Škoda 15T ForCity

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 08.8.2011 21:58

No já se vrátím k umístění košťátka na výhybky - kolega, jenž mne na současnou nesmyslnost upozornil přišel ještě na lepší řešení (než moje níže):
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

romanek763
problémový jedinec

Příspěvek od romanek763 » 08.8.2011 21:08

ahoj
copak dělá a kde se nachazejí tyto vozy?, 9201 a 9207 ,budou tyto vozy vozit někdy cestujicí

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 05.8.2011 7:32

Ale jo, na jednu stranu má Milan recht. Ač se jedná víceméně o kravinu, neboť třeba po dešti po prvním vyndání z tý skříně to koště každej beztak pohodí někde po kabině, je fakt, že se to z výroby mohlo udělat rovnou někde lépe. Alespoň by odpad bordel po kabině. Jak řikám, je to v zásadě kravina, nicméně takovéhle kravinky přecijen zpříjemňují službu.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 04.8.2011 20:29

Ježíš, Milane, to jez ase věda... #-o Já teda nevim jak ty, ale já jsem v zimě měl normálně koště položené na podlaze kabiny, tady to budu mít taky tak. Nebo si snad v R.P dával košťátko do toho držáku za sedačkou? Pochybuju... Nehledej problém tam, kde není. :roll:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.8.2011 16:03

Jó už vím co jsem chtěl napsat - dnes v jednu ráno po zatažení polonoční jsem si na okýnku výpravčího všiml vyvěšené informace (ukončené včerejším datem a "vedoucí depa") znějící asi takto:
Kabiny 15T byly doplněny nádobou s pískem pro jeho případné použití při MU - prosíme řidiče, aby je při přebírání vozů nevyndávali.

- Prostě se přišlo na další nesmysl tohoto typu TRAM, jímž je uložení nádoby na písek (navíc prázdné) v zadním (3.) článku.
- No už netrpělivě čekám na zimu a častou potřebu košťátka na výhybky, jenž je sice uloženo v kabině, ale ve speciální skřínce (např. s kličkou na ruční stažení PTG), která je však uzavřena dvěma "zámky" na univerzální kličku. Naprosto nechápu jak někdo mohl ustoupit od nejlepšího umístění košťátka hned za dveřmi do kabiny - jak je ve 14T. Páč v tomto případě se řidič při původním nevzetí si košťátka snad při dodatečném zjištění jeho potřeby nerozpakuje pro něj vrátit - páč do tramvaje nemusí ani vkročit, jen (pokud je zavřel) otevře dveře, sáhne dovnitř a košťátko drží! No a to do kabiny 14T se leze pohodlně a rychle, do 15T je to 100x horší!
Jak jeden kolega (co mne na nesmysl uschování upozornil) prohlásil - první kdo košťátko vytáhne, ho posléze pohodí na podlahu!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 04.8.2011 6:31

jo, takže teď jsem objevil, že mam na těch skleněnejch dveřích do salónu rejhu, dlouhou 20cm, v dolní části. Mam se tedy začít bát, že se to rozsype?

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 04.8.2011 6:22

chemik píše:...to je takovej problém, dát na to sklo nějakou bezpečnostní fólii, aby když už nic jinýho, tak aby se to při rozbití celé nevysypalo na řidiče i cestující???
Však ona se fólie na skla lepí, jen buď 1) pouze na okna a nikoliv už na výplně dveří, nebo b) ještě zmíněný vůz olepen nebyl, protože se lepí až u nás po dodání a nikoliv už u výrobce...

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 04.8.2011 4:22

9001 píše:Jsem si pustil ty spoty a docela bych se i styděl za ten volat/pult si sednout. To nemůžou udělat nějaké příklady z terénu? Vypadalo by to lépe, takhle to vypadá jako kdyby kampan dělali děti pracovníků a to ještě ti kdo chodí na 1 stupen.
Můžu ti říct, že se docela stydím. Podobné animace jsme dělali toho času ještě myslím na základní škole v programu FLASH a řekl bych, že s lepším výsledkem.
Tahle kampaň jsou čistě vyhozené peníze, nic víc. Malá domu pro známého známého pana radního.

Pokud jde o to vysypané sklo - prý se vysypalo z ničeho nic, aniž by ho někdo atakoval. A prý se vysypalo komplet, na malé i velké kusy. Spíš by mě ale zajímalo - tramvaj za 70 míčů a to je takovej problém, dát na to sklo nějakou bezpečnostní fólii, aby když už nic jinýho, tak aby se to při rozbití celé nevysypalo na řidiče i cestující???

7001
Uživatel

Příspěvek od 7001 » 03.8.2011 22:57

Jednalo se opravdu o vůz 9220, jen to nebyly dveře do kabiny, ale sklo prvních dveří pro cestující. Ono se není čemu divit při těch ránách při zavírání.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 03.8.2011 21:56

No tady se ovšem podobným problémům jde pořádně "na ruku", protože tu přepážku vysklíš i jen poměrně lehkým přitlačením botou, jelikož naprosto postrádá jakoukoliv oporu v dolní části.
Imho tam prostě měly být aspoň 3 panty místo dvou a to podstatně blíž okrajům skla a třetí uprostřed.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 03.8.2011 21:42

Jsem si pustil ty spoty a docela bych se i styděl za ten volat/pult si sednout. To nemůžou udělat nějaké příklady z terénu? Vypadalo by to lépe, takhle to vypadá jako kdyby kampan dělali děti pracovníků a to ještě ti kdo chodí na 1 stupen.

K té návštěvě kabiny. Jak se to vezme. Když se cestující nedrží, může proletět i u klasiky nebo T6. U Alstomu , díky zkosení kabiny, spadne na schody. Ono si nevybereš...

Když to obrátíme na ochranu řidiče. Když tam bude magor, tak projde jakokouli kabinou...

nick
Uživatel

Příspěvek od nick » 03.8.2011 21:13

smazáno
Naposledy upravil(a) nick dne 06.4.2013 13:22, celkem upraveno 1 x.

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 03.8.2011 14:24

Smrad z klimatizací na 15T bude ještě horší, neb je to společný okruh i přo prostou ventilaci a určité procento vzduchu cirkuluje .... no a pak přijde řidič kuřák .... počkejte na zimu až v těch kabinách budou hulit všichni ( i ti slušnější co v létě hulí venku) ..... . :!:

identické se 14T, i když tam je to v menší míře díky oddělení okruhů.

Takže poděkujte svým kolegům.

Pro šťourali: ty filtry se mění při každém KP, ale stačí jedno prase a je vymalováno, takže v dnešním stavu dění je to otázka jednoho dne.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 03.8.2011 13:48

MM- Tak je pravda, že hlavními čuníky jsou lidé sami, ale obávám, že i rčení, nejčištčí ve voze je sedačka řidiče, bere mnohdy za své.

Jinak včera jsem měl tu čest potkat T6 ze Strašnic a zadní vůz vypadal fakt dost děsivě. Od poškrábaných oken po grafiti vně.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 03.8.2011 13:26

7105 píše:
demon píše:Dopravní podnik si přece najal soukromé firmy na čištění všech tramvají, nejen Pankrác na 15T.
Odkdy? Jako prostý kaštan jsem dlouho nepostřehl žádné větší změny ve stavu interiérů ani exteriérů vozů - pankrácké vozy jsou pořád stejně špinavé a neuklizené, zatímco ty kobyliské jsou umyté a mají čistou podlahu, novější pořád ještě "smrdí novotou".
Jako prostý řidič a mimo službu vlastně i velmi častý (ne úplně prostý) kaštan jsem si všiml, že ráno vyjede TRAM vymetená a velmi často se v ní brzy válí a poletují kusy obalů od různých potravin a nápojů - byť stravovat se v MHD je zakázáno!

PS: Jó co je pravdy, že předevčírem se na jedné 15T vysypalo (údajně samo) během jízdy sklo přepažující kabinu od salónu?

Odpovědět