Spíš se v tom někdo vrtá, včera i dnes, co jsem viděl, tak šly.kasme píše:již třetí den jsou SSZ Petrohradská a Sportovní zhasnuté...
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Preference MHD
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nové SSZ u NNŽ již v provozu - preferenci jsem nezaznamenal
viděl jsem zatím jen jednu tramku zc a ta byla zastavena... 
pár fotek bude zachvíli na http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1106/nnz/
za to na Vršovické u Bohemky funguje absolutní preference
již třetí den jsou SSZ Petrohradská a Sportovní zhasnuté...
pár fotek bude zachvíli na http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1106/nnz/
za to na Vršovické u Bohemky funguje absolutní preference
již třetí den jsou SSZ Petrohradská a Sportovní zhasnuté...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu si myslíš, že tyhle tvé slinty jsou nutné ? Vždyť už to neni ani vtipný...9001 píše:Že by to bylo tím, že pracovníK DP je samostatně nemyslící.
Rozhodně se to nerušilo kvůli DP a v civilizovaném světě by o tom nikdo ani nepřemýšlel, to jen tady si páni kapitalisté typu Švarc, Stehlík a jim podobní, vydupali změnu.
Tak proto...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Další tyčový hájek roste u zastávky Malý Břevnov. Když jsem jel s kolem kolem poprvé, těšil jsem se, že bude jen pro výjezd ze sídliště, ale je to tam i s přechodem a přejezdem 
- Bobik
- Uživatel
To sice máš, ale s jedním se snáz zamete než se skupinou. Takže tady roli odborů vidím a že jim sebrali toto právo považuju za chybu. I když myslím že skulinka by se našla.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Že by to bylo tím, že pracovníK DP je samostatně nemyslící. V zákoníku práce máš právo odmítnout výkon práce pokud si myslíš, že tě ohrozí na životě a zdraví.demon píše:Zákonodárci. Ze strachu z možnosti zasahování do "práv" zaměstnavatelů poslat své zaměstnance vykonávat nebezpečné a zákonem zapovězené činnosti.Bobik píše:Kým? Proč? Ze strachu že by po Praze nejelo ani kolo? Že by z oprávněného strachu?
Pár lidí už na to dojelo životem, ale co, lidí je dost...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zákonodárci. Ze strachu z možnosti zasahování do "práv" zaměstnavatelů poslat své zaměstnance vykonávat nebezpečné a zákonem zapovězené činnosti.Bobik píše:Kým? Proč? Ze strachu že by po Praze nejelo ani kolo? Že by z oprávněného strachu?
Pár lidí už na to dojelo životem, ale co, lidí je dost...
- Bobik
- Uživatel
Kým? Proč? Ze strachu že by po Praze nejelo ani kolo? Že by z oprávněného strachu?demon píše:...Možnost zastavení provozu při ignoraci bezpečnostních pravidel zaměstnavatelem, byla v minulosti odborům odňata...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A prozradíš mi, jak dle tebe souvisí hájení práv zaměstnanců, se závadami na veřejném SSZ, vůbec nepatřícím do kompetencí zaměstnavatele ?9001 píše:Jinak nejsou náhodou od tohohle odborové organizce, aby hájily práva zaměstnanců. Kvůli tomuhle by měli dělat bengál...
Nic to samozřejmě nemění na tom, že při jednáních v příslušných komisích OO podněty zaměstnavateli dávají, leč jejich vyřešení je zcela na vůli a schopnostech zástupců zaměstnavatele, potažmo příslušných orgánů státní správy.
Možnost zastavení provozu při ignoraci bezpečnostních pravidel zaměstnavatelem, byla v minulosti odborům odňata, takže jediná možnost jsou právě příslušné komise.
Ale musím uznat, že velká část podnětů OO je zaměstnavatelem skutečně akceptována a řešena.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak TRAM SSZ dobrý, ale hrozba zakrytí výhledu IAD na její tříbarevnou SSZ, dle mne stále hrozí = hrozba její srážky s chodcem.kasme píše:neviděls je dobře, už tam jsouMM-Mikulovsky píše:Jó, a kde vlastně budou umístěny "čočky" DC, jež na fotce dosud nevidím?
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 8.JPG.html
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
neviděls je dobře, už tam jsouMM-Mikulovsky píše:Jó, a kde vlastně budou umístěny "čočky" DC, jež na fotce dosud nevidím?
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 8.JPG.html
ještě další foto i z NNŽ http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1106/
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Představ si, že OO u DPP (alespoň některé) jsou v této problematice velmi činné. Když se o "věci" doví (páč každý řidič není jejich členem), tak často jednají, ale né vždy se jim vede - např. dvoukolejné obratiště ÚD DP s ukončenou jednou denní (na vnitřní koleji) a jednou noční (na vnější koleji) linkou. Poslední dobou je na vnitřní koleji OR "POMALU" - logika by řekla, že je pro zvýšení bezpečnosti a životnosti obratiště velmi rozumné až žádoucí "poslat" maximální počet vlaků po té lepší koleji (při výjezdu/zatažení se vlaky musí předjet, či na vnější se z NP TRAM nedá vyklopit plošina), ale u DPP v tomto případě podnět OO neprošel.9001 píše:Jinak nejsou náhodou od tohohle odborové organizace, aby hájily práva zaměstnanců. Kvůli tomuhle by měli dělat bengál...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jenom jsem se ptal na to focení. Děkuji za osvětlení.
Jinak nejsou náhodou od tohohle odborové organizce, aby hájily práva zaměstnanců. Kvůli tomuhle by měli dělat bengál...
Jinak nejsou náhodou od tohohle odborové organizce, aby hájily práva zaměstnanců. Kvůli tomuhle by měli dělat bengál...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže, ve středu minulého týdne - jsem jezdil se třemi pořadími l.11 - po ránu větev "čočky" nezakrývala, dopoledne díky prohnutí větve již částečný překryv a nejasnost signálů byl a stav sem okamžitě hlásil a před koncem směny jsem hlásil, že viditelnost SSZ se ještě výrazně zhoršila, načež mi bylo "odštěknuto", že závadu stačí hlásit jednou!
PS: První foto pořízeno během stanicování, třetí během stání "na SSZ" a představ si, že i kvůli pořízení 2. fotky jsem si cca v půli cesty ještě jednou zastavil. (Skutečně jsem fotil mobilem, ale ten i při rychlosti chůze by mi to zachytil mázlé.)
PS: První foto pořízeno během stanicování, třetí během stání "na SSZ" a představ si, že i kvůli pořízení 2. fotky jsem si cca v půli cesty ještě jednou zastavil. (Skutečně jsem fotil mobilem, ale ten i při rychlosti chůze by mi to zachytil mázlé.)
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM- A hlásil si to znovu? Šel si za tím?
Jinak tady ti může být dost nápomocná trojbarevka, protože máte společný směr a bude to padat totožně s tvou jízdou.
Jenom jedna rýpavá. Ty dokážeš sledovat provoz na komunikaci když fotíš signalizaci? Já myslel, že zákony o nepoužívání mobilního telefonu platí pro všechny řidiče.
Jinak tady ti může být dost nápomocná trojbarevka, protože máte společný směr a bude to padat totožně s tvou jízdou.
Jenom jedna rýpavá. Ty dokážeš sledovat provoz na komunikaci když fotíš signalizaci? Já myslel, že zákony o nepoužívání mobilního telefonu platí pro všechny řidiče.