Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: křižovatky s antipreferencí
Měl bych dotaz ohledně SSZ na Bertramce. Tramvaje a auta zc mají volno, nicméně pokud jede tramvaj dc má stůj. Volno jí padne klidně i 1 za 3 minuty a následně pak pustí jen 1 soupravu. Tudíž pokud stanicují soupravy 2, tak další musí opět čekat. Přičemž v opačném směru ty 3 minuty svítí stále volno. Ví někdo proč to tak je?
Asi pilotní projekt.
(Postaveno, vyzkoušeno, zapomenuto...)
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No já vim že to tam je dlouho, už hóóóódně jar tamtudy jezdim, ale pořád za tim vidim nějaký příčiny, o kterých ovšem nemám naprosto šajn, tak proto se ptam... 
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tam je to síla... Široko daleko žádný autobus, ale jeho čočky pořád svítí na volno a drží všechno.... Čtrnáct let co jezdímdemon píše:Jaký smysl má vůbec tak masivní "preference" autobusů na křižovatce Starostrašnická - V Olšinách ?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jaký smysl má vůbec tak masivní "preference" autobusů na křižovatce Starostrašnická - V Olšinách ?
Autobus tam stejně projede tak maximálně jeden co 3 cykly a tramvaje stejně jako auto to neúměrně zdržuje.
Navíc to tramvajím ani v jednom směru naprosto nevychází do jízdy a kontrolní bod na Strašnické tomu dodává korunu...
Autobus tam stejně projede tak maximálně jeden co 3 cykly a tramvaje stejně jako auto to neúměrně zdržuje.
Navíc to tramvajím ani v jednom směru naprosto nevychází do jízdy a kontrolní bod na Strašnické tomu dodává korunu...
Na Vršovická x Petrohradská to pomohla do centra, ale ve směru z centra se to naopak zhoršilo! 
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference MHD
Tak si to zkus přečíst ještě jednou. 
Re: Světelná závora Staroměstská
O čem to mluvíš?Fořtík píše:Poslední dobou (cca týden) nefunguje Staroměstská jako světelná závora, ale volně pouští auta jako před úpravou na závoru.Škoda, upgrade na závoru neměl chybu!
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Světelná závora Staroměstská
Poslední dobou (cca týden) nefunguje Staroměstská jako světelná závora, ale volně pouští auta jako před úpravou na závoru.
Škoda, upgrade na závoru neměl chybu! 
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dle mého pozorování včera detekce na Dlážděné×Hybernské opravdu nefunguje ve směru k Masarykovu nádraží.
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už se vyřešila ta detekce na DlážděnéxHybernské? Mám pocit, že ne... 
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tam je pevný cyklus. Během dne tuším 80 sekund, v noci 60 sekund. Tramvaje si vkládají do toho cyklu výzvu z boku, ale je to fuk, přechod běží i bez výjezdu tramvají. Všichni ale vědí, že by se to mělo vykopat a odvézt, nebo přinejmenším v osm večer vypnout na blikačku...Bobik píše:Jakým stylem jsou dělaný světla na Olšanských hřbitovech (výjezd ze smyčky)? Kdykoli tam v noci jedu, vždycky mi to padne do jízdy na stůj a pustí přechod, přestože je všude pusto prázdno. A mám pocit, že se to děje i u aut, jenže ty to stihnou projet (příp.zrychlí).
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahá...kasme píše:tak pomohlo... to jsem rád, že jsem to v pátek napsal správněFořtík píše:Na křižovatce Vršovická x Petrohradská došlo ke změně pořadí fází, což výrazně zlepšuje průjezd celým úsekem.
Jsem včera málem prozaváhal svoje volno, protože jsem ho nečekal.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak pomohlo... to jsem rád, že jsem to v pátek napsal správněFořtík píše:Na křižovatce Vršovická x Petrohradská došlo ke změně pořadí fází, což výrazně zlepšuje průjezd celým úsekem.
- Bobik
- Uživatel
Jakým stylem jsou dělaný světla na Olšanských hřbitovech (výjezd ze smyčky)? Kdykoli tam v noci jedu, vždycky mi to padne do jízdy na stůj a pustí přechod, přestože je všude pusto prázdno. A mám pocit, že se to děje i u aut, jenže ty to stihnou projet (příp.zrychlí).