Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.7.2010 12:54

1.) TJ: Takže sjednocení se stejně nekoná, když uvádíš, že metráci původně i nadále fasují ve svém volnu. A jinak tramvajáci byli údajně stejně původně kontrolováni, dle nějakého výpisu co sklad zasílal na JPT. To že to snad, dle informací na 3. školení, nefungovalo zejména u autobusáků, kteří prý běžně vykazovali fasování nejen v jiných dnech, ale i měsících, než jej činili je věc další. Trvám si na názoru, že i jednotné řešení mohlo být mnohem jednodušší, a že Bobík současnou situaci naprosto dokonale vystihl.
2.) Dovolím se vrátit k linkovému vedení - informování cestujících o trasách (i když sice můj příklad by se spíše hodil do vlákna "Zátahové orientace"). Na tom 3. školení jsme byli také nabádáni, aby jsme při zátazích neužívali nyní se mezi námi rozmáhající negativní označení čísel (prý chodí stížnosti od slabozrakých, pro něž je to snad nečitelné). Zrovna nedávno jsem byl v situaci, kdy jsem si zpětně říkal, že jsem to měl užít - zatahoval jsem po 8. večer s 33 od Modřan, ale místo z Výtoně přes Albertov z IPP přes Bruseslkou. Na IPP jsem, dle svého zvyku pomocí mikrofonu upozornil, že jedu vpravo do vozovny načež přišel nějaký cizinec, který prý nastoupil na Karláku, s dotazem jestli mu jízdenka platí i na další tramvaj na Slávii. Musel jsem odpovědět, že nikoliv - měl koupenou nepřestupní. Další příklad, že různá nařízení praxi nesmyslně ztěžují!

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 18.7.2010 9:58

MM-Mikulovsky píše:Nyní nově se fasování stejnokroje nepíše, kvůli nějakému úředníkovi, jen do štítku (formátu A5, kam se píší i případně další odježděné hodiny v onom dni), ale ještě do formuláře A4 "překážky v práci", v němž přibyla kolonka "fasování", kterou musí v centrálním skladu potvrdit. ...
Musíš si uvědomit, že nefasují jenom tramvajáci. U každé jednotky se to vykazovalo jinak, takže toto je pouze snaha systém sjednotit. Že si JPT i nadále trvá na svém starém způsobu, je problém čistě JPT.
A jinak fasování je oficiálně překážka v práci na straně zaměstnavatele (ohodnocena čtyřmi hodinami - pokud už to zase není jinak). Spousta zaměstnanců totiž musí jít fasovat v době svého volna (V případě JPM se ještě musí v době svého volna odvést Oděvní knížka do kanclu na Holešovicích). DP nejsou jenom tramvajáci ...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 17.7.2010 23:20

Bobík: =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> Takhle skvěle a hlavně výstižně všemi ranami do černého skutečně nedovedu pálit ani já.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 17.7.2010 22:00

Dej blbci funkci, vymyslí lejstro. #-o
Jinak mám pocit, že se některý kancelářský prostě probudili z letargie, rozhlídli kolem sebe a ejhle - zjistili, že by mohli být lehce postradatelní. Takového zjištění se samozřejmě zalekli a počali vyvíjet horečnou činnost aby prokázali svou nepostradatelnost.
Zazvonil zvonec, pohádky je konec a pokud se v těch lejstrech neutopili, šťastně je chrlí dodnes.

Navíc je krize, práce je málo a musí se s ní šetřit, tak se nedivme že se ještě nedostalo na předělání 3 roky starých map.
Mám pocit že pracovat jako oni, tak jsem za dnešek sotva v půlce prvního kola ze Špejcharu na Hostivař

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 17.7.2010 21:44

Já si myslím, že spíš by bylo potřeba násobně víc jich vyhodit - aby lehké věci šli dělat lehce a nedělaly se zbytečně složitě. Nyní nově se fasování stejnokroje nepíše, kvůli nějakému úředníkovi, jen do štítku (formátu A5, kam se píší i případně další odježděné hodiny v onom dni), ale ještě do formuláře A4 "překážky v práci", v němž přibyla kolonka "fasování", kterou musí v centrálním skladu potvrdit. Když již bylo z jakéhokoliv důvodu potřeba fasování potvrzovat, tak proč se musel nelogicky upravovat zcela jiný celkově dvojnásobně větší a viditelně nesouvisející formulář (copak fasování je překážka v práci - když je placeno jako služba na voze)? Nemohlo se místo toho potvrzovat do onoho štítku?
Dle informací ze 3. školení, jenž jsem teď ve středu dopoledne absolvoval, nyní další úředníci řeší, jak to nové nařízení, fasování ztěžující, nějak zrušit či obejít. Čili opět úředníci "vymýšlejí lejstra pro lejstra, aby zase další mohli vymýšlet jiná lejstra".

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 17.7.2010 21:35

Tom píše:Dopravní podnik má zhruba 11 500 zaměstanců, aby se to změnilo k lepšímu, bylo by potřeba nabrat 3 zaměstance. A to je velmi mnoho. :twisted:
Myslím, že by nebylo nutné nabírat nikoho. Já bych se prostě styděl jít na DP v odděleních marketing a komunikace a provozní informace do práce, kdybych věděl, že ty mapy v této podobě ve městě jsou. V normálním světě by se to řešilo IHNED a do týdne by bylo vyřešeno. Tady je to od povodní DP i městu fuk. Že to alespoň nevadí Ropidu...? Ale chápu, že v DP jde vše pomalu. Až letos se na výlukových plechových tablech objevily vysvětlivky v angličtině. Cyusa, co se marně řešila před třemi lety. Takže je třeba si zvyknout, že u DP náprava trvá cca 3 - 7 let...:-)

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 17.7.2010 20:12

Dopravní podnik má zhruba 11 500 zaměstanců, aby se to změnilo k lepšímu, bylo by potřeba nabrat 3 zaměstance. A to je velmi mnoho. :twisted:

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 17.7.2010 19:27

Kalanis píše:MŠ: Kvalita výlukových cedulí DPP (hlavně absence AJ) byla zdrbána i v magazínu "Z Metropole", takže "kdepak soudruzi udělali chybu?" :)
K tvým plánkům: Neviděl jsem v nich noční vedení tram, jinak jsou výborné.
Na noční už nebyla síla, jsou jen v tom soupisu v přiložených letácích. Mě jen štve, že se ty letní velké mapy v metru, vedlejší schéma nočních a jezevčík v tramvajích, co jsou celé léto s trvalým stavem v ulicích, neřeší nejméně od roku 2003, kdy jsem to na DP poprvé nadhodil. Denně vidím u těch map stát turisty a plánovat si cestu. Co jim mám říct? Tohle velké neplatí, tohle menší vedle a noční taky ne a platí jen tahle malá A3 tady vpravo... A v tramvajích též dominuje jezevčík a ta platná A3 je menší a kousek vedle. Kdo se v tom má vyznat?

Argument DP. Nemůžeme to tisknout s každou změnou, Fajn. Uznávám. Ale jezevčík v tramvajích jde přece dát pryč... Ať je tam tedy v létě jen ta mapa a ne dvě informace, z nichž dominuje ta špatná.

Mapa v metru je velká a drahá a tiskne se jednou ročně. Fajn. Opět beru. Ale dá se vytisknout verze jen s trasami tramvají a busů bez čísel linek, která se dá dát v létě do metra a pak zas vyndat a nahradit linkovým stavem. A v tom bez čísel linek se dají vyznačit přelepkou uzavřené úseky v centru a pak už turista pochopí a hledá upřesňující info o linkách vedle... Je to přece tak jednoduché...

Když přijedu do ciziny, prostě se mi nestane, aby městu dominovalo ZCELA NEPLATNÉ dopravní info... A když jdu na web dpp, tak cizojazyčně je to absolutní hrůza a děs. Mapy z let 2008 a 2009...anglické texty satré. Přitom mapa sítě a změn by měla být dostupná na titulní straně webu ve všech jazycích ÚPLNĚ SAMOZŘEJMĚ a každý den platná...

Kalanis
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalanis » 17.7.2010 12:09

MŠ: Kvalita výlukových cedulí DPP (hlavně absence AJ) byla zdrbána i v magazínu "Z Metropole", takže "kdepak soudruzi udělali chybu?" :)
K tvým plánkům: Neviděl jsem v nich noční vedení tram, jinak jsou výborné.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 16.7.2010 21:07

gabuliatko píše:25 jezdí opačným směrem, nebo jsem něco prošvihl ? 3 se tam nesjedou ani náhodou a i kdyby tak třetí stojí v křižovatce a překáží 8-)
http://mapy.1188.cz/#pos=50.101927;14.4 ... tastralni;
Nejen, že 12 a 25 točí stejným směrem, ale ještě jiným, než myslíš :-). Libeňák - Žertvy - U Balabenky -Sokolovská - Zenklova - Libeňák. Opačným směrem točívala a lidi tam vozila 15. Při současném točení třetí souprava neblokuje křižovatku, neb stojí u Heydukovy ulice a ta je jednosměrná od Sokolovské ven a odbočení do ní od Karlína není povoleno, neb je tam dopravní stín zastávky.

johndj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johndj » 16.7.2010 20:49

25 točí stejně jako 12.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 16.7.2010 19:21

25 jezdí opačným směrem, nebo jsem něco prošvihl ? 3 se tam nesjedou ani náhodou a i kdyby tak třetí stojí v křižovatce a překáží 8-)
http://mapy.1188.cz/#pos=50.101927;14.4 ... tastralni;

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 16.7.2010 16:52

P_V píše:Možná proto, že se tam dojde pěšky dřív než dojede. Nebo že pokud by se tam sjely 3 sv, nebylo by kde stanicovat.
...když tam je večer ještě ta 25, že :-).

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 16.7.2010 14:57

Možná proto, že se tam dojde pěšky dřív než dojede. Nebo že pokud by se tam sjely 3 sv, nebylo by kde stanicovat.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 16.7.2010 9:18

Takový průjezdný konec s čekáním do času ... ale odpověď je, že se to nikdy nedělalo.

Odpovědět