Octárna: Parrote, kontrolní otázka. Když Ti padlo to stůj těsně před čumák, zhasla současně také výzva? Pokud ano, pravdu má asi Bobik. A pak platí ustanovení zákona, že řidič je povinen zastavit na signál stůj nejdále na stopčáře. Pokud ji projede, pokračuje. (I když také jsem jednou byl nucen poučovat technika jízdy z této legislativy.) Jestliže však výzva svítila dál, problém je jinde.
Od Vozovny podle mne vzdálené přihlašování funguje. Jen se nerozsvěcuje VN, protože podle kontaktu řadič nepozná, kam TRAM pojede. (Podobné je to třeba na Staroměstské od fakulty.) Myslím, že v rámci RTT sem přijde vzdálené rádio.
Želva: Toto (opakovaný výběr volna pouze v protisměru) je tam zřejmě od začátku. Jen musíte mít "štěstí", aby se Vám to podařilo tolikrát za sebou. Vtip je v tom, že pokud není volno na spodních světlech, je zablokovaný výběr volna na horních světlech ZC. Což v případě jízdy BUS na spodních světlech z boku, navozuje tyto situace více. Teoreticky je asi možné, že těch jednosměrných výběrů bude i nekonečně mnoho = TRAM tam bude stát nekonečně dlouho. Toto jednosměrné volno je tam zjevně proto, aby se nestálo na spodních světlech. Jenže ne vždy to funguje a já už tam viděl pár stůj přímo před čumák. Myslím, že zrušit jednosměrné volno je asi nejlepší cesta. Sice se asi zvýší pravděpodobnost zastavení dole, ale lze téměř 100% ošetřit, aby to nepadalo vyloženě před čumák na stůj. A celkové zdržení nepochybně klesne.
Jinak volna se vybírají vždy 2. Myslím, že zde nastala drobná úprava. První volno přichází typicky 30 s po přihlášení, druhé typicky 85 s po přihlášení. Je pravda, že určitou dobu se zde vybíralo jen 1 krátké volno, což bylo pravděpodobně způsobeno nefungujícím odhlašovákem. Posledně už fungoval.
VN: Ano, fungují porůznu. Vývoj nezastavíš.

Poslední verze (cyklicky vybírané směry => výzva svítí při nároku i při stůj, směry na výzvu => výzva svítí jen při nároku) je asi nejlepší. Ale bude trvat 20 let, než se to sjednotí (pokud nepřijde další zlepšovák). Co se blikání před volnem týče, tak bych pochopil, že někde je blikání kratší (pokud by způsobovalo jen zbytečné odložení volna), někde normální a někde delší (ze zastávek). Ale je blbé, když nebliká vůbec!