1) Šotouš nemusím dlouze popisovat zvlášt tady
2) Jezdí pro prachy, ale je to profík a něco o práci ví a je schopný si něco zjistit
3) Jezdí pro prachy, ale vyplodí takovéhle ptákoviny.
Když vlastně přemýšlím tak 4 druhy. Pak ještě MM M
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Tohle už nepatří do linkového vedení.MM-Mikulovsky píše:Pepa z Nuslí: Chci věřit "čistotě" OMH, ale žel právě v této "věci" platí, že už jen mlčení znamená souhlas! Ovšem zastupování/reprezentování určité "namočené" skupiny v nějaké organizaci/komisi se rovná minimálně přímá (byť třeba tichá) podpora.
PS: A že je dávána ta přímá podpora "pouze" ze zaslepenosti/blbosti nemůže být omluvou, protože se i zde ve skutečnosti jedná spíše právě o to co jsem teď někde četl o poslancích, kteří mají jednat/hlasovat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale často hlasují jak jim nařídí vedení strany - pokud by udělali opak "podepsali by si ortel" = nebudou v příštích volbách nasazeni na volitelná místa v kandidátkách!
2.) V minulosti bych pouze počítal, ale shodou okolností jsem před pár dny koukal přes rameno jednomu výpravčímu na střídacím bodě, když narazil v " PC sytému" na "schémata" umístění vozů ve vozovnách a následně prohledával informace o nich - takže teď vím, že na ŽI byla jedna 14T deponovaná pro účely UDDP = je potřeba něco na ní opravit a než se tak stane musí být někde odstavena.Filip8399 píše:1) Při střídání řidičů musí nastupující řidič vyzkoušet kolejové brzdy (brzdný účinek je docílen přitlačením špalku na hlavu kolejnice) a proto to bouchne.krysarr píše:Taky me napada par veci
- co to bouchne u starsich vozu, kdyz se stridaji ridici? (nevim, jak to lip popsat)
- proc na Zizkove stoji uz dobre mesic 9140?
- uslysi ridic normalni intenzitou recene "dekuju", kdyz podekuju, ze se na me pockalo a rikam to u prednich dveri?
- proc probuh 16ka ma i po tech zmenach, co se chystaji (vetsina nepotrebuje komentar, o kastanstvo fakt nejde) nepojede na Spojovaci?
4) myslím, že to nevi ani na roprdu![]()
Protože nejsem řidič tak na 2 a 3 otázku nemohu odpovědět.
Ano to tlačítko je kryté, někde zústalo, občas je nad ním napsáno kakat, wc, na ***** apod ...7080 píše:Někde je to označené jako "kulomet", jinde je napsáno "turbo" nebo taky "vyšší prémie".Marek 5516 píše:Mám dva laické dotazy (zajímám se o busy a tramvají jezdím spíš zřídka)...
Zaprvé bych se chtěl zeptat, čemu řidiči přezdívají "kulomet"? Viděl jsem to dvakrát na přístrojovce a myslím, že to bývá místo tlačítka "funkce čb" - co to znamená?
Zadruhé by mě zajímalo, co v tramvaji vždy udělá velikou ránu když v (zejména vyšší) rychlosti tramvaj cukne či prudčeji zatočí. Dnes jsem jel jednou vozem T3R.PLF a poté KT8D5.RN2P a u obojího se tyto rány ozývaly...Nevím, zda někdo pochopí co myslím, ale třeba ano:). Kdybych to měl laicky lokalizovat, tak v zadní části vozu, ale ani nevím, zda někde u kol nebo naopak u sběrače... Trošku jako kdyby se vždy překulilo nějaké velké závaží a udělalo ránu o bok![]()
Díky:)
Je to prázdná pozice někde krytá přepínačem nebo někde tlačítkem. Původně tam byl zaplombovaný přepínač "blokování rozjezdu".
Tu rána se ozývá od podvozku, když řidič vjede prudčeji do oblouku. Bude o někde od ložisek nebo od čepu, v každém případě to není dobrý zvuk, rozhodně to nedělá tomu vozu dobře, když se s ním tak jede.
1) Při střídání řidičů musí nastupující řidič vyzkoušet kolejové brzdy (brzdný účinek je docílen přitlačením špalku na hlavu kolejnice) a proto to bouchne.krysarr píše:Taky me napada par veci
- co to bouchne u starsich vozu, kdyz se stridaji ridici? (nevim, jak to lip popsat)
- proc na Zizkove stoji uz dobre mesic 9140?
- uslysi ridic normalni intenzitou recene "dekuju", kdyz podekuju, ze se na me pockalo a rikam to u prednich dveri?
- proc probuh 16ka ma i po tech zmenach, co se chystaji (vetsina nepotrebuje komentar, o kastanstvo fakt nejde) nepojede na Spojovaci?
Někde je to označené jako "kulomet", jinde je napsáno "turbo" nebo taky "vyšší prémie".Marek 5516 píše:Mám dva laické dotazy (zajímám se o busy a tramvají jezdím spíš zřídka)...
Zaprvé bych se chtěl zeptat, čemu řidiči přezdívají "kulomet"? Viděl jsem to dvakrát na přístrojovce a myslím, že to bývá místo tlačítka "funkce čb" - co to znamená?
Zadruhé by mě zajímalo, co v tramvaji vždy udělá velikou ránu když v (zejména vyšší) rychlosti tramvaj cukne či prudčeji zatočí. Dnes jsem jel jednou vozem T3R.PLF a poté KT8D5.RN2P a u obojího se tyto rány ozývaly...Nevím, zda někdo pochopí co myslím, ale třeba ano:). Kdybych to měl laicky lokalizovat, tak v zadní části vozu, ale ani nevím, zda někde u kol nebo naopak u sběrače... Trošku jako kdyby se vždy překulilo nějaké velké závaží a udělalo ránu o bok![]()
Díky:)