Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Markus
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
Docela by mě zajímalo, zda ROPID takové nápady střílí od boku nebo existuje nějaký dlouhodobější plán.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
To sice ano, ale pořád nechápu, v čem je problém.Proxy píše:Rozdíl, co Ropid chce zavést je v tom, že požaduje pro různé dopravce jeden nátěr - tedy o nátěru bude rozhodovat objednavatel a nikoliv majitel vozidla.
a) Ropid to nedělá pro své potěšení, ale pro propagaci systému PID.
b) Nátěr nebude vyžadován na všech vozidlech - jen na určitém procentu.
c) Nikdo dopravci nezakazuje opatřit autobus v nátěru PID svým logem nebo jiným výrazným označením.
d) Pokud dopravci opravdu tolik záleží na tom, že nutně potřebuje mít 100% vozového parku ve svých barvách a trikolóra je pro něj tak strašně nepředstavitelná, že je ochoten odejít z PIDu, tedy ze systému, kde má při splnění určitých standardů a plnění toho, co má, nárok na dotace od Ropidu (kupříkladu na dálkové dopravě si musí vydělat sám), tak ať jde. Však on ho někdo nahradí. Monopol DPÚK v ZDO Ústeckého kraje vypadal taky neotřesitelně a ejhle...
Kdyby existovalo nějaké GŘDPČRcwapa píše:Těžká debata, Když to nechceš pochopit. Vždyť DP není jen Praha, DP je spousta po celé republice a taky nemají všechny DP jednotný nátěr aby se prezentovali jako celek. Depo je vlastně jako jeden DP a takzvaná pod depa, to jsou jako vozovny. Snad jsem to napsal srozumitelně, aby se to dalo pochopit.
Kdo by si chtěl dnes vyfotit klíčovský 7145, tak je na 186/8.
http://jp3035.galerie.cz/4343983-prazsk ... 0#70379569
http://jp3035.galerie.cz/4343983-prazsk ... 0#70379569
Nesmysl. Městské dopravní podniky jsou samostané organizace (různé firmy), které spolu nemají nic společného. Zřizují je jednotlivá města. Depa ČD nebo SOKV ČD Cargo jsou opravdu jako vozovny nebo depa v DP, akorát mají navíc ještě jednotlivé dílčí provozní jednotky.cwapa píše:Vždyť DP není jen Praha, DP je spousta po celé republice. ... Depo je vlastně jako jeden DP a takzvaná pod depa, to jsou jako vozovny. Snad jsem to napsal srozumitelně, aby se to dalo pochopit.XSC píše:Tak je jasné, že dráha je větší, tak je ta struktura složitější. Ale pořád je to jeden podnik a tak se musí prezentovat jako celek.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já to také nechápucwapa píše:Těžká debata, Když to nechceš pochopit. Vždyť DP není jen Praha, DP je spousta po celé republice a taky nemají všechny DP jednotný nátěr aby se prezentovali jako celek. Depo je vlastně jako jeden DP a takzvaná pod depa, to jsou jako vozovny. Snad jsem to napsal srozumitelně, aby se to dalo pochopit.XSC píše:Tak je jasné, že dráha je větší, tak je ta struktura složitější. Ale pořád je to jeden podnik a tak se musí prezentovat jako celek.
Podle mne je Dopravní podnik hlavního města Prahy jeden podnik, který má stejný nátěr v celé oblasti, kde působí. České Dráhy jsou také jeden podnik, který bude mít stejný nátěr v celé oblasti svého působení.
Až vyjede RegioJet, tak také bude mít stejný nátěr ať bude jezdit na lokálce Plzeň - Domažlice nebo na EuroCity Praha - Ostrava...
Rozdíl, co Ropid chce zavést je v tom, že požaduje pro různé dopravce jeden nátěr - tedy o nátěru bude rozhodovat objednavatel a nikoliv majitel vozidla.
Těžká debata, Když to nechceš pochopit. Vždyť DP není jen Praha, DP je spousta po celé republice a taky nemají všechny DP jednotný nátěr aby se prezentovali jako celek. Depo je vlastně jako jeden DP a takzvaná pod depa, to jsou jako vozovny. Snad jsem to napsal srozumitelně, aby se to dalo pochopit.XSC píše:Tak je jasné, že dráha je větší, tak je ta struktura složitější. Ale pořád je to jeden podnik a tak se musí prezentovat jako celek.
Tak je jasné, že dráha je větší, tak je ta struktura složitější. Ale pořád je to jeden podnik a tak se musí prezentovat jako celek.cwapa píše:To je trochu zavádějící, protože depo má, dalo by se říci, několik pod dep a ty jsou jako vozovny. Vždyť jen depo Praha neboli DKV Praha má pod sebou toto...
To je trochu zavádějící, protože depo má, dalo by se říci, několik pod dep a ty jsou jako vozovny. Vždyť jen depo Praha neboli DKV Praha má pod sebou toto:XSC píše:Tak ale to je pochopitelné. Postavení depa je stejné jako v DP vozoven nebo garáží. Ty si taky nemůžou vymýšlet.cwapa píše:Blbě jsem to napsal, myslel jsem, že tak jako má každý DP svůj nátěr, tak depo nemůže a musí používat jednotný. Dřív se mohl udělat lak na loko skoro jakýkoliv a kolikrát si to fírové ještě různě vylepšovali, tak dnes musí být vše v najbrtu
PJ Děčín
(PP Česká Lípa, PP Rumburk, PP Ústí nad Labem)
PJ Praha ONJ
PJ Praha Vršovice
(PP Praha hl.n., PP Benešov u Prahy, PP Brandýs nad Labem, PP Čerčany, PP Kralupy nad Vltavou, PP Ledeč nad Sázavou, PP Sedlčany, PP Straškov, PP Zruč nad Sázavou)
PS Kolín
(PP Čáslav, PP Mladá Boleslav, PP Nymburk, PP Pečky)
to jsou ty jako vozovny u DP.
Tak ale to je pochopitelné. Postavení depa je stejné jako v DP vozoven nebo garáží. Ty si taky nemůžou vymýšlet.cwapa píše:Blbě jsem to napsal, myslel jsem, že tak jako má každý DP svůj nátěr, tak depo nemůže a musí používat jednotný. Dřív se mohl udělat lak na loko skoro jakýkoliv a kolikrát si to fírové ještě různě vylepšovali, tak dnes musí být vše v najbrtu
Blbě jsem to napsal, myslel jsem, že tak jako má každý DP svůj nátěr, tak depo nemůže a musí používat jednotný. Dřív se mohl udělat lak na loko skoro jakýkoliv a kolikrát si to fírové ještě různě vylepšovali, tak dnes musí být vše v najbrtuXSC píše:No je to rozhodnutí ČD. Rozhodně jim to nepřikázal stát ani kraje. Oznámení je třeba tady a nikde se tam o tlaku od někoho jiného nemluví: http://www.zelpage.cz/zpravy/7018cwapa píše:To jsi vyčetl nebo slyšel kde?
No je to rozhodnutí ČD. Rozhodně jim to nepřikázal stát ani kraje. Oznámení je třeba tady a nikde se tam o tlaku od někoho jiného nemluví: http://www.zelpage.cz/zpravy/7018cwapa píše:To jsi vyčetl nebo slyšel kde?
To jsi vyčetl nebo slyšel kde?orky píše:Najbrtí nátěr je přáním ČD, to jim nikdo nepřikázal.cwapa píše:Jak to že ne, ČD mají nařízený jednotný zabarvení v naibru a taky s tím nic neudělají.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já to jel jednou v uvedeném směru a vystupoval jsem na Střížkově, ale s thriller2ovým průzkumem soulhasím, ztotožňuje se to s mým pozorováním.thriller2 píše:Není to zatím žádná pořádná statistika, ale registruju...slimman píše:Karosák:
A kolik lidí jelo 295 do nemocnice na Bulovku ?
Najbrtí nátěr je přáním ČD, to jim nikdo nepřikázal.cwapa píše:Jak to že ne, ČD mají nařízený jednotný zabarvení v naibru a taky s tím nic neudělají.XSC píše:ČD jsou také placeny z dotace krajů i státu a také jim nikdo nediktuje jejich vzhled.