Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.10.2013 17:18

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 13.10.2013 11:32

Reálně to tedy jezdilo v "prokladu" 7-0-1-7. 3 a 20 přijížděly spolu vždy za nějakou nacpanou devítkou... Na NNŽ je nějaká událost o architektuře a designu...

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 13.10.2013 8:00

No ono se více věcí začíná nedařit. Ale ta výluka je masakr, tolik přetékajících zastávek a spojů jsem už dlouho neviděl. Hlavně to úžasné proložení 7,1,6,1 na větvi Lazarská - Olšanské náměstí. Náhodně jsem se dostal před ten konvoj, naštěstí to 9272 přežila jen s odřeným lakem. To ještě na Žižkově byla nějaká akce v budově nákladového nádraží, takže to fakt teklo.

Druhá věc: v Břevnově bylo posvícení, hádejte kdy probíhalo v Břevnově blokové čištění ulic - MP rozdávali bločky od rána - ale nevím těch odhadem 500-1000 zaparkovaných aut asi neměli šanci odtáhnout.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 13.10.2013 7:34

A což teprve taková 52, která v noci coby jediná tram jezdila přes Republiku a ještě jela úplně jinam než 99% lidí chtělo. Užíval jsem si to celou noc. :twisted:
55 či 58 přes Vencaplac jsem neměl, ale tipuju že tam to bylo obdobné, snad s tím rozdílem, že ty alespoň jely po svých trasách.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 12.10.2013 21:00

2 hodiny na Republice, 6 hodin na Jindřišské. Výživné informování... Prostě jsem si tu vestu vzít musel a jít tam byla povinnost. Co jsem dnes zažil, to skutečně ještě nemělo obdoby. Ale nemám sílu to popisovat, protože bych se mohl dopustit řady trestných činů ;-). Pokud o tu čte někdo z mých informátorů a má vestu (případně si může u mě vyzvednout), zítra doporučuju informovat na podle priority Nám. Republiky (očekávejte napadení), pak na Jindřišské, Václaváku, Hlavním nádraží a Bílé labuti. Připravte si dobré vysvětlení, proč není nikdo schopen přeškrtnout na pěti zastávkách v centru čísla linek, co tam nejedou, vyndat neplatné jízdní řády a případně změnit směr další jízdy jistých linek (Hlavák a 5+26). Zkuste si to připravit pro desetileté dítě a prostě nemáte šanci mu to vysvětlit. Lituju řidiče, ti si dnes užili... Mimochodem, 15T v intervalu 7,5 minuty na rozdíl od T6 v sobotu odpoledne a večer často nepobírá... Holt se vejde o fous méně lidí... Později večer ob spoj nepobíralo na 9 už skoro nic, a to z Václaváku pár lidí vozily 5 i 26... Bylo mi smutno, hóódně smutno.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.10.2013 20:18

informovanost o současné víkendové výluce přes Masaryčku je opravdu velmi tristní, protože ani na těch nejdotčenějších zastávkách v těsném okolí vyloučeného úseku TT - Jindřišská, Hlavák, Bílá labuť a NamRepubliky + potažmo Václavák, Vodičkova a Lazarská (významně zasažených odklonem z nich hned hned dvou linek - 14 a 24) je jen nevýrazný malý A3 letáček umístěný nad ZJŘ se značně složitým nepochopitelným obecným obsahem místo velkých výrazných tabulí s jasným popisem pro konkrétní zastávky (o možnosti nasadit informátory alespoň na 4 nejdotčenější zastávky ani nemluvě)!

PS: Nějaký informátor ve výstražné vestě sice byl opakovaně viděn přímo na Masaryčce, kde však o neobsluhování tramvajemi by nevěděl snad jedině slepý.
Ovšem na Jindřišské DC naopak byli zpozorováni revizoři, kteří právě "ulovili" nějaké zahraniční turistky, které snad i nějaké jízdenky měly, ale asi něčím chybné - i v ČR jsou města, která revizory využívají i jako asistenty hendikepovaným (zejména nevidomým) či právě na informování při mimořádnostech v provozu! Proč to nejde v DPP majícím cca 12tisíc zaměstnanců? #-o #-o #-o

EDIT: [-o< Opravdu se modlím, aby zítra byla výluka kolem Masaryčky zrušena - páč:
1.) stav opravy v dnešních odpoledních hodinách vypadal, že práce na ní není ani do konce dnešního dne (viz vedlejší vlákno "REKO TT")
2.) oprávněně nasraných lidí bylo už za dnešek rozhodně dost
3.) jako jednomu ze zítřejších řidičů l.20 a 5 se mi fakt nechce poslouchat to oprávněné nasrání cestujících (+ z toho hrozící stížnosti na mou osobu, že jsem něco neudělal/neřekl či zase naopak něco udělal/řekl, ale jinak než by se ovšem dotyčnému "líbilo") - ať udělám co udělám, tak je to vždy vlastně špatně #-o

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 03.10.2013 23:36

MM-Mikulovsky píše:mostovky jsou sice dvě samostatné stavebnicové části, ale "položené" na společných pilířích, jež by se mohly při odlehčení jedné strany začít zabořovat více do dna řeky na své druhé straně.
Propadat by se neměly, nevím jak toto provizorium, ale pilíře u nových mostů jsou založeny až na skálu. I když nerovnoměrné zatížení pilířů může být i tak problém.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 03.10.2013 22:27

XSC píše:
Karosák píše:Jsou to podle mě 2 samostatné mostové stavebnice u sebe, takže žádná "aviváž" rozebíráním východní části nenastává :roll: ....
mostovky jsou sice dvě samostatné stavebnicové části, ale "položené" na společných pilířích, jež by se mohly při odlehčení jedné strany začít zabořovat více do dna řeky na své druhé straně.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 03.10.2013 21:39

Karosák píše:Jsou to podle mě 2 samostatné mostové stavebnice u sebe, takže žádná "aviváž" rozebíráním východní části nenastává :roll:
BTW v médiích byl titulek ve stylu Provizorní tramvajový most v Troji půjde do šrotu. Opravdu do šrotu? Není to vojenská stavebnice, která bude na nějaké základně uložena a zakonzervována k dalšímu použití? Nebo se jednalo sice o identickou stavebnici s těmi vojenskými provizorii, ale vyrobenou pouze pro tento jediný účel?
Je to vojenská stavebnice, ale už hodně stará. Nejdřív sloužila při přestavbě mostu Barikádníků, pak "dočasně" nahradila nepovedený tramvajový most. Takže už slouží přes 35 let.

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 03.10.2013 19:24

To je pravda. Třeba konkrétně tou 9 ze Spojovací odpadly 4 minuty přestupu na 133 na Ohradě, takže pokud by jel někdo busem z Florence, musel by čekat na další spoj a třeba u SA si zakoupit i další lístek. No a co, že mu to ujelo a musel dát 300 Kč za další lístek, přeci nemá cenu kvůli 2 dnům něco dávat vědět. Fakt super přístup. #-o

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 03.10.2013 18:06

Láďa píše:To, že je výluka o víkendu, nebo v noci a někteří neprovozní zaměstnanci nepracují, není důvod k tomu, aby tam den, nebo 2 dny dopředu, nemohli dát platné jř...
Aby byly neplatné déle než platné?

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 03.10.2013 14:46

To, že je výluka o víkendu, nebo v noci a někteří neprovozní zaměstnanci nepracují, není důvod k tomu, aby tam den, nebo 2 dny dopředu, nemohli dát platné jř...

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 03.10.2013 13:50

Láďa píše:To už ale mluvíme o poskytování kvalitních služeb platícím zákazníkům a to je asi pro DPP sprostý pojem... :(
To máš těžký. Provozní pracovníci zajišťují provoz a ne informace. A neprovozní pracovníci většinou v době výluk nepracují takže nemohou dávat na portál platné jízdní řády a podobně. Taky nejsem spokojen se vším, ale za současného stavu manuálů, outsourcingů a všeho ostatního se divím, že se to ještě jakž takž funguje.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 03.10.2013 12:56

Karosák: Otázka je jaká je životnost. I ty vojenské skládačky jsou na místě pár měsíců max rok a pak se zase odváží do skladu.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 03.10.2013 12:54

Jsou to podle mě 2 samostatné mostové stavebnice u sebe, takže žádná "aviváž" rozebíráním východní části nenastává :roll:
BTW v médiích byl titulek ve stylu Provizorní tramvajový most v Troji půjde do šrotu. Opravdu do šrotu? Není to vojenská stavebnice, která bude na nějaké základně uložena a zakonzervována k dalšímu použití? Nebo se jednalo sice o identickou stavebnici s těmi vojenskými provizorii, ale vyrobenou pouze pro tento jediný účel?

Odpovědět