Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
No já se vrátím k umístění košťátka na výhybky - kolega, jenž mne na současnou nesmyslnost upozornil přišel ještě na lepší řešení (než moje níže):
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
romanek763
- problémový jedinec
ahoj
copak dělá a kde se nachazejí tyto vozy?, 9201 a 9207 ,budou tyto vozy vozit někdy cestujicí
copak dělá a kde se nachazejí tyto vozy?, 9201 a 9207 ,budou tyto vozy vozit někdy cestujicí
- Bobik
- Uživatel
Ale jo, na jednu stranu má Milan recht. Ač se jedná víceméně o kravinu, neboť třeba po dešti po prvním vyndání z tý skříně to koště každej beztak pohodí někde po kabině, je fakt, že se to z výroby mohlo udělat rovnou někde lépe. Alespoň by odpad bordel po kabině. Jak řikám, je to v zásadě kravina, nicméně takovéhle kravinky přecijen zpříjemňují službu.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ježíš, Milane, to jez ase věda...
Já teda nevim jak ty, ale já jsem v zimě měl normálně koště položené na podlaze kabiny, tady to budu mít taky tak. Nebo si snad v R.P dával košťátko do toho držáku za sedačkou? Pochybuju... Nehledej problém tam, kde není. 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jó už vím co jsem chtěl napsat - dnes v jednu ráno po zatažení polonoční jsem si na okýnku výpravčího všiml vyvěšené informace (ukončené včerejším datem a "vedoucí depa") znějící asi takto:
Kabiny 15T byly doplněny nádobou s pískem pro jeho případné použití při MU - prosíme řidiče, aby je při přebírání vozů nevyndávali.
- Prostě se přišlo na další nesmysl tohoto typu TRAM, jímž je uložení nádoby na písek (navíc prázdné) v zadním (3.) článku.
- No už netrpělivě čekám na zimu a častou potřebu košťátka na výhybky, jenž je sice uloženo v kabině, ale ve speciální skřínce (např. s kličkou na ruční stažení PTG), která je však uzavřena dvěma "zámky" na univerzální kličku. Naprosto nechápu jak někdo mohl ustoupit od nejlepšího umístění košťátka hned za dveřmi do kabiny - jak je ve 14T. Páč v tomto případě se řidič při původním nevzetí si košťátka snad při dodatečném zjištění jeho potřeby nerozpakuje pro něj vrátit - páč do tramvaje nemusí ani vkročit, jen (pokud je zavřel) otevře dveře, sáhne dovnitř a košťátko drží! No a to do kabiny 14T se leze pohodlně a rychle, do 15T je to 100x horší!
Jak jeden kolega (co mne na nesmysl uschování upozornil) prohlásil - první kdo košťátko vytáhne, ho posléze pohodí na podlahu!
Kabiny 15T byly doplněny nádobou s pískem pro jeho případné použití při MU - prosíme řidiče, aby je při přebírání vozů nevyndávali.
- Prostě se přišlo na další nesmysl tohoto typu TRAM, jímž je uložení nádoby na písek (navíc prázdné) v zadním (3.) článku.
- No už netrpělivě čekám na zimu a častou potřebu košťátka na výhybky, jenž je sice uloženo v kabině, ale ve speciální skřínce (např. s kličkou na ruční stažení PTG), která je však uzavřena dvěma "zámky" na univerzální kličku. Naprosto nechápu jak někdo mohl ustoupit od nejlepšího umístění košťátka hned za dveřmi do kabiny - jak je ve 14T. Páč v tomto případě se řidič při původním nevzetí si košťátka snad při dodatečném zjištění jeho potřeby nerozpakuje pro něj vrátit - páč do tramvaje nemusí ani vkročit, jen (pokud je zavřel) otevře dveře, sáhne dovnitř a košťátko drží! No a to do kabiny 14T se leze pohodlně a rychle, do 15T je to 100x horší!
Jak jeden kolega (co mne na nesmysl uschování upozornil) prohlásil - první kdo košťátko vytáhne, ho posléze pohodí na podlahu!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
jo, takže teď jsem objevil, že mam na těch skleněnejch dveřích do salónu rejhu, dlouhou 20cm, v dolní části. Mam se tedy začít bát, že se to rozsype?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Však ona se fólie na skla lepí, jen buď 1) pouze na okna a nikoliv už na výplně dveří, nebo b) ještě zmíněný vůz olepen nebyl, protože se lepí až u nás po dodání a nikoliv už u výrobce...chemik píše:...to je takovej problém, dát na to sklo nějakou bezpečnostní fólii, aby když už nic jinýho, tak aby se to při rozbití celé nevysypalo na řidiče i cestující???
Můžu ti říct, že se docela stydím. Podobné animace jsme dělali toho času ještě myslím na základní škole v programu FLASH a řekl bych, že s lepším výsledkem.9001 píše:Jsem si pustil ty spoty a docela bych se i styděl za ten volat/pult si sednout. To nemůžou udělat nějaké příklady z terénu? Vypadalo by to lépe, takhle to vypadá jako kdyby kampan dělali děti pracovníků a to ještě ti kdo chodí na 1 stupen.
Tahle kampaň jsou čistě vyhozené peníze, nic víc. Malá domu pro známého známého pana radního.
Pokud jde o to vysypané sklo - prý se vysypalo z ničeho nic, aniž by ho někdo atakoval. A prý se vysypalo komplet, na malé i velké kusy. Spíš by mě ale zajímalo - tramvaj za 70 míčů a to je takovej problém, dát na to sklo nějakou bezpečnostní fólii, aby když už nic jinýho, tak aby se to při rozbití celé nevysypalo na řidiče i cestující???
- 7001
- Uživatel
Jednalo se opravdu o vůz 9220, jen to nebyly dveře do kabiny, ale sklo prvních dveří pro cestující. Ono se není čemu divit při těch ránách při zavírání.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No tady se ovšem podobným problémům jde pořádně "na ruku", protože tu přepážku vysklíš i jen poměrně lehkým přitlačením botou, jelikož naprosto postrádá jakoukoliv oporu v dolní části.
Imho tam prostě měly být aspoň 3 panty místo dvou a to podstatně blíž okrajům skla a třetí uprostřed.
Imho tam prostě měly být aspoň 3 panty místo dvou a to podstatně blíž okrajům skla a třetí uprostřed.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem si pustil ty spoty a docela bych se i styděl za ten volat/pult si sednout. To nemůžou udělat nějaké příklady z terénu? Vypadalo by to lépe, takhle to vypadá jako kdyby kampan dělali děti pracovníků a to ještě ti kdo chodí na 1 stupen.
K té návštěvě kabiny. Jak se to vezme. Když se cestující nedrží, může proletět i u klasiky nebo T6. U Alstomu , díky zkosení kabiny, spadne na schody. Ono si nevybereš...
Když to obrátíme na ochranu řidiče. Když tam bude magor, tak projde jakokouli kabinou...
K té návštěvě kabiny. Jak se to vezme. Když se cestující nedrží, může proletět i u klasiky nebo T6. U Alstomu , díky zkosení kabiny, spadne na schody. Ono si nevybereš...
Když to obrátíme na ochranu řidiče. Když tam bude magor, tak projde jakokouli kabinou...
Smrad z klimatizací na 15T bude ještě horší, neb je to společný okruh i přo prostou ventilaci a určité procento vzduchu cirkuluje .... no a pak přijde řidič kuřák .... počkejte na zimu až v těch kabinách budou hulit všichni ( i ti slušnější co v létě hulí venku) ..... . 
identické se 14T, i když tam je to v menší míře díky oddělení okruhů.
Takže poděkujte svým kolegům.
Pro šťourali: ty filtry se mění při každém KP, ale stačí jedno prase a je vymalováno, takže v dnešním stavu dění je to otázka jednoho dne.
identické se 14T, i když tam je to v menší míře díky oddělení okruhů.
Takže poděkujte svým kolegům.
Pro šťourali: ty filtry se mění při každém KP, ale stačí jedno prase a je vymalováno, takže v dnešním stavu dění je to otázka jednoho dne.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM- Tak je pravda, že hlavními čuníky jsou lidé sami, ale obávám, že i rčení, nejčištčí ve voze je sedačka řidiče, bere mnohdy za své.
Jinak včera jsem měl tu čest potkat T6 ze Strašnic a zadní vůz vypadal fakt dost děsivě. Od poškrábaných oken po grafiti vně.
Jinak včera jsem měl tu čest potkat T6 ze Strašnic a zadní vůz vypadal fakt dost děsivě. Od poškrábaných oken po grafiti vně.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jako prostý řidič a mimo službu vlastně i velmi častý (ne úplně prostý) kaštan jsem si všiml, že ráno vyjede TRAM vymetená a velmi často se v ní brzy válí a poletují kusy obalů od různých potravin a nápojů - byť stravovat se v MHD je zakázáno!7105 píše:Odkdy? Jako prostý kaštan jsem dlouho nepostřehl žádné větší změny ve stavu interiérů ani exteriérů vozů - pankrácké vozy jsou pořád stejně špinavé a neuklizené, zatímco ty kobyliské jsou umyté a mají čistou podlahu, novější pořád ještě "smrdí novotou".demon píše:Dopravní podnik si přece najal soukromé firmy na čištění všech tramvají, nejen Pankrác na 15T.
PS: Jó co je pravdy, že předevčírem se na jedné 15T vysypalo (údajně samo) během jízdy sklo přepažující kabinu od salónu?