Už dávno:Petrpes píše: ale vždyť to ani není pořád schválený radníma...
http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-5630695 ... n=mediafed
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Už dávno:Petrpes píše: ale vždyť to ani není pořád schválený radníma...
Karlák by měl projít rekonstrukcí SSZ s pořádnou dynamikou příští rok. Jinak preference tramavají pro Karlák byla zpracována již někdy v roce 1998, ale nikdy nebyla nasazena...Radek píše:Možná by trochu pomohla dynamika ve smyslu není-li vlak od Štěpánské směr Moráň, nech dlouhé volno přímo. Ale to je asi jen sen...Martin Šubrt píše:von Špilberk: Jsem rád, že i zde na to někdo přišel. Ropidu se to vysvětlit nedá... To je tak. Když se mluvilo o tom přidat sólo z Ječné do Braníka, tak to nešlo přesně kvůli tomuto důvodu. A teď se tam vrazí vlastně další dvě linky, byť přímo, ale to je opravdu z hlediska průjezdu od Moráně fuk. Též se obávám, že to přes dvojici sól vyjezdit nepůjde. I když je fakt, že připravená dvojice za sólem ve stejném směru by na Karláku projet mohla... Ale to se zdaleka nepodaří vždy.
Možná by trochu pomohla dynamika ve smyslu není-li vlak od Štěpánské směr Moráň, nech dlouhé volno přímo. Ale to je asi jen sen...Martin Šubrt píše:von Špilberk: Jsem rád, že i zde na to někdo přišel. Ropidu se to vysvětlit nedá... To je tak. Když se mluvilo o tom přidat sólo z Ječné do Braníka, tak to nešlo přesně kvůli tomuto důvodu. A teď se tam vrazí vlastně další dvě linky, byť přímo, ale to je opravdu z hlediska průjezdu od Moráně fuk. Též se obávám, že to přes dvojici sól vyjezdit nepůjde. I když je fakt, že připravená dvojice za sólem ve stejném směru by na Karláku projet mohla... Ale to se zdaleka nepodaří vždy.
Ta péče o plynulost dopravy na Pavláku je sice dojemná, ale:Láďa píše:Linka 6 nijak významně vzhledem k jednovozové soupravě úsek I.P.Pavlova - Karlovo náměstí neposiluje ani v současné době. Především z hlediska omezené propustnosti světelné křižovatky u stanice I.P.Pavlova však někdy způsobila, že nemohlo projet víc dvouvozových souprav tramvají. Její odklon tak paradoxně v těchto případech pomůže zvýšit plynulost dopravy tramvají v tomto úseku a průjezd zmíněným místem.
Šestka a trojka, nebo sedmnáctka v sóle jsou ale úplně neco jiného. Šestka by byla totéž, kdyby to sólo na Pavláku mělo číslo 22 a jelo minimálně na Malovanku. Zatímco, pokud čekám na 3 nebo 17 a přijede sólo, prostě se cpu dovnitř, ať jedu s těmi linkami kamkoliv, 6 v Ječné se nacpala na tu Národní a lidi jí opět psychologicky chápali jako výpomoc, když ta pitomá 22 nejela. Nacpali se a na ty tři zastávky to přežili. Kdyby se měli nacpat až po Hrad, bylo by to dost něco jiného.vencavasek píše:Častokrát tady čtu, jaký je problém, když po delší pauze přijede sólo (pamatujeme z Letné, linky 17 a v budoucnu nás čeká na trojce). Ale v Ječné to koukám najednou neplatí? Tady s Ropidem souhlasím, že odklonění 6 může pomoct.
Mně třeba na změnách vadí prohození 4 a 6 za Andělem. Prý posílení Plzeňské mimo jiné protože už teď bývá ráno 6 přetížená...no aby ne, když jede minutu před devítkou. Taky bych si tipnul, že kdyby tam nebyla vůbec, mohlo by zmizet přetěžování jednotlivých spojů.
A ještě by mě zajímalo, jak byste si představovali preferenci na té 135? Stačí stručně, na dva řádky. Já si to totiž vůbec v těch úzkých vršovických a vinohradských ulicích představit neumím. Navíc se mi zdá, že v poslední době jezdívá poměrně obsazená, i když je interval dodržen.