulosti již takové případy? Jistě jsem někde viděl foto zdemolovaného služ. voz. PČR u TRAM). Jinak samozřejmě největším svinstvem od nich je i to objíždění TRAM v zastávce, i když nikam nespěchají, ale toho je nezbavíme dřív, než jejich správného míjení v oprávněných případech!!! (V SH jsem položil otázku, kdo způsobil větší a nebezpečnější přestupek - PČR či jí zastavované za tmy nesvítící vozidlo.)
křtinek:
Se SSZ nemáš pravdu - kdyby jeli vpravo vedle TRAM, tak jet mohli, protože TRAM DC doleva to padá na konci volna souběžné IAD - červenou těsně před tím dostali auta naproti od Bohdalce. Z toho důvodu nás již v kurzu učili v průběhu průjezdu touto křižovatkou (a nejen jí), za níž IAD jede po naší koleji přehodit směrovky z leva doprava. (Mimochodem v poslední době zrovna tady zároveň se mnou moc aut neodbočovalo - jeli vždy spíš rovně.)
Maják puštěnej měli (ale bez syrény), ale asi jenom v okamžik když už viděli že se rozjiždíme a mohlo by dojít ke střetu s 15T. Jeliklož se nás snažili ještě předjet (směrem na Bohdalec) ale v poslední vteřině jsem si jich všimnul a zastavil, a ten jejich ***** za volantem to naštěstí strhnul takže nám ani neodřeli bok. Opravdu profící, na to že jich tam bylo 5.

- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Abych pravdu řek, tak jsem byl natolik zaměřenej na 15t, že nevim.chemik87 píše: Nedá mi to a musím se optat na pár věcí ze čtvrtého obrázku - co ta fábie? Co tam nacvičuje? To tě objíždí zleva? Opravdu má na střeše modrý maják? Má puštěné výstražné světla?
Tak jsem schválně prošel všechny fotky a hle:
Tady nás předjíždí: A tady už je pryč: Samozřejmě na čevenou, protože tu skáčou tramvajový "čočky" až když autům skočí červená - a jak jinak by se 15T dostala na ul. U Plynárny
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tak to se zase policisté předvedli...Proxy píše:Ano, to je policejní vůz pro měření rychlostichemik87 píše:Nedá mi to a musím se optat na pár věcí ze čtvrtého obrázku - co ta fábie? Co tam nacvičuje? To tě objíždí zleva? Opravdu má na střeše modrý maják? Má puštěné výstražné světla?registrační značka 3A6 9505
http://www.autoweb.cz/pravni-poradna-be ... t-ii/15900
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to je policejní vůz pro měření rychlostichemik87 píše:Nedá mi to a musím se optat na pár věcí ze čtvrtého obrázku - co ta fábie? Co tam nacvičuje? To tě objíždí zleva? Opravdu má na střeše modrý maják? Má puštěné výstražné světla?
http://www.autoweb.cz/pravni-poradna-be ... t-ii/15900
krtinek píše:Dnes v 11.30 přijela od Nuslí na Spořilov a po 10 minutách "zkoumání" přední části pány z DP odjela, odkud přijela.
Omlouvám špatnou kvalitu fotek - nic lepšího než mobil bohužel nebylo po ruce, navíc bylo zataženo a pršelo...
A ještě jedna z tramvaje, se kterou jsme byli dámě na kolejích v patách:
Nedá mi to a musím se optat na pár věcí ze čtvrtého obrázku - co ta fábie? Co tam nacvičuje? To tě objíždí zleva? Opravdu má na střeše modrý maják? Má puštěné výstražné světla?
-
bertramkin
- Uživatel
[quote="krtinek"]Dnes v 11.30 přijela od Nuslí na Spořilov ...
Jak je to možné,já tady čumim z okna a ona si projede jen tak...pěkné fotky,jen jsem se těšil že první na Spořilově budu mít já 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji Bobikovi za odkaz já jsem si přesně nepamatoval, kde to demon na FORU psal.gabuliatko píše:Milý 9001, pokud Ti něco Demon řekl soukromně, tak si to nech pro sebe, pokud ne, tak dej odkaz, kde to Demon napsal.9001 píše:Demon se zmínil, že to s 15T, moc dobře nevypadá. V jaké fázi ted je? Už děje něco po legislativní stránce a nebo se stále doladují mouchy ze strany ŠT?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sakra, to určitě jela do Ďáblic a já to prošvihnultramvajka píše:na Holešovicích směr Trojská
- Bobik
- Uživatel
No tipuju že 9001 naráží na tohle z vlákna "Nehody"
Jo zdá se že tenkrát byly machři..... 
Aneb T3 forever....demon píše:S 15T to nevypadá nijak růžově, takže za chvíli budeme rádi, že Bulhaři nakonec cukli a ty odstavený šroty zase rozjezdíme.
-
gabuliatko
- Uživatel
Milý 9001, pokud Ti něco Demon řekl soukromně, tak si to nech pro sebe, pokud ne, tak dej odkaz, kde to Demon napsal.9001 píše:Demon se zmínil, že to s 15T, moc dobře nevypadá. V jaké fázi ted je? Už děje něco po legislativní stránce a nebo se stále doladují mouchy ze strany ŠT?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Demon se zmínil, že to s 15T, moc dobře nevypadá. V jaké fázi ted je? Už děje něco po legislativní stránce a nebo se stále doladují mouchy ze strany ŠT?
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A v 11:50 na Holešovicích směr Trojská 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zhruba před deseti minutami viděna na Černokostelecké do centra.
Edit: mám na ni dneska kliku, v půl dvanácté ve Vodičkově.
Edit: mám na ni dneska kliku, v půl dvanácté ve Vodičkově.
Naposledy upravil(a) Bobek dne 27.2.2010 14:01, celkem upraveno 1 x.