Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Preference / antipreference MHD
Na Korunní d.c. jsou myslím v uvedeném úseku cyklisté dopravním značením povoleni.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tříbarevka se dává zejména tam, kde jsou očekávána i zbloudilá auta nebo cyklisté. Viz třeba Korunní dc u Kladské. Kde není, tam nikdo ještě nezbloudil nebo nepožadoval
. Na Karlák by opravdu nikdo bez majáku dojet neměl, v pruhu busů by ho to mělo trknout, že tam neměl co dělat.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jó po dnešku mám jeden dotaz:
Jaká je vhodnější "podoba" SSZ v místech, kde se IAD nemá (dle před ní osazeného DZ) vyskytovat = jen čočky - jako na Karláku od Štěpánské (či i např. na ukončení vyhrazeného odbočovacího BUS pruhu na Barrandovský most od Přístaviště) verzus čočky i "tříbarevka" - jako na Strossu od Letné?
Jaká je vhodnější "podoba" SSZ v místech, kde se IAD nemá (dle před ní osazeného DZ) vyskytovat = jen čočky - jako na Karláku od Štěpánské (či i např. na ukončení vyhrazeného odbočovacího BUS pruhu na Barrandovský most od Přístaviště) verzus čočky i "tříbarevka" - jako na Strossu od Letné?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jó "opožděné" volno pro TRAM proti souběžněkolizní IAD mne sejří na mnoha místech (vetšinou bez instalovaného "stromečku" - např. Jiřího z Poděbrad DC, za Výtoň občasná k Albertovu ....Bobik píše:willyjeff píše:... Což o to, k životu ho nepotřebuju, nicméně horší je, že čočky padaj až pár sekund po zelené, takže se mi opakovaně stalo, že mi to tam odbočující vlevo do tunelu poslal. A to minimálně o dvou bezpečně vím, že než se rozjeli, kontrolovali jak mě, tak moje čočky. Viděli že mám na stůj, tak jeli. Za tohle bych taky někomu zakroutil krkem.
(No asi si na to opakovaně budu muset postěžovat OO a možná si začnou stěžovat ony dál.)
- Bobik
- Uživatel
Jo, tohle občasný zlobení je k vzteku. Co si z hlavy v rychlosti vzpomínám, tak je to již zmiňovaná Odborů, Koryta a taky Otakarka DC (vpravo po 56). Při čekačce s 55 stavím před kontaktem aby to neuteklo a po popojetí ke světlům se občas nenavolí.willyjeff píše:Tohle to "občasné" zlobení mě rozčiluje snad ještě víc, než čistá antipreference.....
A taky jsem se chtěl zeptat na stromeček + funkci čoček na Letenským nám ZC - občas se stromeček rozsvítí a rozbliká před volnem, občas ne. Což o to, k životu ho nepotřebuju, nicméně horší je, že čočky padaj až pár sekund po zelené, takže se mi opakovaně stalo, že mi to tam odbočující vlevo do tunelu poslal. A to minimálně o dvou bezpečně vím, že než se rozjeli, kontrolovali jak mě, tak moje čočky. Viděli že mám na stůj, tak jeli. Za tohle bych taky někomu zakroutil krkem.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tohle to "občasné" zlobení mě rozčiluje snad ještě víc, než čistá antipreference. Když mi 2x uteče volno na Nádraží Libeň z centra, což se dřív nikdy nestávalo a nechalo mě to čekat úplně celý cyklus (což je asi 90 sekund), tak jsem si řekl, že jestli mi to udělá i potřetí, tak nahlásím nefunkční preferenci. A ono ne, další 2 kola byly v pohodě a čekalo to na mě...
- Bobik
- Uživatel
Detekce občas zlobí. Jen jsem nepřišel na to, co to způsobuje (odlesky po dešti, vítr, nevím...) Občas mi to hodí šipku i při prázdný křižovatce.
Pokud na levém odbočení nic nestojí, nevybírá se - pokud ovšem řádně funguje videodetekce aut. Pokud stojí, vybírá se, a to před TRAM.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Včera ve 21:37.25 padalo pro 26 u hasičárny DC ihned, tzn. bez vložení levého odb. k Jawě.
O kolo dříve však bylo nejdříve rovně a vlevo, ač tam myslím nic nestálo :]
O kolo dříve však bylo nejdříve rovně a vlevo, ač tam myslím nic nestálo :]
- Bobik
- Uživatel
Jo, přesně ten. Teda zatím asi jen klepe bačkorama, bo včera jsem ho viděl mrtvej úplně, zatímco dneska se občas i probral, semtam zablikal před stůj, semtam i před volnem.chemik píše: Prosím prosím, včéra jsem na to taky koukal. Pokud myslíš ten jakoby od Lazarský ke Karláku. Kdy padne volno ukazovat už neumí, ale že se blíží stůj, to naštěstí ovláda a rozbliká se
Nádraží Strašnice mělo vždy fázi pro levé odbočení od hasičárny při nároku zařazenou před tramvajovou fázi, bez možnosti změny pořadí nebo vložení.
Čk - Úvalská má preferenci TRAM i BUS, musí se i ní podělit. A i prázdná sóla mají jízdní řád a cestou nabírají lidi.
Čk - Úvalská má preferenci TRAM i BUS, musí se i ní podělit. A i prázdná sóla mají jízdní řád a cestou nabírají lidi.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Z dnešních postřehů
Nádraží Strašnice opět pouští dříve auta jedoucí od hasičárny do Koryt, vždy za přísného dohledu stojící tram (z obou stran).
Černokostelecká x Limuzská taky nechává vykysat autobusy, aby mohly projet prázdná sola.
Nádraží Strašnice opět pouští dříve auta jedoucí od hasičárny do Koryt, vždy za přísného dohledu stojící tram (z obou stran).
Černokostelecká x Limuzská taky nechává vykysat autobusy, aby mohly projet prázdná sola.
Prosím prosím, včéra jsem na to taky koukal. Pokud myslíš ten jakoby od Lazarský ke Karláku. Kdy padne volno ukazovat už neumí, ale že se blíží stůj, to naštěstí ovláda a rozbliká seBobik píše:Poslušně hlásám, že na Spálená x Odborů ZC nejspíš úplně umřel stromeček. Nějak nepremává.
- Bobik
- Uživatel
Poslušně hlásám, že na Spálená x Odborů ZC nejspíš úplně umřel stromeček. Nějak nepremává.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem si všimnul zajímavé situace na Želivského (tram+bus) na Vinohradské, kde je to nové naprosto zbytečné SSZ, které jsme tu už mnohokrát kritizovali. No tedy situace: nikde nic nejede, nikdo nepřechází, ani nepřecházel, od hřbitovů přijíždí tramvaj a těsně před SSZ to zašlápne na bačkory, čeká asi 5 sekund a poté se rozjíždí. Tatáž situace - nikde nic, nikdo nepřechází, ani nepřecházel, z terminálu vyjíždí bus, přijíždí zvolna k SSZ, zastavuje...čeká 10s a poté se rozjíždí. Opravdu vynikající užitečné zařízení. Navrhuji vzít motorovku a pokácet