Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekonstrukce TT
1.) Já souhlasím s názorem MOPa - lepší to bylo pustit dříve, a škoda, že to nepustili hned po té 16. hodině. Jezdil jsem včera odpoledne 21 a 2x (jednou před nástupem, při rychlém mrknutí na poslední dokončovací práce dlaždičů na Moráni, a jednou během ručního přestavování výhybky od Jiráskova nám. ZC) jsem pořádný dav lidí na odklon upozornil, jinak jsem tam vždy viděl cca 5 lidí a po každé jim to asi chvíli trvalo než zjistili, že to tam nepojede. Ovšem Moráň/Karlák jistě byl mnohem horší - více obsypaný.
2.) 9001: a) Prohození VJŘ u noček na vozovnách jen max. z 50% - ostatní vozy na trati od rána, ale již jsem zažil, že mi před dřívějším ukončením nějaké výluky pro nočního kolegu předávala nové "noty" záloha na Otakarově.
b) U denních spojů šlo, aby PD vyhlásil něco ve stylu "Spoje vracející se na pravidelnou trasu (i když pro linku 24 to pravidelná není, že?) se při odjezdu z konečných nebudou řídit VJŘ, ale pojedou o 3 minuty později".
3.) MŠ: 3x nešlo o tahání - na Karláku DC o sklopení vedle zastávkového přístřešku (stála u jeho boku otočená k výstupu z metra), Moráni ZC otočení k zábradlí a nejlépe také sklopení, Plackého nám. ZC ten samý manévr co na Moráni (stála u boční zídky výstupu z metra). Jen na Palackého nám DC stála ve volném prostoru a nejvhodnějším manévrem jejího "zneviditelnění" bylo ji přenést cca 10 metrů k rohovému sloupu Ministerstva zdravotnictví a otočit nápisem k němu. Čili ve všech případech méně práce než (od)instalovat přídavné zastávkové sloupky pomocí naložení, odvezení a složení ve skladu.
2.) 9001: a) Prohození VJŘ u noček na vozovnách jen max. z 50% - ostatní vozy na trati od rána, ale již jsem zažil, že mi před dřívějším ukončením nějaké výluky pro nočního kolegu předávala nové "noty" záloha na Otakarově.
b) U denních spojů šlo, aby PD vyhlásil něco ve stylu "Spoje vracející se na pravidelnou trasu (i když pro linku 24 to pravidelná není, že?) se při odjezdu z konečných nebudou řídit VJŘ, ale pojedou o 3 minuty později".
3.) MŠ: 3x nešlo o tahání - na Karláku DC o sklopení vedle zastávkového přístřešku (stála u jeho boku otočená k výstupu z metra), Moráni ZC otočení k zábradlí a nejlépe také sklopení, Plackého nám. ZC ten samý manévr co na Moráni (stála u boční zídky výstupu z metra). Jen na Palackého nám DC stála ve volném prostoru a nejvhodnějším manévrem jejího "zneviditelnění" bylo ji přenést cca 10 metrů k rohovému sloupu Ministerstva zdravotnictví a otočit nápisem k němu. Čili ve všech případech méně práce než (od)instalovat přídavné zastávkové sloupky pomocí naložení, odvezení a složení ve skladu.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Zastávková služba plechovky nemá na starost... Se s tím budou tahat?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MOp: Podle toho co píše MM to taková výhra nebyla. Měli to nechat dojezdit aspon do konce denního provozu pač podle MM musely spoje UCOURAT jízdní dobu do prvního KB po úseku. Tedy kolik 3-5 minut? ne li více? To fakt radší odklony.
U noček se dali na vozovnách ještě prohodit noty
U noček se dali na vozovnách ještě prohodit noty
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
a/ Mohlo se jezdit od kolaudace vozem 8214, ktera probehla jiz v 16 hodin, do papiru se pro jistotu psalo manipulacne od 18h. Pritomni dispeceri jen mavli rukou a povidali - to u nas nejde pustit drive, az s rannim vyjezdem.. A hle, jde to! Ono to slo totiz jiz kdyz se delal vikendove Karlak pred ?2 lety? - take se to poustelo drive.
b/ Co je lepsi? Pustit pravidelny provoz, nebo jezdit bez jizdnich radu a s minimem informaci pro cestujici po vylukovych trasach? Cely den byly zastavky Karlovo a Palackeho namesti obsypany cekajicimi lidmi a vubec jim nevadilo, ze tam nic nejede. Informace totiz veskrze zadne..
Ja mam jasno - samozrejme co nejdrive po standardnich trasach. Obzvlaste pri tak mizive informovanosti.
b/ Co je lepsi? Pustit pravidelny provoz, nebo jezdit bez jizdnich radu a s minimem informaci pro cestujici po vylukovych trasach? Cely den byly zastavky Karlovo a Palackeho namesti obsypany cekajicimi lidmi a vubec jim nevadilo, ze tam nic nejede. Informace totiz veskrze zadne..
Ja mam jasno - samozrejme co nejdrive po standardnich trasach. Obzvlaste pri tak mizive informovanosti.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hafo lidí tam bylo - cca po 12 minutách čekání (od výměny těch A3 plakátků) se začaly pídit proč nic tak dlouho nejede a následně odcházet, dle instrukcí těch velkých tabulí, na čež následně takřka za zády jim projely a ujely první spoje nejedoucí odklonem. To by mne kurňa nasralo - nemohla ta zastávková služba rovnou ty velké tabule "zastávka bez obsluhy" nějak slušně otočit (sklopit), aby nebyl jejich obsah vidět? Což jsem teda mimochodem nakonec udělal sám - přes den by se jimi člověk po obnoveném provozu asi již zmást nenechal (páč tam TRAM jezdí takřka jedna za druhou), ale večer a v noci (kdy jsou intervaly dlouhé) by to bylo raz, dva.a spoje ujeté za zády by se ještě několikráte asi opakovaly.krtinek píše:Tak pořád lepší když tam provoz je a lidi o tom neví, než když tam čeká hafo lidí na tram, která v budoucích 2 dnech nepřijede.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak pořád lepší když tam provoz je a lidi o tom neví, než když tam čeká hafo lidí na tram, která v budoucích 2 dnech nepřijede.
já jsem ve Fotožurnálech píše:No a musím opět pohanit DPP, že nezajistil jednoho člověka, který by zneplatnil zastávkový sloupek (stačilo by tabuli s info o výluce dát přímo před sloupek a tím znemožnit přístup k němu), tak by se nestalo, že tam ještě ve 20:20 (možná i dlouho po tom, co jsem odešel) bude čekat hlouček lidí.
Asi 5 jich čekalo na Moráni z centra (ti chytřejší pochopili, že chybějící koleje viděti, znamená vlakem se neprojeti), naopak více jich čekalo na KN do centra (5~30 ; podle příjezdu metra,čtení tabulí...) protože tam chybějící koleje vidět nebyly.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Výluka Karlovo náměstí - Palackého náměstí byla ukončena v neděli 5.9.2010 ve 21:00 hodin, čili cca o 7 hodin dříve než bylo původně plánováno a vytištěno ve vozových JŘ - spoje kratší trasu (proti původně počítané objízdné) musely "ucourat" do prvního KB za tímto úsekem. Chvíli před otevřením se v okolí pohybovala červená dodávka zastávkové služby a vyměňoval A3 žluté DOPR. INFO o víkendové výluce za původní a dále pokračující o výluce Botanická zahrada (Moráň – Albertov). Přitom na Moráni / Karlově náměstí DC a Palackého náměstí nechala cca 15 minut před otevřením plechové tabule cca 1x 0,5 metru typu „zastávka bez obsluhy TRAM“ (Palačák ZC, kde jezdí BUS 176 na Strahov), jichž si sice dlouho lidé nevšímali, ale následně ano a odcházeli.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V místech kde je kanál nebo jiná překážka a pevně umístěný betonový pražec by se nevešel je vyosený dřevěný (do kterýho si díry na šrouby vyvrtáš dle libosti).
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A ještě technická, dokonce 2
1) Když se tráva dává až po 3. podbíjení, jakto, že je již trávník položen mezi Špejcharem a Hradčanskou (tam tipuji, že se již možná 3x podbíjelo), a hlína nasypaná na trati kolem Blatin (tam se tutově nepodbíjelo 3x
)
2) U w-tramu kolem Mövenpicku je tu a tam pražec-bylo vysvětleno. Proč je však mezi spoustou betonových pražců na trati do Řep tu a tam dřevěný
Díky
1) Když se tráva dává až po 3. podbíjení, jakto, že je již trávník položen mezi Špejcharem a Hradčanskou (tam tipuji, že se již možná 3x podbíjelo), a hlína nasypaná na trati kolem Blatin (tam se tutově nepodbíjelo 3x
2) U w-tramu kolem Mövenpicku je tu a tam pražec-bylo vysvětleno. Proč je však mezi spoustou betonových pražců na trati do Řep tu a tam dřevěný
Díky
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Asi mě trefí šlak, protože těch nejednotností jsou tam mraky. A to od 14.září platí novela vyhlášky 30, kterou do TSK nikdo k připomínkám neposlal, tudíž řada přechodových otázek zůstává...MM-Mikulovsky píše:To je zase výsledek té, zde na TF již nesčetněkrát promílané, nekoncepčnosti (nejen) při reko a výstavbě dopravních zařízení.pawel píše:pěkné. co mě zaujalo je nejednotné provedení přechodů se SSZ přes kolejiště (někde zebra, někde nic).
-
gabuliatko
- Uživatel
to asi až společně s Řepamapawel píše:a ještě: byly na trati upraveny jízdní doby?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je zase výsledek té, zde na TF již nesčetněkrát promílané, nekoncepčnosti (nejen) při reko a výstavbě dopravních zařízení.pawel píše:pěkné. co mě zaujalo je nejednotné provedení přechodů se SSZ přes kolejiště (někde zebra, někde nic).
pěkné. co mě zaujalo je nejednotné provedení přechodů se SSZ přes kolejiště (někde zebra, někde nic). toho jsem si při dnešní rychlé auto-obhlídce nevšimnul. druhý dotaz: proč je úsek kavalírka-klamovka zalit do asfaltu? mluvilo se o 167 po kolejích, ale od toho se snad nakonec ustoupilo, ne? stejně tak mi připadá zajímavá nejednotnost zakrytí výhybek: zatímco před kotlářkou zc zakryto není, za kotlářkou zc ano. vím, že jde o detaily, ale zajímalo by mě, jestli je v tom nějaký smysl nebo jen nahodilost.tramvajka píše:Dnešní videjko z úseku Hotel Golf - Klamovka :
http://www.youtube.com/watch?v=mlvbVpGrREk
a ještě: byly na trati upraveny jízdní doby?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Místo: Kotlářka - Poštovka, cca na půl cesty.MOp píše:Napis cisla vozu a presna mista.
Čísla jsem si nezapsal, ale nejvíc kmitající T6 jsem před nastoupením na Újezdu fotil, takže zítra její číslo můžu napsat.
Samozřejmě jsem s těma Modřanama trochu přestřelil, ale na nové trati by snad i ten nejhorší podvozek měl "držet"...
edit: Číslo té T6 bylo 8681
Naposledy upravil(a) kruťák dne 02.9.2010 16:25, celkem upraveno 1 x.
-
Rashid
- Uživatel
- Bydliště: V Bubenči tam kde postavili pár metrů kolejí, zničili vše, utratili miliardy a nyní tleskají jako kd
Já tam byl dneska taky, zašpiněného plexiskla jsem si bohužel večer nevšiml, ale všiml jsem si, že jednak do přístřešku zatéká a zcela chybí jedno osvětlovací těleso.Jen kabely.milbi píše:Šel jsem okolo zastávky Národní třída DC a zaujalo mě zašpiněné (plexi)sklo vitríny pro dopravní informace v přístřešku. Na to, že zastávka bude v provozu teprve za dva dny, vypadá to celkem zašle (použité odjinud) a informace jsou těžko čitelné
Zřejmě nebylo nikdy namotováno, pochybuji že by to někdo ukradl-tedy pokud je to nový přístřešek?
Dobrě odvedená práce
Aspoň je vidět jak funguje kontrola a převzetí stavby.Kašlou na to
Zbytek světel tam sice je, ale ty rovněž nesvítí.Ani reklamní panel. Doufám, že Rencar po inzerentech nechce platit za "světelnou reklamu". Schválně zkontaktuji konkrétního inzerenta a pokusím se zjistit jak jsou nastaveny smlouvy, protože na spoustě reklamních ploch podsvícení panelů nefunguje. Viz třeba Flora v obou směrech.
Že by krize..?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Rashid dne 02.9.2010 3:31, celkem upraveno 7 x.