von Špilberk píše:Jóó, měl jsem po velmi dlouhé době 15T s klimatizací salónu. Většina zápisů do notesu byla v zimě o tom, že ve voze je studený průvan. Tak už došlo ke změně: Notes zmizel, studený průvan zůstal.
Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
-
von Špilberk
- Uživatel
Jóó, měl jsem po velmi dlouhé době 15T s klimatizací salónu. Většina zápisů do notesu byla v zimě o tom, že ve voze je studený průvan. Tak už došlo ke změně: Notes zmizel, studený průvan zůstal. 
Nevěděl by někdo, kdy přijdou další? Jediné konkrétní číslo co jsem slyšel je 32 kusů pro rok 2014, ale zda to bude zase všechno v listopadu a prosinci a nebo úplně jinak.
Je známý stav rozpracovanosti dalších kusů - 9294 + ?
Je známý stav rozpracovanosti dalších kusů - 9294 + ?
Praha, 10. února 2014 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) vede se společností Škoda Transportation velmi intenzivní, tvrdá, ale korektní jednání. Jejich cílem je nalézt kompromisní řešení při dodávkách tramvají 15T ForCity
Obě strany se od listopadu loňského roku významně posunuly a jejich pozice se sbližují. Předpokládané řešení bude souhrnem dílčích opatření a dohod zejména v oblasti snížení ročních investičních výdajů DPP na úhradu nově pořizovaných tramvají 15T ForCity, omezení nákladů na jejich údržbu a servis a optimalizace tramvajového vozového parku DPP s ohledem na potřeby Prahy a jejich občanů.
Vyjednávání mezi DPP a Škodou Transportation v tuto chvíli jednoznačně nespočívá ve snížení počtu dodávaných tramvají 15T ForCity. Dohoda se tak nedá chápat v takto zjednodušeném pojetí. Na řešení v podobě snížení počtu odebraných tramvají 15T ForCity se strany neshodly.
DPP i společnost Škoda Transportation předpokládají, že v řádu několika týdnů bude připraven výstup, který následně bude předložen dozorčí radě a akcionářům DPP.
Škoda Transportation
Obě strany se od listopadu loňského roku významně posunuly a jejich pozice se sbližují. Předpokládané řešení bude souhrnem dílčích opatření a dohod zejména v oblasti snížení ročních investičních výdajů DPP na úhradu nově pořizovaných tramvají 15T ForCity, omezení nákladů na jejich údržbu a servis a optimalizace tramvajového vozového parku DPP s ohledem na potřeby Prahy a jejich občanů.
Vyjednávání mezi DPP a Škodou Transportation v tuto chvíli jednoznačně nespočívá ve snížení počtu dodávaných tramvají 15T ForCity. Dohoda se tak nedá chápat v takto zjednodušeném pojetí. Na řešení v podobě snížení počtu odebraných tramvají 15T ForCity se strany neshodly.
DPP i společnost Škoda Transportation předpokládají, že v řádu několika týdnů bude připraven výstup, který následně bude předložen dozorčí radě a akcionářům DPP.
Škoda Transportation
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ve Škodě jsou dobří obchodníci.
Věřím, že sice Škoda ted ustoupí třeba i s cenou, ale bude tam háček, že do Prahy půjde nová xxT až se vyvine 
Aneb magistrátu bylo úcpáno hrdlo, ale Škoda zůstala celáP_V píše:Pozor, bylo pouze řečeno, že tramvají bude méně. Ale nevíme, jestli se také sníží celková cena.DPP se blíží dohodě o nákupu tramvají: ...
Pozor, bylo pouze řečeno, že tramvají bude méně. Ale nevíme, jestli se také sníží celková cena.DPP se blíží dohodě o nákupu tramvají: ...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Brzdí hodně dravě, jak říkají hoši, až až! Pokud za to vzal v 50 a jen na 1. stupeň, nemuselo to být na krev a mohlo to pro tebe vyvolat dojem pouze hluku. Ale je to o citu, třeba k SSZ Krásova, pokud padne odshora do jízdy jinak než na KB zastavit nelze a když to vezmeš citem, tak lid nic nepozná. Minule jsem celých cca 20 m škrtil 1. stupněm a pak když už to začalou "táhnout" moc, jsem jen zaparkoval a zcela plynně zastavil (s PLFkem). Pravda za slizska by to asi byl větší boj...
-
von Špilberk
- Uživatel
http://www.novinky.cz/ekonomika/
DPP se blíží dohodě o nákupu tramvají:
Šéf pražského dopravního podniku Jaroslav Ďuriš potvrdil, že se firma blíží dohodě se Škodou Transportation ohledně dodávky tramvají pro Prahu. Počet dodaných tramvají bude cca o čtvrtinu nižší než objednaných 250 kusů. Smlouva se dolaďuje.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
100% souhlasvon Špilberk píše:Já osobně považuji magnety 15T za hodně silné (možná až moc). Stačí klepnout zadní a stojící cestující už letí.
- oni totiž "zadní" = 1. stupeň KB = 1/2 a to 3. a 4. podvozek (na rozdíl od 14T - 1/3 = zadní 3. podvozek)
-
von Špilberk
- Uživatel
Já osobně považuji magnety 15T za hodně silné (možná až moc). Stačí klepnout zadní a stojící cestující už letí.
-
gabuliatko
- Uživatel
Včera jsem seděl poprvé ve voze 15T který brzdil pomocí bačkor a dojem z toho, že z toho je více hluku než brzícího efektu. Může mi prosím nějaký zde přispívající řidič napsat své pocity?
Stejné dveře jsou i v prvním článku 9219 a jsou tam už dost dlouho...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jaká novinka se testuje na voze 9231? Nejdou sem vkládat obrázky nad 500 pixelů, tak aspoň odkazmo:
Nové dveře na voze 9231
Vnější pohled mate - červený proužek imituje starý model dveří se zámečky
ve skutečnosti jsou dveře na pohled shodné s novějším typem bez zámečků - toto jsou dveře 9249
9231 nemá na dveřích zámečky, ačkoliv západky zůstaly
Nové dveře na voze 9231
Vnější pohled mate - červený proužek imituje starý model dveří se zámečky
ve skutečnosti jsou dveře na pohled shodné s novějším typem bez zámečků - toto jsou dveře 9249
9231 nemá na dveřích zámečky, ačkoliv západky zůstaly
Včera i převčírem jsem koukal, že Vokovice vypravily 15T snad na všechno co šlo (tj. není sólo a nejezdí do Hostivaře). Viděl jsem v ulicích s VO pořadovkami už 28 kousků.
Od pondělí předpokládám všeobecně větší vypraveni, kolik budou mít Vokovice pořadí na 1,8,18,20,25 (předpokládám, že 12 jezdit nebudou i když by to bylo logičtější než 7,11 ...)
Od pondělí předpokládám všeobecně větší vypraveni, kolik budou mít Vokovice pořadí na 1,8,18,20,25 (předpokládám, že 12 jezdit nebudou i když by to bylo logičtější než 7,11 ...)