Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od demon » 24.6.2011 11:24

MPL píše:Můžete mi vysvětlit proč to? Standard bude zachován a kdo bude mít peníze, bude si moci koupit i lepší péči. Co je na tom zavrženíhodného? Je jasné, že všichni mít na doplatky taky nebudou. Vidím v tom snahu typu "já na to nemám, tak to těm ostatním raději zakážeme". Zkuste mi, prosím, vysvětlit, co je na tom tak zavrženíhodného?
No tady je problém v tom, že "standart" bude sice zachován, ale za cenu zvyšují se spoluúčasti pacientů, čímž se dál zhoršuje dostupnost péče.
Proti nadstandardům v pravém slova smyslu apriori nikdo není, pokud si ovšem někdo nepředstavuje pod pojmem nadstandard zhoršení základní zdravotní péče...

MPL
Uživatel

Příspěvek od MPL » 24.6.2011 9:38

demon píše:
MPL píše:Takže znovu: kde je napsáno jak chtějí odbory snížit roční deficit státního rozpočtu o 100 - 200 mld?
Á vida, už je to tu zas...
Já sám, několikrát i kolega MMM a další, jsme sem dávali odkazy s odpověďmi na vámi pokládané otázky, ale vám je to prostě stále málo.
Přijměte prosím moji poníženou omluvu, že jsem ty odkazy přehlédl, ale skutečně nevím, kde jsou. Mohu požádat o jejich zopakování? Jen pro pořádek zopakuji, že hledáme návrhy jak KONKRÉTNÍMI kroky ušetřit deficit státního rozpočtu. 8-)
A k těm Kalouskovým reformám, které dluh spíše prohloubí: ano, máte pravdu, to jsem taky nepochopil. Nicméně nejde jen o tyto změny, pokud vím, odbory žádají okamžitě zastavit i zdravotnickou reformu. Můžete mi vysvětlit proč to? Standard bude zachován a kdo bude mít peníze, bude si moci koupit i lepší péči. Co je na tom zavrženíhodného? Že si dnes ten, kdo na to má může koupit lepší a tím i bezpečnější auto nikomu nevadí, co vadí na tom, že si budu moct koupit např. kvalitnější kloubní náhradu? Na nejlepší pro všechny pojišťovny mít nikdy nebudou. Je jasné, že všichni mít na doplatky taky nebudou. Vidím v tom snahu typu "já na to nemám, tak to těm ostatním raději zakážeme". Zkuste mi, prosím, vysvětlit, co je na tom tak zavrženíhodného?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 24.6.2011 0:00

Pánové, to nemá cenu. Já nevím jak vy, ale mě skutečně nenapadá jak vzniklou situaci řešit. Že se tu krade a prošuštrují těžký peníze víme všichni. Že s tím ŽÁDNÁ politická strana nehodlá nic dělat všichni víceméně tuší. A lepší systém (tedy demokracii) tu už mít taky nikdy nebudeme. Vše je jen o lidech. Já Démona docela chápu, že se mu to nelíbí, to mě taky ne, ale jak zařídit aby věci fungovaly a kým nahradit ty co tomu škodí? No? Politiky jsme víceméně vyměnili (viz kroužkování) a ono nic. Odboráři se perou mezi sebou o funkce a vliv stejně jako v parlamentu. Všichni vědí jak ušetřit spoustu peněz prakticky okamžitě (nekrást). A přiznejme si, kradou v týhle republice úplně všichni, jenom každý podle momentálních možností. Jenže nikomu vpravo, vlevo, veprostřed se do toho nechce, s tím přestat. Spasitele před dvěma tisíci let ukřižovali a jediný čistí a svatí o kterých vím stále spí už několik století v Blaníku a nevypadá to že chtějí vstávat. Nějak není kde brát. Došli lidi. 8-)

Takže jak z toho ven? Nějaké nápady, návrhy či snad řešení?

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 23.6.2011 21:44

Zde se můžete podívat, jak se za jedno volební období v městysu Jesenice provařilo 17mio. Zajíímavé čtení, doporučuji aby jste si udělali obrázek jak se to dělá.
Jak se to dělá zde umí popsat (někde ani to ne), bohužel neumí popsat jak proti tomu bojovat a ani neumíme potrestat Ty co to takhle dělají. (ideální je třeba pasáž o výkopu pro sítě, kde se každý má kopat extra a v reálu se vykope jen jeden) Máte nějakou radu, jak to uhlídat? Kdo si myslíte, že těch 17mio zaplatí?
http://www.oujesenice.cz/images/stories ... OMPLET.pdf
bacha, je to větší soubor, nedoporučuji pro mobilní připojení

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 23.6.2011 21:20

MPL píše:Takže znovu: kde je napsáno jak chtějí odbory snížit roční deficit státního rozpočtu o 100 - 200 mld?
Á vida, už je to tu zas...
Já sám, několikrát i kolega MMM a další, jsme sem dávali odkazy s odpověďmi na vámi pokládané otázky, ale vám je to prostě stále málo.
Problém je nečinnost, problém je fakt, že je-li někdo obviněn z korupce, znamená to pro něj pouze výtah do vyšších pater politiky (aktuálně třeba viz kauza Drobil), namísto několikaletého tlení v base...
Pakliže se bude i nadále před korupcí strkat hlava do písku a tvářit se, že je to naprosto normální a opačné snahy označovat nálepkou "obecné proklamace", těžko můžeme čekat nějaký posun opačným směrem než k Balkánu...
Mimochodem odborníky odhadované ztráty díky korupci se velmi střízlivě odhadují v rozmezí 100 až 120 mld.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 23.6.2011 18:43

MPL píše:
Bobik píše:No tak nezbývá než si už konečně přiznat, že jak řešit současnou situaci v tomhle státě neví nikdo.
Naprosto souhlasím. Jen mi je milejší vláda, která aspoň něco zkouší, než odbory, které chtějí "zachovat status quo", hlavně nic neměnit (samozřejmě kromě naprosto nekonkrétního volání "omezit korupci").
To je vše. :D
No, pokud výsledkem "reformy" je dalších -20mld v rozpočtu (Kalouskova kombinace zvýšení DPH + snížení odvodů na důchod), tak je asi lepší nereformovat :-) Nakonec, už sir Humphrey říkal, pane premiére, co takhle chvilka tvořivé nečinnosti. Tady se na hubu reformuje už 20 let (a vlastně mnohem déle - viz perestrojka), ale každý rok slyším to samé - nejsou peníze, je třeba reformovat. Reformovat metodou pokus - omyl je trochu drahé řešení.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.6.2011 18:36

V radiu jsem slyšel, že dopravní odbory ve spolupráci s ostatními jsou připraveny na podzim vyhlásit generální stávku. Trochu si myslím, že se moc dopravních odborů přecenuje... Když to vezmu stávku ze svého pohledu, tak v nákupním centru plno, v bance jsem skoro stávku ani nepostřehl, protože lidí bylo jako vždycky. Ono kdyby se zavřela pošta, banky, třeba i nějaký ten obchod, tak by to lidi nasralo více než zastavení MHD bez které se na den docela dobře obešli...

MPL
Uživatel

Příspěvek od MPL » 23.6.2011 18:22

Bobik píše:No tak nezbývá než si už konečně přiznat, že jak řešit současnou situaci v tomhle státě neví nikdo.
Naprosto souhlasím. Jen mi je milejší vláda, která aspoň něco zkouší, než odbory, které chtějí "zachovat status quo", hlavně nic neměnit (samozřejmě kromě naprosto nekonkrétního volání "omezit korupci").
To je vše. :D

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.6.2011 18:19

No tak nezbývá než si už konečně přiznat, že jak řešit současnou situaci v tomhle státě neví nikdo.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.6.2011 12:44

MM: Ale to podstatné jak chtějí odbory korupci řešit? Ono aby to neskončilo jako vždy. Vaši bossové taky dostanou všimný nebo fabriku a jede se dál :lol: . Zase bych vedení nepřecenoval viz můj příspěvek z 19.6. o nejednotnosti a neschopnosti předáků.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 23.6.2011 12:12

Takže na www stránkách ČMKOS je spousta studií, ekonomických analýz, prognóz případně Výkladů, názorů a stanovisek.
Sotva jeden jediný (tam uvedený) dokument, odpoví na položenou otázku, páč řízení státu a jeho reformy je věc velmi složitá - proto ani vláda nepředkládá reformu jednu, ale hned několik (zdravotnictví, důchodového systému ...).
Jenže když se člověk začte a začne si "do sebe spojovat věci související", tak se rozhodně doví, co stát může jako zbytečné oželet a co a za kolik asi naopak je pro něj nutně potřebné.
9001 píše:http://www.novinky.cz/ekonomika/237061- ... penzi.html
Dovolím si do toho vstoupit. Nevím kde odbory vezmou 200 mld, když odborníci říkají 40 -100 mld což taky není moc přesný odhad, ale trochu ukazuje jak se věci dají přibarvit.
Jenže hned na začátku onoho článku se píše:
Korupční jednání, úplatky a odvody za pomoc při zajištění zakázek podle prezidenta Svazu průmyslu Jaroslava Hanáka ročně připraví státní kasu minimálně o 40 miliard korun. Kdyby se podařilo korupci omezit, odpadl by problém s financováním penzijní reformy či nutnost zvyšovat daň z přidané hodnoty, shodují se experti. ...
Čili tady je opět další důkaz, že i protipól odborů - ekonomové (potažmo podnikatelé) mají velmi s nimi podobné názory na reformy současné vlády, které považují za pouhé škrty a jejich vliv na ekonomiku státu vidí negativně a tedy je nazývají deformami! A za mnohem pravděpodobněji účinnější řešení nyní potřebných problémů považují stejné (minimálně obdobné) způsoby jako odbory!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.6.2011 8:54

http://www.novinky.cz/ekonomika/237061- ... penzi.html

Dovolím si do toho vstoupit. Nevím kde odbory vezmou 200 mld, když odborníci říkají 40 -100 mld což taky není moc přesný odhad, ale trochu ukazuje jak se věci dají přibarvit.

MPL
Uživatel

Příspěvek od MPL » 23.6.2011 8:51

jak o tak sleduju, tak pan demon je stoprocentně přesvědčen, že odbory mají zázračný lék na zadlužení republiky. Asi se bojí, že jim ten jejich patent někdo ukradne, tak ten návod raději nikomu neřeknou. Ale jak konkrétně (nikoli obecnými proklamacemi o zabránění korupci) ušetřit ROČNĚ 200 mld jsem se od něj stejně nedozvěděl. :D
komu připadám jak "kolovrátek", má pravdu. Byl jsem vychováván v prostředí, kde se na žádost či slušně položenou otázku slušně odpovídalo. Dodnes se to snažím tak dělat. Zároveň jsem byl životem naučen, že se nemám nechat odbýt. Výsledkem je to, že pokud dostanu na slušnou otázku uhýbavou nebo žádnou odpověď, otázku položím znovu. V tom jsem skutečně "kolovrátek", ale ten jde velice jednoduše zastavit - prostě a jednoduše odpovědět na položenou otázku.
Je mi to opravdu líto, ale máte pouze 3 možnosti, jak se tohoto "kolovrátku" zbavit:
1. odpovědět (zdá se mi, že to se tázanému nechce)
2. otázky ignorovat (to asi půjde, ale nevyjde z toho tázaný vítězně)
3. dát mi banána za "kolovrátkování" (tady si hodnocení každý jistě doplní sám).
Takže znovu: kde je napsáno jak chtějí odbory snížit roční deficit státního rozpočtu o 100 - 200 mld?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.6.2011 7:38

Na tu jsme v ČR moc liní a natož aby to někdo dokázal zorganizovat :lol:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.6.2011 5:48

Nojo, ale takhle začínaj občanský války.

Odpovědět