Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

Absolut
Moderátor

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od Absolut » 13.9.2011 10:40

Na Stírce je minimální frekvence cestujících? Asi mi něco uniká.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 13.9.2011 10:12

Na Újezdě od ND, Arbesově nám. sm Anděl, Horky se stanicuje mezi parkujícími auty běžně a za silného IAD provozu a najednou na Stírce kde je IAD provoz a frekvence cestujících minimální to vadí. Asi mi něco uniká.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 13.9.2011 2:45

MMM: Podle mě by bylo nejvhodnější posunout označník dopředu až na nároží. Tam kdysi byl, a posouval se zpět kvůli výhybkovému kontaktu od nové splítky. Ale když se staví rádiem, důvod už není.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.9.2011 0:20

P_V píše:MMM: Značky jsem všiml už v sobotu. Ale nevypadá to, že by měla nějaký efekt :(
Druhou TRAM jsem tam stanicivat v zastávce nikdy ani neviděl = nebránil jsem se ani oficiálnímu zkrácení, ale odpovědní rozhodli, jak rozhodli a dokud mi ta auta nebudou stát v profilu a nepřesáhnou do druhé (po směru jízdy) půle zastávky, tak mi to je jedno.

Gregory
Uživatel

Příspěvek od Gregory » 12.9.2011 22:28

9001 píše:Aspon se město napakuje :lol: :lol: :lol:
Co tě bere slepá vášeň!? tady se porušování dopravního značení už dávno neřeší. Co byl namalován pod zastávkou odbočovací pruh, tak zde MP zpočátku občas postihovala špatné parkování, ale už vůbec neřešila a neřeší parkování vozidel v zastávce TRAM.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.9.2011 17:23

Aspon se město napakuje :lol: :lol: :lol:

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 12.9.2011 15:42

MMM: Značky jsem všiml už v sobotu. Ale nevypadá to, že by měla nějaký efekt :(

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.9.2011 14:44

MM-Mikulovsky píše:...Dodávám, že jsem zvědav na výsledek:
a) navrácení původního stavu
b) oficiální zkrácení zastávky na jednu soupravu (s nímž řidiči TRAM budou písemně seznámeni) a v její dosavadní první půli povolení onoho nyní neoprávněně vyvěšeného podélného parkování přes obrubník
Mám pár hodin starou zprávu o stavu na onom místě - viz foto. Upozorňuji, že je to jen týden od doby co jsem neoparávněnou manipulaci s DZ předal odpovědným v DP a ti MČ, jež je jejím správcem! PS: A to nevíme, kdy byla správná DZ znovu skutečně vyvěšena!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 08.9.2011 10:31

demon(04.9.2011 13:12 ) píše:...
9001 píše:Tak si to shrneme.
1) Odpovědný za průjezdný profil jsi ty, že.
2) Nevím jaký typ si měl, ale že projede před tebou jeden typ, neznamená že ty projedeš. Takže opět tvůj průser.
3) Jestli byla reakce řidiče IAD neadekvátní, tak zůstanu v kabině zavolám PD a nevylézám ven. Proč se budu hnát do problému.
Nevšiml jsem si, že by si tu MMM hrál na mučitele, řeší se tu regulerní protiprávní jednání a tím je reinstalace neplatného dopravního značení, s touto MU jen velmi okrajově související.
Spíš bych se opětovně pozastavil nad tvým chováním, kdy jsi schopen v každém druhém příspěvku označit diskutujícího za ***** a to prosím pěkně pouze proto, že si dovoluje řídit tebou nenáviděnou tramvaj.
Žádám moderátory (je-li tu někdo hoden tohoto označení !!!), aby tomu učinili přítrž.
Děkuji.
Děkuji Demonovi za uvedené - budiž potvrzením jeho slov, že po zdejším potvrzení dispečerova a mého podezření o neoprávněnosti instalace DZ na začátku oficiálně 60m dlouhé zastávky Ke Stírce DC, jsem se snažil v pondělí kontaktovat (pomocí zdejšího doporučení) odpovědné pracovníky DPP a ti mi již včera (čili za neuvěřitelné dva dny) zaslali zprávu, že skutečně došlo k zásahu do DZ a na můj podnět jej začali řešit s jeho správcem - místní částí.

Dodávám, že jsem zvědav na výsledek:
a) navrácení původního stavu
b) oficiální zkrácení zastávky na jednu soupravu (s nímž řidiči TRAM budou písemně seznámeni) a v její dosavadní první půli povolení onoho nyní neoprávněně vyvěšeného podélného parkování přes obrubník

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 08.9.2011 10:26

Taky se přidávám s upřimnou soustrastí pro Rachnu kachnu a ostatní.

Jenom je škoda, že třeba tihle skončí jako fotka na novinkách a číslo v policejní statistice i když taky za ni nemohli...
http://www.novinky.cz/krimi/244034-pri- ... aneny.html

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 08.9.2011 9:29

Abychn nezapomněl - Rachna, Kachna - to to (ne)letělo. :cry: :cry: :cry:

matejbrozek
ovocnář

Příspěvek od matejbrozek » 07.9.2011 22:06

Od kdy se v ČR používá značka úsekový dělič (myslím od kdy se používá ten zelený kosočtverec)?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 07.9.2011 7:01

Martin Šubrt píše:Pokud jde o Brusnici, popisoval jsem současný stav vyznačení DZ, který je shodný s těmi příklady. Prostě proto, že odpovědný úředník s razítkem, který je za dopravní řešení odpovědný, v těchto případech usoudil, že riziko odbočení auta z hlavní do profilu tramvaje lze značkou dej přednost vraženou mezi hlavní a koleje eliminovat jen těžko, protože tu značku řidič prostě neuvidí. A z toho vznikla přednost z vedlejší pro auta i pro tramavje podél hlavní. Není to šťastné, ale má to určitou logiku.
Myslím že si nerozumíme. Brusnice byla v pořádku vždycky, tam se jedná o jízdu z místa mimo PK na PK, tudíž je logické, že tram musí dávat přednost. A s těmi příklady to shodné není, protože jsem v nich uváděl klasické přejezdy, což zde díky křižovatce (tram) není. Chápu toho úředníka, jenže v určitých případech se ovšem nemůže rozhodovat podle toho "co se mu líbí", nýbrž v souladu s legislativou. Stejně tak chápu, že např. přejezd do Klukovic je (obzvlášť díky protihlukové stěně) krajně nepřehledný, nicméně zde platí určitá pravidla a ty nelze, byť s dobrými úmysly, libovolně měnit. Holt se musí vymyslet takové řešení, které bude vhodné a legislativně v pořádku, ostatně od toho tam ti lidé jsou a berou za to peníze.
To je to samé, jako kdybych si na výjezdu z baráku instaloval semafor a argumentoval bezpečností. I kdybych měl tisíckrát pravdu, prostě to nelze.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 06.9.2011 22:58

Bobik píše:Ne, záměr "zamést s tramvajemi" bych v tom neviděl, jen tu mnou zmiňovanou lenost a pohodlnost těch co to maj řešit. Prostě se to nějak "zbastlí" a je to. Viz doplnění D1/2. To je jedna věc co mě vadí. Druhou je absolutní neochota a nezájem o jakoukoli komunikaci či vysvětlení situace.
S Brusnicí se pletete, tam to jsou odjakživa (až do stavby SSZ) dvě křižovatky těsně vedle sebe. Auta jedoucí po U Brusnice mají (měla) přednost před tram na sam. tělese a dávala přednost autům jedoucím po Jelení - trojúhelník pro jedoucí po U Brusnice byl až mezi kolejema a Jelení. A vzhledem k tomu, že se nejedná o přejezd, nýbrž vyustění tratě z PK na samostatné těleso, úprava byla legislativně v pořádku.
Pokud jde o Brusnici, popisoval jsem současný stav vyznačení DZ, který je shodný s těmi příklady. Prostě proto, že odpovědný úředník s razítkem, který je za dopravní řešení odpovědný, v těchto případech usoudil, že riziko odbočení auta z hlavní do profilu tramvaje lze značkou dej přednost vraženou mezi hlavní a koleje eliminovat jen těžko, protože tu značku řidič prostě neuvidí. A z toho vznikla přednost z vedlejší pro auta i pro tramavje podél hlavní. Není to šťastné, ale má to určitou logiku. Jinak souhlas, komunikace a vysvětlování v tomto směru chybí, ale řidiči tramvají v tom nejsou sami, já též nerozumím řadě řešení schválených na MHMP - byť tentýž orgán nutí mě, abych dle jeho přání (kterým nerozumím) projektoval.

S_M_Lomoz
Uživatel

Příspěvek od S_M_Lomoz » 06.9.2011 20:11

Pepa píše:Kam s příspěvkem... Sem? Případné prosím o přesunutí...

Od 19.9. do 16.11. (doufám, že jsem nepopletl datum) bude uzavřen přechod pro pěší přes železniční trať na Hradčanské... Že by se konečně začal stavět podchod?
Kdepak. Akorát se vrací železniční kolej do původní polohy.
Poslední informace o podchodu je "pokud město definitivně nerozhodne do 31.8., Praha 6 bude požadovat provizorní podchod" s tím, že rada hl.m. Prahy o tom v poslední době nejdenala.

Odpovědět