Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
von Špilberk
- Uživatel
Re: Preference / antipreference MHD
MF: Ano pravda. Ale i přerušovaný bumlík až k Albertovu by byl lepší než žádný.
Delší v křižovatce asi být nemůže, protože kromě osobních aut máme i nákladní a busy a ti si musí prostě a legálně přes podélnou čáru souvislou nadjet, aby nejezdily zadními koly po chodníku. Nicméně dál by to určitě šlo. Ale zase o kus dál je vjezd či výjezd z toho krámu a o kus dál zase příčná ulice...von Špilberk píše:Na Ostrčilově nám. DC vzniká bumlík. Sice jsem doufal v asi desetinásobek, ale na tom nejdůležitějším místě bude. Lepší něco než nic.
-
von Špilberk
- Uživatel
Na Ostrčilově nám. DC vzniká bumlík. Sice jsem doufal v asi desetinásobek, ale na tom nejdůležitějším místě bude. Lepší něco než nic.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
1. Prašňák. Trochu se poladila videodetekce, která zlobila za tmy a už by to mělo být lepší. Ale ještě tam bude trochu práce.
2. Staroměstská. Lépe bych to nevystihl. SSZ má v podstatě všechny funkce co dřív, není to vyloženě špatné, ale není to dotažené do konce. To hlavní funguje. Tedy prodlužování pro 17 a snad dobře i vkládání pro 18. Bohužel už nefunguje dobře vkládání pro 17, typicky ta vložená fáze ZC je opravdu nesmyslně krátká. A ne úplně dobře funguje prodlužování pro 18. K tomu je tam pár dalších nedorazů a nejasností. Dopravní řešení dělal už jiný projektant než to původní, které se přitom dělalo podstatě natřikrát, než se dotáhlo do poslední vymazlené podoby. V té úplně první verzi to vložené volno pro 17 bylo také krátké. Teď se začalo trochu nanovo a jiní lidé dělají kolikrát stejné chyby. Úprava SSZ už je bohužel nějakou dobu nasazená, ale to vložené volno se vyřešit nepovedlo. Takže musí přijít další úprava. Informace však nemám.
3. Na Průběžné je cyklus 60, asi místo 80. Nevím proč. Pravdou je, že to nevadí. Pomohlo to ZC. Naopak DC je to trochu horší pro 22.
2. Staroměstská. Lépe bych to nevystihl. SSZ má v podstatě všechny funkce co dřív, není to vyloženě špatné, ale není to dotažené do konce. To hlavní funguje. Tedy prodlužování pro 17 a snad dobře i vkládání pro 18. Bohužel už nefunguje dobře vkládání pro 17, typicky ta vložená fáze ZC je opravdu nesmyslně krátká. A ne úplně dobře funguje prodlužování pro 18. K tomu je tam pár dalších nedorazů a nejasností. Dopravní řešení dělal už jiný projektant než to původní, které se přitom dělalo podstatě natřikrát, než se dotáhlo do poslední vymazlené podoby. V té úplně první verzi to vložené volno pro 17 bylo také krátké. Teď se začalo trochu nanovo a jiní lidé dělají kolikrát stejné chyby. Úprava SSZ už je bohužel nějakou dobu nasazená, ale to vložené volno se vyřešit nepovedlo. Takže musí přijít další úprava. Informace však nemám.
3. Na Průběžné je cyklus 60, asi místo 80. Nevím proč. Pravdou je, že to nevadí. Pomohlo to ZC. Naopak DC je to trochu horší pro 22.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Včera mi málem do levého boku 1.podvozku 15T, při první jízdě DC křížením TT v Sokolovské s ul. Za Invalidovnou, vrazilo OA, jehož řidička chtěla zleva (= od zástavby včetně historické Invalidovny) odbočit vpravo na TT ve směru k zastávce Invalidovna ZC - čili do zákazu vjezdu mimo MHD, jenž mají v zákrytu DZ dej přednost v jízdě tramvaji.
Protože jsem tam při své následující jízdě ZC v dáli viděl jet po TT další IAD, tak při druhé cestě DC jsem se z kabiny rozhlížel, kde by mohla mít IAD před oním křížením s TT dopravní značky přikazující směr jízdy (případně zakazující odbočení), protože od Rohanského nábř. jsem toto viděl, ale z inkriminované opačné strany nikoliv, tak při třetí jízdě ZC jsem před křížením zastavil, se zapnutými výstražnými světly, a šel se kousek podívat ze směru jízdy IAD. Nejenže jsem hledané DZ neviděl, ale shodou okolností souběžně opět z toho směru na TT odbočilo zase další IAD.
Podezření na chybějící DZ a opakující výskyt IAD na TT v zákazu vjezdu jsem následně z obratiště nahlásil PDT.
Doma jsem zjisti z webu, že ono DZ v místě asi chybně osazeno ani nebylo!
Může někdo zdejší "tlačit", aby byla chyba v DZ opravena/doplněna?
Protože jsem tam při své následující jízdě ZC v dáli viděl jet po TT další IAD, tak při druhé cestě DC jsem se z kabiny rozhlížel, kde by mohla mít IAD před oním křížením s TT dopravní značky přikazující směr jízdy (případně zakazující odbočení), protože od Rohanského nábř. jsem toto viděl, ale z inkriminované opačné strany nikoliv, tak při třetí jízdě ZC jsem před křížením zastavil, se zapnutými výstražnými světly, a šel se kousek podívat ze směru jízdy IAD. Nejenže jsem hledané DZ neviděl, ale shodou okolností souběžně opět z toho směru na TT odbočilo zase další IAD.
Podezření na chybějící DZ a opakující výskyt IAD na TT v zákazu vjezdu jsem následně z obratiště nahlásil PDT.
Doma jsem zjisti z webu, že ono DZ v místě asi chybně osazeno ani nebylo!
Může někdo zdejší "tlačit", aby byla chyba v DZ opravena/doplněna?
- Bobik
- Uživatel
Tak velká pochvala těm, kterým se podařilo zařídit dnešní noční vypnutí Štrossu během výluky.
P.S. Nešlo by to takhle každou noc? (vypnout, ne výluku
)
P.S. Nešlo by to takhle každou noc? (vypnout, ne výluku
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska dopoledne u Kaufu Eltodo a monter koukal na vyzvy a vsechny prijezdy OK i s predzvesti...tak snad dobry. Jo a na Vladycke se dnes zavazovala signalizace pro nove zabudovaný přechod přes Svehlovu.
Tak životu ohrožující stavy nemůžou (neměly by) vznikat. Buď to SSZ zhasne, nebo se to sekne, což je horší. Není to jak odblokovat. Jedině zmíněnou cihlou. Eltodo by možná to dojelo vypnout, ale to je asi tak jediné. A asi by to bylo i o velkém přemlouvání. Podobné to je v Radlicích na konečné. SSZ pro DP je mimo provoz po nehodě, protože ho sice někdo vyrobil, ale DP ho nepřevzal, takže není ničí. A to i přesto, že pokud vím, tak viník poškození je znám a bylo by možné škodu uhradit z pojistky autaPetrpes píše:Chápu fakt že když chtěli semafor, tak si ho zaplatí. A dejme tomu se přičte nějaká částka za údržbu na 10 let. Ale semafor by pak měl přejít do správy, nebo rovnou do majetku toho, komu patří komunikace.
Takhle můžou na SSZ vznikat např. životy ohrožující poruchové stavy, ale o nápravu se bude marně žádat na informacích v Kauflandu...
Hlavně tu cihlu tam dej tak, aby byla svisle. Vodorovně by to mohl někdo pochopit jako Stůj! na pražcovém návěstidleBobik píše:Takže když to tam opravím (cihlou), situace po opravě by mohla vydržet dlouho?Pro jistotu jsem to včera v noci hlásil na PD, ale pochybuju, pochybuju (DP s tím nic nezmůže a Kauf na to ... )
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Chápu fakt že když chtěli semafor, tak si ho zaplatí. A dejme tomu se přičte nějaká částka za údržbu na 10 let. Ale semafor by pak měl přejít do správy, nebo rovnou do majetku toho, komu patří komunikace.
Takhle můžou na SSZ vznikat např. životy ohrožující poruchové stavy, ale o nápravu se bude marně žádat na informacích v Kauflandu...
- Bobik
- Uživatel
Takže když to tam opravím (cihlou), situace po opravě by mohla vydržet dlouho?MF píše:obě SSZ u Kaufu jsou Kaufu, který (již) nezajišťuje takřka žádnou údržbu.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdá se mi to, nebo došlo na Průběžné k úpravě cyklu? Dnes jsem měl sedmičku a bývalé dlouhé volno pro dvaadvacítkový oblouk se vybírá tempem šup volno - šup stůj, je jen o něco málo delší, než šestadvacítkové volno. Volno přímo tak nějak nastejno. Ne, že by mi to vadilo, naopak, hezky to odsejpá všemi směry. 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale tohle je průser asi dalekosáhlejší... Viz Hostivař u Intersparu... Lidl taky docela bojoval za SSZ tak mu asi taky nějaká patří...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá, dobrá 
SIce do SSZ neděkám, ale dovolím si připomenout, že obě SSZ u Kaufu jsou Kaufu, který (již) nezajišťuje takřka žádnou údržbu. Vždyť to není tak dlouho, kdy nepadaly čočky před zastávkou od Vypichu. Muselo se s kličkou, přitom naše vstupy byly OK (odhlašovák Vypichu je zároveň přihlašovák této SSZ). Takže, pokud máte s těmito SSZ problém, tak se obraťte na informace v Kauflandu a vyžádejte si Knihu přání a stížnostíKarosák píše:U Obory Hvězda-výjezd od Kaufu, není vlak detekován ve směru DC (vůbec, čili myslím že chyba v SW, neb nenavolí ani jeden kontakt a všechny mají pacičky OK), sem tam to ukončí i před rozfofrovaným vlakem od Bílky. 3 průjezdy DC a vždy smrček potmě. Přidejte postřehy, ve čtvrtek tam pojedu znova a kdyžtak to brnknu. Díky.
Jak to vypadá se Staroměstskou? Bude program do roka a do dne? Jako není to tam nejhorší, ale pořád to má hodně daleko k vychytanému stavu před obnovou. Třeba mě vypeklo jakési dodatkové volno přímo ZC, které dává, pokud uteče to první a to jako bonus k levému odbočení. Avšak velmi krátce, takže jsem blokoval přechod, protože než jsem našlápl, bylo to na stůj a to už se mi nechtělo riskovat...to jentak aby řeč nestála.
Podolská vodárna DC zjevně už v pořádku