Jestli to byla stejná akce jako na Průběžné, tak se v 10 začne a ráno je hotovo. To bych neviděl jako problémBobik píše:Pozor - výměnné pružné jazyky. Původně "dobrá myšlenka", která se ale v praxi neosvědčila a od níž se upouští, neboť jak psal MM-M, praskaj v kořenu. Časovaná bomba je v tom, že jich ještě něco zbývá a neví se kdy se rozsypou.thriller2 píše:Pružné jazyky - časovaná bomba
Mohu se zeptat, co přesně mám pod tím chápat?
Takže se postupně mění za nevýměnné pružné jazyky, což se ovšem neobejde bez kopání a výluk.
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tramvajové tratě a příslušenství
- Bobik
- Uživatel
Pozor - výměnné pružné jazyky. Původně "dobrá myšlenka", která se ale v praxi neosvědčila a od níž se upouští, neboť jak psal MM-M, praskaj v kořenu. Časovaná bomba je v tom, že jich ještě něco zbývá a neví se kdy se rozsypou.thriller2 píše:Pružné jazyky - časovaná bomba
Mohu se zeptat, co přesně mám pod tím chápat?
Takže se postupně mění za nevýměnné pružné jazyky, což se ovšem neobejde bez kopání a výluk.
Od toho jsou snad výměnné, aby se daly snadno vyměnit, ne?
Bez kopání a výluk.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
T2: Jsem přesvědčen, že MOpovi šlo zejména o specifikaci "VÝMĚNNÉ pružné jazyky" - prostě jejich slabinou není pružnost hrotů, ale jejich uchycení u "kořene"!!!
Jinak ty myslíš, že v Praze máme vyhybky či jiné kolejové konstrukce od jiného výrobce než Pražské strojírny = dceřiné firmy DPP, aby se dala relevantně (vzhledem ke způsobu opotřebení - např. jiná šíře kol TRAM než v Ostravě ...) porovnávat jejich kvalita?
Jinak ty myslíš, že v Praze máme vyhybky či jiné kolejové konstrukce od jiného výrobce než Pražské strojírny = dceřiné firmy DPP, aby se dala relevantně (vzhledem ke způsobu opotřebení - např. jiná šíře kol TRAM než v Ostravě ...) porovnávat jejich kvalita?
Pružné jazyky - časovaná bomba
Mohu se zeptat, co přesně mám pod tím chápat? Je vidět v poslední době nějaký větší problém s jazyky - zlomy nebo jiné vady? nebo se vyskytuje nějaký problém s přestavováním? nebo mám problém vidět v tom, že jazyky nejsou vyměnitelné ale svařované (nebo je to opačně)? A problém je jenom s výrobky Pražských strojíren nebo i u jiných výrobců?
Opět, děkuji předem za odpovědi:)
Mohu se zeptat, co přesně mám pod tím chápat? Je vidět v poslední době nějaký větší problém s jazyky - zlomy nebo jiné vady? nebo se vyskytuje nějaký problém s přestavováním? nebo mám problém vidět v tom, že jazyky nejsou vyměnitelné ale svařované (nebo je to opačně)? A problém je jenom s výrobky Pražských strojíren nebo i u jiných výrobců?
Opět, děkuji předem za odpovědi:)
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tady si dovolím poznámku z terénu-pokud jde o tuto výhybku, tak ta je, co se týče stavu upevnění jazyků a jejich přechodové části naprosto fresh! Pokud tušíte problém pouze podle zvukového projevu výměny při průjezdu 1. podvozku vlaku ze směru do kterého nebyla výhybka přestavena, jedná se o klapání výhybkového mechanismu. Některé to dělají, vím, že sjezdova na Palmovce-dolní směr Balabenka se takto také ozývala. Jinak musím souhlasit, že dost pružných výhybek s výměnnými jazyky je časovaná bomba, něco jako tratě BKV, jen naštěstí v menším rozsahu a je výhoda, že máme šikovný borce výhybky zvládáme přes noc, ale chce to být ve střehuMOp píše:Výhybek je libových vícero, zejména veškeré výměnné pružné jazyky jsou taková malá časovaná bomba. Jedna taková tiká i na sjezdové výměně křižovatky Hradčanská směr Prašný most.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jak se sype zastávka...
http://www.youtube.com/watch?v=cy6JHE9ldXs
- Absolut
- Moderátor
Tak zrovna na zast. Apolinářská mě to vůbec nepobuřuje.
Nebo před porodnicí u Apolináře, kde se historická budova porodnice a prázdná plexizastávka esteticky velice zajímavě snoubí...
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlavně že je krásný a pravidelně umývaný přístřešek (i s výměnou reklam) ve zrušené autobusové zastávce Nový Hloubětín v Kolbenově ulici (u severní brány vozovny HL), která je v provozu jen při přerušení tramvajového provozu.pawel píše:smlouva prahy s jcdecaux je asi doopravdy nevýhodná, když čekárny nadále nejsou ani na vytížených a přitom dispozičně pro umístění čekárny vhodných zastávkách typu ND, mal. nám., muzeum, malovanka zc apod.
PROČ?
smlouva prahy s jcdecaux je asi doopravdy nevýhodná, když čekárny nadále nejsou ani na vytížených a přitom dispozičně pro umístění čekárny vhodných zastávkách typu ND, mal. nám., muzeum, malovanka zc apod.
PROČ?
PROČ?
už jsem se dlouho neptal - bude se něco dělat s těma hloupejma mastodontama na nově rekonstruovanejch tratích na staroměstské a v podolí? Při stanicování oslňujou ledky, neni vidět v zrcátku dění podél vozu. Chtělo by to snížit jas...
-
von Špilberk
- Uživatel
ROPID by ještě mohl zprovoznit zastávky Lazarská ve Spálené ulici pro denní linky. (Stejně tam ta tramvaj stojí, tak co.gabuliatko píše:Proto máme nově zřízenou zastávku na Karlově náměstí, aby se dalo ušetřit a pěším pochodem dohnat několik pořadí na M22.petr91 píše:Tramvaje čekají v řadě občas až k Lazarské a jedna po druhé stanicují.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Není třeba fárat, aktuálně vyzkoušena z Radhošťské k Muzeu procházka podél jednoho z vozů sólo jedenáctky
Nicméně je to kupodivu i při podobné koloně aut loterie, jak se tramvaj probije. Za mnou vyprovázeným sólem už byla v závěsu dvojice a další sólo
.