Pražské autobusy

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Markus
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské autobusy

Příspěvek od Markus » 23.10.2010 17:52

Docela by mě zajímalo, zda ROPID takové nápady střílí od boku nebo existuje nějaký dlouhodobější plán.

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 23.10.2010 17:44

Proxy píše:Rozdíl, co Ropid chce zavést je v tom, že požaduje pro různé dopravce jeden nátěr - tedy o nátěru bude rozhodovat objednavatel a nikoliv majitel vozidla.
To sice ano, ale pořád nechápu, v čem je problém.
a) Ropid to nedělá pro své potěšení, ale pro propagaci systému PID.
b) Nátěr nebude vyžadován na všech vozidlech - jen na určitém procentu.
c) Nikdo dopravci nezakazuje opatřit autobus v nátěru PID svým logem nebo jiným výrazným označením.
d) Pokud dopravci opravdu tolik záleží na tom, že nutně potřebuje mít 100% vozového parku ve svých barvách a trikolóra je pro něj tak strašně nepředstavitelná, že je ochoten odejít z PIDu, tedy ze systému, kde má při splnění určitých standardů a plnění toho, co má, nárok na dotace od Ropidu (kupříkladu na dálkové dopravě si musí vydělat sám), tak ať jde. Však on ho někdo nahradí. Monopol DPÚK v ZDO Ústeckého kraje vypadal taky neotřesitelně a ejhle...

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 23.10.2010 13:57

cwapa píše:Těžká debata, Když to nechceš pochopit. Vždyť DP není jen Praha, DP je spousta po celé republice a taky nemají všechny DP jednotný nátěr aby se prezentovali jako celek. Depo je vlastně jako jeden DP a takzvaná pod depa, to jsou jako vozovny. Snad jsem to napsal srozumitelně, aby se to dalo pochopit.
Kdyby existovalo nějaké GŘDPČR :-) a to zřizovalo DP po celé republice, tak by to bylo podobné jako ČD. Ale něco takového neexistovalo dokonce ani za komančů. Takže každé město si zřizuje svůj podnik, ten se pak dělí na jednotlivé provozy. Proto spolu jednotlivé DP nemají kromě podobného názvu nic společného, jsou to samostatné firmy. Naproti tomu ČD jsou jeden podnik, podřízenou jednotkou jsou depa, která pod sebou ještě mají další jednotky.

JP3035
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JP3035 » 23.10.2010 12:36

Kdo by si chtěl dnes vyfotit klíčovský 7145, tak je na 186/8.
http://jp3035.galerie.cz/4343983-prazsk ... 0#70379569

Jirka
Uživatel

Příspěvek od Jirka » 23.10.2010 12:20

cwapa píše:
XSC píše:Tak je jasné, že dráha je větší, tak je ta struktura složitější. Ale pořád je to jeden podnik a tak se musí prezentovat jako celek.
Vždyť DP není jen Praha, DP je spousta po celé republice. ... Depo je vlastně jako jeden DP a takzvaná pod depa, to jsou jako vozovny. Snad jsem to napsal srozumitelně, aby se to dalo pochopit.
Nesmysl. Městské dopravní podniky jsou samostané organizace (různé firmy), které spolu nemají nic společného. Zřizují je jednotlivá města. Depa ČD nebo SOKV ČD Cargo jsou opravdu jako vozovny nebo depa v DP, akorát mají navíc ještě jednotlivé dílčí provozní jednotky.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 23.10.2010 12:19

cwapa píše:
XSC píše:Tak je jasné, že dráha je větší, tak je ta struktura složitější. Ale pořád je to jeden podnik a tak se musí prezentovat jako celek.
Těžká debata, Když to nechceš pochopit. Vždyť DP není jen Praha, DP je spousta po celé republice a taky nemají všechny DP jednotný nátěr aby se prezentovali jako celek. Depo je vlastně jako jeden DP a takzvaná pod depa, to jsou jako vozovny. Snad jsem to napsal srozumitelně, aby se to dalo pochopit.
Já to také nechápu :oops:
Podle mne je Dopravní podnik hlavního města Prahy jeden podnik, který má stejný nátěr v celé oblasti, kde působí. České Dráhy jsou také jeden podnik, který bude mít stejný nátěr v celé oblasti svého působení.
Až vyjede RegioJet, tak také bude mít stejný nátěr ať bude jezdit na lokálce Plzeň - Domažlice nebo na EuroCity Praha - Ostrava...

Rozdíl, co Ropid chce zavést je v tom, že požaduje pro různé dopravce jeden nátěr - tedy o nátěru bude rozhodovat objednavatel a nikoliv majitel vozidla.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 23.10.2010 11:41

Těžká debata, Když to nechceš pochopit. Vždyť DP není jen Praha, DP je spousta po celé republice a taky nemají všechny DP jednotný nátěr aby se prezentovali jako celek. Depo je vlastně jako jeden DP a takzvaná pod depa, to jsou jako vozovny. Snad jsem to napsal srozumitelně, aby se to dalo pochopit.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 22.10.2010 23:09

cwapa píše:To je trochu zavádějící, protože depo má, dalo by se říci, několik pod dep a ty jsou jako vozovny. Vždyť jen depo Praha neboli DKV Praha má pod sebou toto...
Tak je jasné, že dráha je větší, tak je ta struktura složitější. Ale pořád je to jeden podnik a tak se musí prezentovat jako celek.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 22.10.2010 22:48

XSC píše:
cwapa píše:Blbě jsem to napsal, myslel jsem, že tak jako má každý DP svůj nátěr, tak depo nemůže a musí používat jednotný. Dřív se mohl udělat lak na loko skoro jakýkoliv a kolikrát si to fírové ještě různě vylepšovali, tak dnes musí být vše v najbrtu
Tak ale to je pochopitelné. Postavení depa je stejné jako v DP vozoven nebo garáží. Ty si taky nemůžou vymýšlet.
To je trochu zavádějící, protože depo má, dalo by se říci, několik pod dep a ty jsou jako vozovny. Vždyť jen depo Praha neboli DKV Praha má pod sebou toto:

PJ Děčín
(PP Česká Lípa, PP Rumburk, PP Ústí nad Labem)
PJ Praha ONJ
PJ Praha Vršovice
(PP Praha hl.n., PP Benešov u Prahy, PP Brandýs nad Labem, PP Čerčany, PP Kralupy nad Vltavou, PP Ledeč nad Sázavou, PP Sedlčany, PP Straškov, PP Zruč nad Sázavou)
PS Kolín
(PP Čáslav, PP Mladá Boleslav, PP Nymburk, PP Pečky)

to jsou ty jako vozovny u DP.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 22.10.2010 21:54

cwapa píše:Blbě jsem to napsal, myslel jsem, že tak jako má každý DP svůj nátěr, tak depo nemůže a musí používat jednotný. Dřív se mohl udělat lak na loko skoro jakýkoliv a kolikrát si to fírové ještě různě vylepšovali, tak dnes musí být vše v najbrtu
Tak ale to je pochopitelné. Postavení depa je stejné jako v DP vozoven nebo garáží. Ty si taky nemůžou vymýšlet.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 22.10.2010 21:49

XSC píše:
cwapa píše:To jsi vyčetl nebo slyšel kde?
No je to rozhodnutí ČD. Rozhodně jim to nepřikázal stát ani kraje. Oznámení je třeba tady a nikde se tam o tlaku od někoho jiného nemluví: http://www.zelpage.cz/zpravy/7018
Blbě jsem to napsal, myslel jsem, že tak jako má každý DP svůj nátěr, tak depo nemůže a musí používat jednotný. Dřív se mohl udělat lak na loko skoro jakýkoliv a kolikrát si to fírové ještě různě vylepšovali, tak dnes musí být vše v najbrtu

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 22.10.2010 21:13

cwapa píše:To jsi vyčetl nebo slyšel kde?
No je to rozhodnutí ČD. Rozhodně jim to nepřikázal stát ani kraje. Oznámení je třeba tady a nikde se tam o tlaku od někoho jiného nemluví: http://www.zelpage.cz/zpravy/7018

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 22.10.2010 20:57

orky píše:
cwapa píše:Jak to že ne, ČD mají nařízený jednotný zabarvení v naibru a taky s tím nic neudělají.
Najbrtí nátěr je přáním ČD, to jim nikdo nepřikázal.
To jsi vyčetl nebo slyšel kde?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 22.10.2010 19:43

thriller2 píše:
slimman píše:Karosák:
A kolik lidí jelo 295 do nemocnice na Bulovku ?
Není to zatím žádná pořádná statistika, ale registruju...
Já to jel jednou v uvedeném směru a vystupoval jsem na Střížkově, ale s thriller2ovým průzkumem soulhasím, ztotožňuje se to s mým pozorováním.

orky
Uživatel

Příspěvek od orky » 22.10.2010 7:56

cwapa píše:
XSC píše:ČD jsou také placeny z dotace krajů i státu a také jim nikdo nediktuje jejich vzhled.
Jak to že ne, ČD mají nařízený jednotný zabarvení v naibru a taky s tím nic neudělají.
Najbrtí nátěr je přáním ČD, to jim nikdo nepřikázal.

Odpovědět