Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Na Stírce je minimální frekvence cestujících? Asi mi něco uniká.
-
gabuliatko
- Uživatel
Na Újezdě od ND, Arbesově nám. sm Anděl, Horky se stanicuje mezi parkujícími auty běžně a za silného IAD provozu a najednou na Stírce kde je IAD provoz a frekvence cestujících minimální to vadí. Asi mi něco uniká.
MMM: Podle mě by bylo nejvhodnější posunout označník dopředu až na nároží. Tam kdysi byl, a posouval se zpět kvůli výhybkovému kontaktu od nové splítky. Ale když se staví rádiem, důvod už není.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Druhou TRAM jsem tam stanicivat v zastávce nikdy ani neviděl = nebránil jsem se ani oficiálnímu zkrácení, ale odpovědní rozhodli, jak rozhodli a dokud mi ta auta nebudou stát v profilu a nepřesáhnou do druhé (po směru jízdy) půle zastávky, tak mi to je jedno.P_V píše:MMM: Značky jsem všiml už v sobotu. Ale nevypadá to, že by měla nějaký efekt
Co tě bere slepá vášeň!? tady se porušování dopravního značení už dávno neřeší. Co byl namalován pod zastávkou odbočovací pruh, tak zde MP zpočátku občas postihovala špatné parkování, ale už vůbec neřešila a neřeší parkování vozidel v zastávce TRAM.9001 píše:Aspon se město napakuje![]()
![]()
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aspon se město napakuje

MMM: Značky jsem všiml už v sobotu. Ale nevypadá to, že by měla nějaký efekt 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám pár hodin starou zprávu o stavu na onom místě - viz foto. Upozorňuji, že je to jen týden od doby co jsem neoparávněnou manipulaci s DZ předal odpovědným v DP a ti MČ, jež je jejím správcem! PS: A to nevíme, kdy byla správná DZ znovu skutečně vyvěšena!MM-Mikulovsky píše:...Dodávám, že jsem zvědav na výsledek:
a) navrácení původního stavu
b) oficiální zkrácení zastávky na jednu soupravu (s nímž řidiči TRAM budou písemně seznámeni) a v její dosavadní první půli povolení onoho nyní neoprávněně vyvěšeného podélného parkování přes obrubník
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji Demonovi za uvedené - budiž potvrzením jeho slov, že po zdejším potvrzení dispečerova a mého podezření o neoprávněnosti instalace DZ na začátku oficiálně 60m dlouhé zastávky Ke Stírce DC, jsem se snažil v pondělí kontaktovat (pomocí zdejšího doporučení) odpovědné pracovníky DPP a ti mi již včera (čili za neuvěřitelné dva dny) zaslali zprávu, že skutečně došlo k zásahu do DZ a na můj podnět jej začali řešit s jeho správcem - místní částí.demon(04.9.2011 13:12 ) píše:...Nevšiml jsem si, že by si tu MMM hrál na mučitele, řeší se tu regulerní protiprávní jednání a tím je reinstalace neplatného dopravního značení, s touto MU jen velmi okrajově související.9001 píše:Tak si to shrneme.
1) Odpovědný za průjezdný profil jsi ty, že.
2) Nevím jaký typ si měl, ale že projede před tebou jeden typ, neznamená že ty projedeš. Takže opět tvůj průser.
3) Jestli byla reakce řidiče IAD neadekvátní, tak zůstanu v kabině zavolám PD a nevylézám ven. Proč se budu hnát do problému.
Spíš bych se opětovně pozastavil nad tvým chováním, kdy jsi schopen v každém druhém příspěvku označit diskutujícího za ***** a to prosím pěkně pouze proto, že si dovoluje řídit tebou nenáviděnou tramvaj.
Žádám moderátory (je-li tu někdo hoden tohoto označení !!!), aby tomu učinili přítrž.
Děkuji.
Dodávám, že jsem zvědav na výsledek:
a) navrácení původního stavu
b) oficiální zkrácení zastávky na jednu soupravu (s nímž řidiči TRAM budou písemně seznámeni) a v její dosavadní první půli povolení onoho nyní neoprávněně vyvěšeného podélného parkování přes obrubník
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky se přidávám s upřimnou soustrastí pro Rachnu kachnu a ostatní.
Jenom je škoda, že třeba tihle skončí jako fotka na novinkách a číslo v policejní statistice i když taky za ni nemohli...
http://www.novinky.cz/krimi/244034-pri- ... aneny.html
Jenom je škoda, že třeba tihle skončí jako fotka na novinkách a číslo v policejní statistice i když taky za ni nemohli...
http://www.novinky.cz/krimi/244034-pri- ... aneny.html
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Abychn nezapomněl - Rachna, Kachna - to to (ne)letělo.

-
matejbrozek
- ovocnář
Od kdy se v ČR používá značka úsekový dělič (myslím od kdy se používá ten zelený kosočtverec)?
- Bobik
- Uživatel
Myslím že si nerozumíme. Brusnice byla v pořádku vždycky, tam se jedná o jízdu z místa mimo PK na PK, tudíž je logické, že tram musí dávat přednost. A s těmi příklady to shodné není, protože jsem v nich uváděl klasické přejezdy, což zde díky křižovatce (tram) není. Chápu toho úředníka, jenže v určitých případech se ovšem nemůže rozhodovat podle toho "co se mu líbí", nýbrž v souladu s legislativou. Stejně tak chápu, že např. přejezd do Klukovic je (obzvlášť díky protihlukové stěně) krajně nepřehledný, nicméně zde platí určitá pravidla a ty nelze, byť s dobrými úmysly, libovolně měnit. Holt se musí vymyslet takové řešení, které bude vhodné a legislativně v pořádku, ostatně od toho tam ti lidé jsou a berou za to peníze.Martin Šubrt píše:Pokud jde o Brusnici, popisoval jsem současný stav vyznačení DZ, který je shodný s těmi příklady. Prostě proto, že odpovědný úředník s razítkem, který je za dopravní řešení odpovědný, v těchto případech usoudil, že riziko odbočení auta z hlavní do profilu tramvaje lze značkou dej přednost vraženou mezi hlavní a koleje eliminovat jen těžko, protože tu značku řidič prostě neuvidí. A z toho vznikla přednost z vedlejší pro auta i pro tramavje podél hlavní. Není to šťastné, ale má to určitou logiku.
To je to samé, jako kdybych si na výjezdu z baráku instaloval semafor a argumentoval bezpečností. I kdybych měl tisíckrát pravdu, prostě to nelze.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jde o Brusnici, popisoval jsem současný stav vyznačení DZ, který je shodný s těmi příklady. Prostě proto, že odpovědný úředník s razítkem, který je za dopravní řešení odpovědný, v těchto případech usoudil, že riziko odbočení auta z hlavní do profilu tramvaje lze značkou dej přednost vraženou mezi hlavní a koleje eliminovat jen těžko, protože tu značku řidič prostě neuvidí. A z toho vznikla přednost z vedlejší pro auta i pro tramavje podél hlavní. Není to šťastné, ale má to určitou logiku. Jinak souhlas, komunikace a vysvětlování v tomto směru chybí, ale řidiči tramvají v tom nejsou sami, já též nerozumím řadě řešení schválených na MHMP - byť tentýž orgán nutí mě, abych dle jeho přání (kterým nerozumím) projektoval.Bobik píše:Ne, záměr "zamést s tramvajemi" bych v tom neviděl, jen tu mnou zmiňovanou lenost a pohodlnost těch co to maj řešit. Prostě se to nějak "zbastlí" a je to. Viz doplnění D1/2. To je jedna věc co mě vadí. Druhou je absolutní neochota a nezájem o jakoukoli komunikaci či vysvětlení situace.
S Brusnicí se pletete, tam to jsou odjakživa (až do stavby SSZ) dvě křižovatky těsně vedle sebe. Auta jedoucí po U Brusnice mají (měla) přednost před tram na sam. tělese a dávala přednost autům jedoucím po Jelení - trojúhelník pro jedoucí po U Brusnice byl až mezi kolejema a Jelení. A vzhledem k tomu, že se nejedná o přejezd, nýbrž vyustění tratě z PK na samostatné těleso, úprava byla legislativně v pořádku.
Kdepak. Akorát se vrací železniční kolej do původní polohy.Pepa píše:Kam s příspěvkem... Sem? Případné prosím o přesunutí...
Od 19.9. do 16.11. (doufám, že jsem nepopletl datum) bude uzavřen přechod pro pěší přes železniční trať na Hradčanské... Že by se konečně začal stavět podchod?
Poslední informace o podchodu je "pokud město definitivně nerozhodne do 31.8., Praha 6 bude požadovat provizorní podchod" s tím, že rada hl.m. Prahy o tom v poslední době nejdenala.