Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Thriller2 a spol: Fyzika na šotofórech mě strašně moc baví. Kdyby to bylo tak, jak píšete, tak by nikoho nikdy nenapadlo vymýšlet složité podmínky pro bezstykovou kolej 
Já jsem teda nad tím nikdy moc nepřemýšlel, ale nejsou ty kolejnice náhodou na pražcích uloženy ve štěrkovém svršku, který jaksi zabraňuje podélnému pohybu pražců (podélně ve směru kolejnic), takže by se teplotní roztažnost neměla projevovat fyzickým prodlužováním délky kolejnic ale spíše tlakem nebo něčím takovým?von Špilberk píše:No já bych řekl, že tam navíc je, protože prasklina se udělala v zimě, protože koleje se vlivem zimy zkrátily. A když byl materiál ještě v zimě doplněn, tak až se koleje teplem zase prodlouží, tak materiál bude logicky přebývat. A když se mohou teplem kroutit koleje na železnici, proč by u nás na TT nemohlyKarosák píše:Ta vyvařená kolejnice tam není navíc, je tam místo praskliny,![]()
![]()
Navíc, i kdyby ano, tak ta prasklina tam měla odhadem rozměr 1cm (mezera mezi kolejnicemi), navařilo se tam odhadem 20cm nové studené kolejnice a v létě vzroste teplota max o 40 K. Pak by v létě přebývalo 0,09 mm kolejnice. Hmm, kampak se asi těch 90 mikronů vyboulí?
Opravte mě, pokud se mýlím.
-
von Špilberk
- Uživatel
No já bych řekl, že tam navíc je, protože prasklina se udělala v zimě, protože koleje se vlivem zimy zkrátily. A když byl materiál ještě v zimě doplněn, tak až se koleje teplem zase prodlouží, tak materiál bude logicky přebývat. A když se mohou teplem kroutit koleje na železnici, proč by u nás na TT nemohlyKarosák píše:Ta vyvařená kolejnice tam není navíc, je tam místo praskliny,
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Štěrkové lože není BKV a jeho úkolem je kotvit kolejový rošt proti pohybům, takže s tím bych si obavy nedělal, nebo snad víš o poruchách geometrie koleje TT ve štěrkovém loži za letních teplot, narozdíl od BKV?von Špilberk píše:Docela mě taky překvapila oprava v Modřanech. Myslím, že se říkalo, že se s opravou lomů u Belárie čeká na optimální teploty. No a je vyříznuto a navařeno i v mrazech. Jsem sice rád, že jsou lomy a OR pryč, ale mám jisté pochybnosti. Říkám si, kde se v létě ten přebytečný materiál asi objeví...![]()
Dále je vyměněna kolej v prostoru zastávky U Libušského potoka DC a při zastavování to tam přestalo klouzat.
U Libušského potoka bych viděl příčinu "klouzání" na extrémní opotřebení hlav kolejnic od bačkor+zavedení vyššího okolku+zanesení žlábku pískem. Následný kontakt okolků s dnem žlábku, podivné chování, zásahy SSO a další písek
- Absolut
- Moderátor
von Špilberk: Taky nad tím kroutím hlavou.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
už...slonik píše:Spíš bych čekal něco o Prašném mostu, když to mělo začít 30. března...
koukám, že už to je i v Na Znamení...26.03.2013 - Omezení TRAM mezi Prašný mostem a Vozovnou Střešovice
V souvislosti s rekonstrukcí tramvajové tratě mezi křižovatkou Prašný most a Vozovnou Střešovice bude od soboty 30.3.2013 omezen provoz tramvají v tomto úseku. Výluka potrvá do 29.6.2013.
Náhradní autobusová doprava není zavedena. Vedení tramvajových linek po dobu výluky naleznete na stránkách Dopravního podniku K akci je vydán také informační leták.
http://tunelblanka.cz/
http://www.prazsketramvaje.cz/showpage. ... 0326143917
Naposledy upravil(a) kasme dne 27.3.2013 0:19, celkem upraveno 1 x.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
von Š: Na několika místech se určitě brousilo (např "ESíčko" kolem přejezdu mezi Libušským potokem a Poliklinikou Modřany) a na několika dalších místech se měnily cca 4m vždy jedné z kolejnic (shodně jako při opravě těch dvou OR 20 kvůli lomům levých kolejnic - vždy za zastávkou Belárie) - jedno je cca pod Branickým mostem ZC, další za Modřanskou roklí DC (cca v úrovni sekce).
-
von Špilberk
- Uživatel
Docela mě taky překvapila oprava v Modřanech. Myslím, že se říkalo, že se s opravou lomů u Belárie čeká na optimální teploty. No a je vyříznuto a navařeno i v mrazech. Jsem sice rád, že jsou lomy a OR pryč, ale mám jisté pochybnosti. Říkám si, kde se v létě ten přebytečný materiál asi objeví...
Dále je vyměněna kolej v prostoru zastávky U Libušského potoka DC a při zastavování to tam přestalo klouzat.
-
von Špilberk
- Uživatel
Karosák píše:Jo a málem bych zapomněl pochválit opravu Nádražní.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dekuji za shrnuti, alespon mam predstavu, co se tam delo a podklad se mi bude hodit k priprave nejake te tiskoviny.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo a málem bych zapomněl pochválit opravu Nádražní. Zmizely veškeré OR a vezmeme-li v potaz, že nejde o novou technologie, ale o opravu staré, pak je trať opět celkem slušně použitelná, trvanlivost opraveného a stávajícího je samozřejmě věc další. Oblouky kolem mostu přes trať 171 mají beztak mizerné geometrické podmínky, takže o moc více, než 20 jsem to tam stejně nemastil. Radost mi udělalo především opravení křížení na vjezdu do smyčky SN od Hlubočep-odstranění POMALU, odstranění poměrné nesmyslné a nekonečné OR 20 Zlíchovem ZC, zavaření a podfouknutí poruchy několika krátkých panelů v oblouku před smyčkou Hlubočepy ZC. Za povšimnutí stojí též odstranění dilatací před konečnou Sídl. Barrandov a přemístění většiny VPZ z příčných drátů na nosné oblouky TV. Velké mínus má opět zastávková služba, ani v pondělí nebyly označníky opatřeny názvy zastávek a projíždějících linek.
-
gabuliatko
- Uživatel
hehe ... podívej se na linkový X-C ten se mimořádně vyvedlthriller2 píše:Stejně tak bylo ve výlukových JŘ X12 na Barrandov poznámka (sice jen v linkovém JŘ) u některých spojů: jede i 1.5, 8.5., 5.7. a 6.7.
Stejně tak bylo ve výlukových JŘ X12 na Barrandov poznámka (sice jen v linkovém JŘ) u některých spojů: jede i 1.5, 8.5., 5.7. a 6.7.Radek píše: prázdninový JŘ s pravidelnou trasou (co platí jen do pátku), ale je tam uvedena i sobota a neděle, která nebude platit nikdy.... Vše pro klienty.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
o vylepování se asi nebavíme... já to pochopil tak...milbi píše:Pokud si pamatuji info z ropid.cz správně, tak velikonoční jízdní řády se na zastávky vylepovat nebudou...Radek píše:Stačilo tam ten neplatný víkend prostě nedat. Příp. poznámka, že od soboty platí jiný JŘ.
že třeba jízdní řád (Petřiny od 28.3.),
který platí od čt 28.3.2013 do pá 29.3. má uvedeno i so - ne
i když od so 30.3. by měl již platit výlukový (Petřiny od 30.3.), kdy jedou ranní spoje od 2 minuty dřív...
ale také bych v tom neviděl zásadní problém...
na PM už se na výluku chystají a mění se to tam každý den...