Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Absolut
Moderátor

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Absolut » 09.1.2013 8:19

Na Korunní d.c. jsou myslím v uvedeném úseku cyklisté dopravním značením povoleni.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 08.1.2013 22:38

Tříbarevka se dává zejména tam, kde jsou očekávána i zbloudilá auta nebo cyklisté. Viz třeba Korunní dc u Kladské. Kde není, tam nikdo ještě nezbloudil nebo nepožadoval ;-). Na Karlák by opravdu nikdo bez majáku dojet neměl, v pruhu busů by ho to mělo trknout, že tam neměl co dělat.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 08.1.2013 20:58

Jó po dnešku mám jeden dotaz:
Jaká je vhodnější "podoba" SSZ v místech, kde se IAD nemá (dle před ní osazeného DZ) vyskytovat = jen čočky - jako na Karláku od Štěpánské (či i např. na ukončení vyhrazeného odbočovacího BUS pruhu na Barrandovský most od Přístaviště) verzus čočky i "tříbarevka" - jako na Strossu od Letné?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 08.1.2013 20:52

Bobik píše:
willyjeff píše:... Což o to, k životu ho nepotřebuju, nicméně horší je, že čočky padaj až pár sekund po zelené, takže se mi opakovaně stalo, že mi to tam odbočující vlevo do tunelu poslal. A to minimálně o dvou bezpečně vím, že než se rozjeli, kontrolovali jak mě, tak moje čočky. Viděli že mám na stůj, tak jeli. Za tohle bych taky někomu zakroutil krkem.
Jó "opožděné" volno pro TRAM proti souběžněkolizní IAD mne sejří na mnoha místech (vetšinou bez instalovaného "stromečku" - např. Jiřího z Poděbrad DC, za Výtoň občasná k Albertovu .... #-o
(No asi si na to opakovaně budu muset postěžovat OO a možná si začnou stěžovat ony dál.)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 08.1.2013 17:19

willyjeff píše:Tohle to "občasné" zlobení mě rozčiluje snad ještě víc, než čistá antipreference.....
Jo, tohle občasný zlobení je k vzteku. Co si z hlavy v rychlosti vzpomínám, tak je to již zmiňovaná Odborů, Koryta a taky Otakarka DC (vpravo po 56). Při čekačce s 55 stavím před kontaktem aby to neuteklo a po popojetí ke světlům se občas nenavolí.

A taky jsem se chtěl zeptat na stromeček + funkci čoček na Letenským nám ZC - občas se stromeček rozsvítí a rozbliká před volnem, občas ne. Což o to, k životu ho nepotřebuju, nicméně horší je, že čočky padaj až pár sekund po zelené, takže se mi opakovaně stalo, že mi to tam odbočující vlevo do tunelu poslal. A to minimálně o dvou bezpečně vím, že než se rozjeli, kontrolovali jak mě, tak moje čočky. Viděli že mám na stůj, tak jeli. Za tohle bych taky někomu zakroutil krkem.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 08.1.2013 12:56

Tohle to "občasné" zlobení mě rozčiluje snad ještě víc, než čistá antipreference. Když mi 2x uteče volno na Nádraží Libeň z centra, což se dřív nikdy nestávalo a nechalo mě to čekat úplně celý cyklus (což je asi 90 sekund), tak jsem si řekl, že jestli mi to udělá i potřetí, tak nahlásím nefunkční preferenci. A ono ne, další 2 kola byly v pohodě a čekalo to na mě...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 08.1.2013 6:32

Detekce občas zlobí. Jen jsem nepřišel na to, co to způsobuje (odlesky po dešti, vítr, nevím...) Občas mi to hodí šipku i při prázdný křižovatce.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 07.1.2013 20:38

Pokud na levém odbočení nic nestojí, nevybírá se - pokud ovšem řádně funguje videodetekce aut. Pokud stojí, vybírá se, a to před TRAM.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 07.1.2013 9:33

Včera ve 21:37.25 padalo pro 26 u hasičárny DC ihned, tzn. bez vložení levého odb. k Jawě.
O kolo dříve však bylo nejdříve rovně a vlevo, ač tam myslím nic nestálo :]

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 07.1.2013 5:37

chemik píše: Prosím prosím, včéra jsem na to taky koukal. Pokud myslíš ten jakoby od Lazarský ke Karláku. Kdy padne volno ukazovat už neumí, ale že se blíží stůj, to naštěstí ovláda a rozbliká se
Jo, přesně ten. Teda zatím asi jen klepe bačkorama, bo včera jsem ho viděl mrtvej úplně, zatímco dneska se občas i probral, semtam zablikal před stůj, semtam i před volnem.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 06.1.2013 23:56

Nádraží Strašnice mělo vždy fázi pro levé odbočení od hasičárny při nároku zařazenou před tramvajovou fázi, bez možnosti změny pořadí nebo vložení.

Čk - Úvalská má preferenci TRAM i BUS, musí se i ní podělit. A i prázdná sóla mají jízdní řád a cestou nabírají lidi.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 06.1.2013 18:37

Z dnešních postřehů
Nádraží Strašnice opět pouští dříve auta jedoucí od hasičárny do Koryt, vždy za přísného dohledu stojící tram (z obou stran).

Černokostelecká x Limuzská taky nechává vykysat autobusy, aby mohly projet prázdná sola.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 06.1.2013 11:03

Bobik píše:Poslušně hlásám, že na Spálená x Odborů ZC nejspíš úplně umřel stromeček. Nějak nepremává.
Prosím prosím, včéra jsem na to taky koukal. Pokud myslíš ten jakoby od Lazarský ke Karláku. Kdy padne volno ukazovat už neumí, ale že se blíží stůj, to naštěstí ovláda a rozbliká se

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 06.1.2013 10:16

Poslušně hlásám, že na Spálená x Odborů ZC nejspíš úplně umřel stromeček. Nějak nepremává.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 05.1.2013 22:19

Dneska jsem si všimnul zajímavé situace na Želivského (tram+bus) na Vinohradské, kde je to nové naprosto zbytečné SSZ, které jsme tu už mnohokrát kritizovali. No tedy situace: nikde nic nejede, nikdo nepřechází, ani nepřecházel, od hřbitovů přijíždí tramvaj a těsně před SSZ to zašlápne na bačkory, čeká asi 5 sekund a poté se rozjíždí. Tatáž situace - nikde nic, nikdo nepřechází, ani nepřecházel, z terminálu vyjíždí bus, přijíždí zvolna k SSZ, zastavuje...čeká 10s a poté se rozjíždí. Opravdu vynikající užitečné zařízení. Navrhuji vzít motorovku a pokácet :twisted:

Odpovědět