Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Fořtík: naprosto rozumím přístupu
Bobik & willyjeff: své argumenty jsem tu již sdělil. Ctrl c a ctrl v nedělat snad nemusím.
Stejně jako znám Vaše argumenty, hurááá, jsem o minutu dříve ve vozovně.
Bobik & willyjeff: své argumenty jsem tu již sdělil. Ctrl c a ctrl v nedělat snad nemusím.
Stejně jako znám Vaše argumenty, hurááá, jsem o minutu dříve ve vozovně.
- Bobik
- Uživatel
Jo, tak na ty argumenty jsem též velmi zvědav.
Taktéž bych prosil vyjasnit tu zodpovědnost - takže na to, abych řídil takovou krávu velkou jako je tramvaj, na to zodpovědnost mám, ale abych dokázal zatáhnout bez KB mimo trasu, na to už ne?
P.S. počítám že se žádných argumentů beztak nedočkáme, zatím byly všechny přímé a nepříjemné otázky přecházeny mlčením.
Taktéž bych prosil vyjasnit tu zodpovědnost - takže na to, abych řídil takovou krávu velkou jako je tramvaj, na to zodpovědnost mám, ale abych dokázal zatáhnout bez KB mimo trasu, na to už ne?
P.S. počítám že se žádných argumentů beztak nedočkáme, zatím byly všechny přímé a nepříjemné otázky přecházeny mlčením.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Což si prostě přesně vystihl ten střet, který tu existuje. Ředitelé si myslí, že jsou vyvolení k naprosté pravdě, protože přece oni tomu celému šéfují a zaměstnanci zase jakékoliv nařízení vystavují tvrdé a občas dost nesmyslné kritice. Pak se přesně dostáváme do situace, kdy žádná strana neposlouchá argumentům a jen se hádají defacto o ničem, protože přece ten druhý tomu NIKDY nemůže rozumět lépe. Občas člověk prostě musí vypnout a všechny ty zprávy buď ignorovat, nebo nechat jim volný průběh jinak by se asi úplně zbláznil (a proto třeba k volbách chodí čím dál méně lidí, protože už prostě rezignovali na nějaké pokusy o změnu). A když se někdo ozve i na obyčejném fanouškovském fóru s argumenty proti, tak já vím, že je to hodně těžké, ale přečti si po sobě ty své příspěvky znovu a vypíchni, tvůj argument, proč by se měly KB mimo linky zachovat, protože já jsem zatím slyšel jen ten, že pak by si řidiči vymýšleli zase něco jiného. Takže proto, vážně jen pro tohle?OMH píše:A dál je problém se zaměstnanci a jejich pracovním nasazením, zodpovědností atd. Pravidelně si myslí, že všemu rozumí lépe, než jejich nadřízení, ikdyž to tak není. Pomlouvají své zaměstnavatele a svým nasazením je okrádají. A tak než nějaké výjimky je lepší jasný řád.
(napsáno stejně obecně, jako jsi to napsal ty - není tím myšlen nikdo konkrétně z Vás přítomných)
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jasně, zaměstnanci okrádají a zaměstnavatelé jsou křišťálově čistí a poctiví.
To jsi mě pobavil, Ondřeji.
Kdyby byly zaměstanavatelé tak super, měli by loajální zaměstnance, kterým by nic nevadilo. Ale to je hodně utopistická představa.
Jinak jsem přešel na mód nulové tolerance - stejně jako zaměstnavatel ke mě, já k němu. On chce 100% práci, já chci 100% podmínky pro ni. Je mi fuk nějaké narušení dopravy. Nedávno jsem se projel manipulačně téměř přes celé město, protože jsem odmítnul jet bez funkčního zvonku přes centrum města. Ať se zaměstnavatel třeba staví na hlavu, já si nic líbit nenechám.
Jinak jsem přešel na mód nulové tolerance - stejně jako zaměstnavatel ke mě, já k němu. On chce 100% práci, já chci 100% podmínky pro ni. Je mi fuk nějaké narušení dopravy. Nedávno jsem se projel manipulačně téměř přes celé město, protože jsem odmítnul jet bez funkčního zvonku přes centrum města. Ať se zaměstnavatel třeba staví na hlavu, já si nic líbit nenechám.
A dál je problém se zaměstnanci a jejich pracovním nasazením, zodpovědností atd. Pravidelně si myslí, že všemu rozumí lépe, než jejich nadřízení, ikdyž to tak není. Pomlouvají své zaměstnavatele a svým nasazením je okrádají. A tak než nějaké výjimky je lepší jasný řád.
(napsáno stejně obecně, jako jsi to napsal ty - není tím myšlen nikdo konkrétně z Vás přítomných)
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když to je pak těžký. Lpí se na takových nesmyslech jen proto, že to prostě někdo jednou vymyslel. Pak se přesuneme do druhého extrému, že se může takřka vše a za chvilku se opět posunujeme do extrému: "nesmíme nic". Potom vznikají různé paskvily nejen v dopravě, ale i v zákonech atp. Místo toho, aby se nad tím někdo zamyslel, tak se prostě řekne: "takhle to je a bude a prostě proto...". Neslyšel jsem žádný argument pro to, aby se nutně dodržovali KB mimo linku. Že řidiči budou chtít zase něco jiného? No a? Ale přece tu musí být nějaka autorita, která to má v hlavě v pořádku, aby věděla, co je nesmysl a co ne. A tohle JE nesmysl a pořádnej. Proto Češi moc autority nemají rádi. Za prvý proto, že si sami neumějí vládnou a za druhý, že vládnou pomocí takovýchhle nesmyslů a myslí si, jak to mají dobře vymyšlený...Na vedoucích pozicích jsou řiťolezci, co si chtějí něco dokazovat a ty, co by to vedli dobře naprosto odradí, zničí a ponižují. Ti, co mají v hlavě v pořádku pak naštvaní odcházejí a nebo radši celou situaci ignorují, jinak by se zbláznili - a neschopní tady vládnou dál a budou vládnout furt, dokud se to nějak nezmění. Ale změnilo by se to jedině, kdyby proběhl nějaký převrat "chytrých", ale proč by to ti lidi dělali, když tady je úspěch považovaný za průser a hledá se na každém šprochu pravdy trochu...OMH píše:Přísnost a řád musí bejt. Jak se povolí něco, hned budou chtít řidiči povolit něco dalšího... třeba nájezdy na linky.
A než výmluvy, já se spletl, je lepší, aby KB platily vždy.
Přísnost a řád musí bejt. Jak se povolí něco, hned budou chtít řidiči povolit něco dalšího... třeba nájezdy na linky.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prosím o vysvětlení. Můj rekord předjetí ve vratech jsou 4 minuty. Takže jsem vlastně podniku ušetřil 4 minuty elektrické energie svého vozuOMH píše:Můj názor je, že bez KB by se ze zatahujících vlaků staly letadla.
- Bobik
- Uživatel
To sice jsou, nicméně napojovacích míst není zas tolik a hlavně tam není vyznačeno pořadí. Takže kaštan ví, že mu dejme tomu v 81:63 jede ze zast. Velká Díra linka 72. Ale už neví, že mu přijede 8. pořadí, který jede z vozovny rovnou do centra nebo 4. pořadí, který jelo z vozovny nejdřív přes konečnou. Navíc z JŘ maximálně víš, jestli ten spoj zatahuje a do které vozovny, ovšem kudy už nevíš. A jestli je vyjíždějící nevíš vůbec. Takže se s vozákama dá v tomhle směru dost hýbat. Navíc kvůli krátkodobým výlukám (a že jich teď v noci bývá), JŘ na sloupku nikdo nemění, zato vozáky ano.P_V píše: Vždyť tam jsou vyznačené zatahující a vyjíždějící spoje alespoň v rozsahu pravidelné trasy, nerozumím tomu. To znamená, že jakmile vlak sjede z pravidelné trasy, kde je ještě v řádu vyznačen, tak se jednou musí courat a po týdnu zas kvaltovat?
Svým způsobem ty KB chápu, nejspíš jde o to, aby se před vozovnou nesjelo moc tram. a nevznik guláš, příp. něco nepodjelo pravidelnou linku. Jenže pokud zatahujou dva vlaky na stejnej čas, příp. víc po minutě, navíc z více směrů guláš a zácpa je stejně. A díky rozložení KB, vlivu SSZ a pod. k tomu podjetí beztak dochází.
Lepší? (byť uznávám, že jenom na P3 jsou takové nejméně dvě)chemik píše:Krátce před devátou hodinou večer přijal dispečink strážníků v Praze 3 informaci, že v Korunní ulici u tramvajové zastávky u vodárny došlo k vloupání do osobního vozidla.
Vždyť tam jsou vyznačené zatahující a vyjíždějící spoje alespoň v rozsahu pravidelné trasy, nerozumím tomu. To znamená, že jakmile vlak sjede z pravidelné trasy, kde je ještě v řádu vyznačen, tak se jednou musí courat a po týdnu zas kvaltovat?chemik píše:To je proto, že se vozáky mění málem třikrát do měsíce, s čímž jsou spojený i výjezdy a zatažení. To by znamenalo, že by se třikrát do měsíce museli předělávat všechny sloupky, kterých by se dotýkaly zatahující spoje....
To je proto, že se vozáky mění málem třikrát do měsíce, s čímž jsou spojený i výjezdy a zatažení. To by znamenalo, že by se třikrát do měsíce museli předělávat všechny sloupky, kterých by se dotýkaly zatahující spoje. Tim chci říct, že pokud dneska poslední sedumnáctka jedoucí z Modřan na Pankrác má být na Svatoplukové dejmetomu v 1:12, za týden už tomu tak zpravidla není, neb jsou nové vozáky.
Pravidelný linky jezdí bajvoko plus mínus pořád stejně, takže těm se jízdní řády mění jednou za měsíc.
Pravidelný linky jezdí bajvoko plus mínus pořád stejně, takže těm se jízdní řády mění jednou za měsíc.
Naprosto zbytečná buzerace, až budou vyset JŘ zatahujících linek, tak už to bude v pořádku.chemik píše:No a? Můžu ti sdělit, že kdykoliv jedeš z Modřan po jedné hodině ráno, jedeš prázdnej a zase takový letadla to nejsou. Já třeba když jezdim normální linku, tak jezdím tak, aby to s lidma a hlavně se mnou moc neházelo. Ale když zatahuju, jezdím předpisově...OMH píše:Můj názor je, že bez KB by se ze zatahujících vlaků staly letadla.
A nejlepší je, když se sjede na Náměstí bří Synků víc vlaků, třeba tři, na stejnej čas a zdržujou pravidelné linky (11,18 a autobambus 193).
Zrušit KB mimo trasu při zátahu. Nechápu, jak může být řidič "je-bán" za - dám příklad: Linka 17 to na Svatoplukově, směr depo, hvízdne o víc jak 2 minuty napřed. Řidič je jeb-án za to, že ujel dřív a ujel těm, kteří by tou tramvají chtěli jet. Ale jak někdo mohl chtít ject touhle zatahovací tramvají, když její JŘ nikde na sloupku nevisí a ani IDOS tento zatahovací spoj neregistruje???
Otázka ale je proč tam ty JŘ nejsou ?
Já jedu tak, abych byl co nejrychlejc "doma". Svého času byla linka, která při zátahu z Modřan na Albertově vjela před nočku, kterou pak na Svatoplukově úspěšně odrbala. Smůla. Když tam mam KB, tak si tam holt ta nočka počká za mnou a tím se protáhne čekačka na Otakarce. Uplně zbytečně. Kdyby tam ten KB pro zátahy nebyl, nic by se nestalo...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
chemik: Jenže bohužel jsou mezi vámi kolegové, kterým se něco povolí, tak to budou zneužívat a budou se ohánět tím proč to jde tady a tady už ne.
Mám jeden příklad z Kanady. Kamarádka tam byla u jedné rodiny a volala přes celá státy myslím, že do Texasu nebo na Floridu a spletla si číslo. Samozřejmě hovor docela mastný. Ta máma zavolala na tu společnost, že se spletla a normálně jí to odúčtovali a nic za ten hovor neplatila. Jenže kamarádka je chytrá a po úspěšném hovoru řekla, že to můžou udělat znova, aby neplatili. Po pohledu té matky byla rudá jak rak...
Spojitost je poměrně jasná. Neříkám, že zrovna Chemik, Fořtík, MM jsou závodníci, kteří kvůli minutě pojedou jako čunata, ale takoví lidé bohužel jsou i mezi řidiči tram a bohužel podle nich se musí řídit i ty slušní...
Mám jeden příklad z Kanady. Kamarádka tam byla u jedné rodiny a volala přes celá státy myslím, že do Texasu nebo na Floridu a spletla si číslo. Samozřejmě hovor docela mastný. Ta máma zavolala na tu společnost, že se spletla a normálně jí to odúčtovali a nic za ten hovor neplatila. Jenže kamarádka je chytrá a po úspěšném hovoru řekla, že to můžou udělat znova, aby neplatili. Po pohledu té matky byla rudá jak rak...
Spojitost je poměrně jasná. Neříkám, že zrovna Chemik, Fořtík, MM jsou závodníci, kteří kvůli minutě pojedou jako čunata, ale takoví lidé bohužel jsou i mezi řidiči tram a bohužel podle nich se musí řídit i ty slušní...