Skutečně se bude projíždět smyčkou, protože se bude měnit kolej ZC (výluka 15. - 20.9.). Je to na etapy, protože postupně výměna kolejí na vjezdu, výjezdu, ve smyčce a právě na trati ZC. Jinak se ale netěšte, protože oběžníček při výluce až na Barrandov píše o pravidelné údržbě vrchního vedení a o opravě kolejových obvodů výhybek ve smyčce Barrandov. O nějaké flikovačce v Nádražní kolem ČSAD oběžníček mlčí.Karosák píše:Jinak si všimněme, že zde:
http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/prehl ... zari-2014/
se v několika variacích opakují omezení v oblasti Smíchovského nádraží a trati na Barrandov. V těch dvou víkendovkách "na kopec" by se mohla zase vyspravit Nádražní-Zlíchov (tam je pořád co dělat) a dále to vypadá na postupnou výměnu železa u nádraží. Nejprve ve smyčce, pak i "na hlavní" a mohlo by se projíždět smyčkou, jako tehdy při výměně KK na Vysočanské.
Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
von Špilberk
- Uživatel
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Krátké zastávky s rozumem. Přestoupit možno na Malovance i Vypichu ZC i DC. Totéž na Průběžné, Kubáni, Hroudě, Strašnické. A jestli přestupem myslíte zběsilý parkur z jedné soupravy do zavírajících se dveří druhé, tak to si myslím můžeme v zájmu bezpečnosti všech odpustit. Na druhou stranu, mám i historku, kdy na NS čekala 26, blikl na mě s končící 22, že čeká. Zastavil jsem a z davu to pochopilo tak 5 lidí, zbytek se jal zevlovat. Pár jsem jich obešel, pak to vzdal.
Břevnov: tyhle tanečky jsou IMHO stejně jen padající lejno, pí. starostce při informaci vylít tlak, páč má před volbama, jinak by se to docela normálně odložilo celý, protože nějaká nepravidelná X-25 by byla pod rozlišovací schopnost. Ani bych se nedivil, kdyby si to zpoždění normálně odsouhlasili a začli plašit až při tom radničním výlevu. "Neplánované přeložení kabelů měl někdo odpovědný zařídit tak, aby ke zpoždění nedošlo", bych Kousalíkovou chtěl vidět, jak to zařizuje. 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To určitě né, tuhle smlouvu přece už určitě uzavíralo nové vedení a tak by chybná být neměla. Nu jsem zvědav, co tedy bude, je to taková kovbojka v přímém přenosu, aspoň se nenudíme. Budu mít v neděli tu 22 nebo ne?9001 píše:MOp: Doufám, že pan ředitel vydá prohlášení, že podle smlouvy Skanska platila penále... Bohužel se obávám, že smluvně není opět pořešené nic a vymizí to do ztracena...
PS: jen jsem si zase utvrdil svůj názor, že zlatý autobusy! Opovažte se mi do LT tahat tramvaj
Zas neblbněte, Hrouda vypadá dlouhá úplně stejně, jako před reko, pokud mi ještě nevypadlo voko z hlavy. Jako jasně, 4xT + bus sa tam nezmestí. Krom toho by mělo bejt reko SSZ, takže wie Buch, jak to s tím "pravidelně 26 před 22" bude...
Čechovo dc souhlasim, to mělo bejt delší, zc je to asi jedno.
Čechovo dc souhlasim, to mělo bejt delší, zc je to asi jedno.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MOp: Doufám, že pan ředitel vydá prohlášení, že podle smlouvy Skanska platila penále... Bohužel se obávám, že smluvně není opět pořešené nic a vymizí to do ztracena...
Osobně mám stejný názor, že je to ukázka jak někdo přišel na nápad, jak kašlat na cestující. Většinou při jízdě na BH jsem měl s dvaadvacítkou pětadvacítku za sebou... A na Průběžné ve směru do Hostíku pouští vždy SSZ 26 před 22, která však končí na Nádr. Strašnice. A cestující se zase budou dívat jen naMPL píše:Copak o to, právo bude mít pořád, ale možnost mít nebude.Jenda1989 píše:Mně vedle toho, že se bude na Bělohorské projíždět stavbou vadí i zkracování zastávek, jak v oblasti Břevnova tak v oblasti Vršovic, Strašnic a Hostivaře pouze na 33 m. Copak už cestující nemá právo na jedné zastávce přestoupit ze spoje na spoj, když jedou za sebou?
Ten Čecháč podle fotek vypadá hodně krátkej (zatím jsem však neviděl v reálu), a bojím se to bude velkej místní špunt. Bude stanicovat bus a tram bude muset vyčkávat, nebo opačně...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
DPP informuje o aktuálním stavu rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská
V Praze, 29. srpna 2014 ? Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) upřesňuje informace týkající se dokončení rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská a uvádí skutečný postup přípravy a realizace stavebních prací na rekonstruovaném úseku. DPP uvede téměř celý rekonstruovaný úsek do zkušebního provozu v termínu k 1. září 2014. DPP musí konstatovat, že i přes všechna ujištění zhotovitele – společnosti Skanska, není celkově stavba v uspokojivém stavu. Zejména výstavba zastávek, obrubníků či zatravnění kolem trati není ještě dokončena.
„Přístupem a nasazením zhotovitele stavby, společnosti Skanska, jsem skutečně zklamán. Dopravní podnik se snažil vyřešit nepříznivou situaci s přeložením kabelů zkušebním zprovozněním části trati. To bohužel v tuto chvíli není možné kvůli nedokončeným pracím v úseku mezi Malovankou a zastávkou Říčanova, kde jsme byli společností Skanska opakovaně ujišťováni o dodržení termínu. Situace je nepříjemná nejen pro cestující veřejnost a obyvatele této městské části, ale poškozuje i Dopravní podnik. Budeme požadovat po zhotoviteli jasné vysvětlení a zvážíme další kroky v souladu se smlouvou,“ okomentoval aktuální situaci generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš.
Vedení DPP udělá vše pro to, aby i přes tento stav, který není ideální, mohl být zkušební provoz s cestujícími až po zastávku Říčanova zahájen v pondělí 1. září. V tomto směru je nutné, aby zhotovitel dokončil práce v úseku Malovanka – Říčanova. Dopravní podnik má následně připraveno řešení, kdy nad zastávkou Říčanova bude provizorně umístěn kolejový přejezd, díky kterému bude možné uvést do zkušebního provozu převážnou část z tříkilometrového tramvajového úseku, který procházel rekonstrukcí.
Zbývající část tramvajové trati mezi zastávkami Říčanova a Bílá Hora bude dle ujištění zhotovitele plně zprovozněna 13. září 2014 tak, aby byla zajištěna odpovídající dopravní obslužnost připravovaných akcí v okolí tramvajové zastávky Vypich.
Důvodem dodatečných prací, které původně prodloužily dokončení rekonstrukce v části trati přibližně o 12 dní, je původně neplánovaná překládka kabelů napájení 22kV. Tyto kabely byly po zjištění skutečného vedení a stavu přemístěny. Tyto práce realizoval vlastník kabelového vedení Pražská energetika a.s. na své náklady, a to v nejkratším možném termínu. „Podle našich informací se jednalo o kabely z přelomu 60. a 70. let v pancéřovém provedení, jejich přeložení tak bylo časově náročné. Jednoznačně musíme ocenit přístup Pražské energetiky, která jednala velmi promptně,“ uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.
V Praze, 29. srpna 2014 ? Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) upřesňuje informace týkající se dokončení rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská a uvádí skutečný postup přípravy a realizace stavebních prací na rekonstruovaném úseku. DPP uvede téměř celý rekonstruovaný úsek do zkušebního provozu v termínu k 1. září 2014. DPP musí konstatovat, že i přes všechna ujištění zhotovitele – společnosti Skanska, není celkově stavba v uspokojivém stavu. Zejména výstavba zastávek, obrubníků či zatravnění kolem trati není ještě dokončena.
„Přístupem a nasazením zhotovitele stavby, společnosti Skanska, jsem skutečně zklamán. Dopravní podnik se snažil vyřešit nepříznivou situaci s přeložením kabelů zkušebním zprovozněním části trati. To bohužel v tuto chvíli není možné kvůli nedokončeným pracím v úseku mezi Malovankou a zastávkou Říčanova, kde jsme byli společností Skanska opakovaně ujišťováni o dodržení termínu. Situace je nepříjemná nejen pro cestující veřejnost a obyvatele této městské části, ale poškozuje i Dopravní podnik. Budeme požadovat po zhotoviteli jasné vysvětlení a zvážíme další kroky v souladu se smlouvou,“ okomentoval aktuální situaci generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš.
Vedení DPP udělá vše pro to, aby i přes tento stav, který není ideální, mohl být zkušební provoz s cestujícími až po zastávku Říčanova zahájen v pondělí 1. září. V tomto směru je nutné, aby zhotovitel dokončil práce v úseku Malovanka – Říčanova. Dopravní podnik má následně připraveno řešení, kdy nad zastávkou Říčanova bude provizorně umístěn kolejový přejezd, díky kterému bude možné uvést do zkušebního provozu převážnou část z tříkilometrového tramvajového úseku, který procházel rekonstrukcí.
Zbývající část tramvajové trati mezi zastávkami Říčanova a Bílá Hora bude dle ujištění zhotovitele plně zprovozněna 13. září 2014 tak, aby byla zajištěna odpovídající dopravní obslužnost připravovaných akcí v okolí tramvajové zastávky Vypich.
Důvodem dodatečných prací, které původně prodloužily dokončení rekonstrukce v části trati přibližně o 12 dní, je původně neplánovaná překládka kabelů napájení 22kV. Tyto kabely byly po zjištění skutečného vedení a stavu přemístěny. Tyto práce realizoval vlastník kabelového vedení Pražská energetika a.s. na své náklady, a to v nejkratším možném termínu. „Podle našich informací se jednalo o kabely z přelomu 60. a 70. let v pancéřovém provedení, jejich přeložení tak bylo časově náročné. Jednoznačně musíme ocenit přístup Pražské energetiky, která jednala velmi promptně,“ uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.
Pokud někdo počítal s tím, že se zítra sveze na kolejový přejezd, tak si bude muset ještě dva dny počkat...
-
vencavasek
- Uživatel
Určitě má, ale pouze do spoje, co bude stát za vámiJenda1989 píše:Mně vedle toho, že se bude na Bělohorské projíždět stavbou vadí i zkracování zastávek, jak v oblasti Břevnova tak v oblasti Vršovic, Strašnic a Hostivaře pouze na 33 m. Copak už cestující nemá právo na jedné zastávce přestoupit ze spoje na spoj, když jedou za sebou?
Ale teď vážně, mě podobně nepříjemně překvapila nová zastávka Čechovo nám. DC. Pro sdruženou zastávku s autobusy mi ta délka přijde hodně nedostatečná...
Copak o to, právo bude mít pořád, ale možnost mít nebude.Jenda1989 píše:Mně vedle toho, že se bude na Bělohorské projíždět stavbou vadí i zkracování zastávek, jak v oblasti Břevnova tak v oblasti Vršovic, Strašnic a Hostivaře pouze na 33 m. Copak už cestující nemá právo na jedné zastávce přestoupit ze spoje na spoj, když jedou za sebou?
Mně vedle toho, že se bude na Bělohorské projíždět stavbou vadí i zkracování zastávek, jak v oblasti Břevnova tak v oblasti Vršovic, Strašnic a Hostivaře pouze na 33 m. Copak už cestující nemá právo na jedné zastávce přestoupit ze spoje na spoj, když jedou za sebou? 
podle me by v ceskych podminkach mozna stalo za to znacit mista pro prechazeni podobne jako ta pro kola, a to jak svislym, tak vodorovnym znacenim. vypadalo by to asi takhle: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... hen_2a.svg. pocet prechodu (absolutni prednost chodce) by se mel podstatne zredukovat ve prospech mist pro prechazeni (prednost az tehdy, kdy uz je chodec ve vozovce). soucasny stav (milion prechodu) vede k tomu, ze ridici abs. prednost ignoruji a chodcum nezbyva nez cekat jak ovce nebo se vrhnout na prechod a prednost si vynutit.
omluvte laicky slovnik.
omluvte laicky slovnik.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Záleží, kde? Pokud jde o přechody u Hroudy, kde pojedou busy, tak tam je umístění přechodů i na kolejích požadováno, protože busy prý musí dávat přednost. Já to vždy rozporuju tím, že bus veze taky lidi a za ním jede taky tramvaj, tj. místo pro přecházení tam nevadí. Ale orgány chtějí zebry. Stejně tak vrátili zebru i na místo pro přecházení v Jindřišské u zastávky - tam prý jen kvůli zásobování a cyklistům... Pokud je zebra i na přechodech přes koleje u Nádr. Strašnice a v tom meziúseku, pak je to špatně.kruťák píše:Právě jsem projel po Průběžné a je tu jedna věc, která mi prostě nedá. Ony už jsou přechody přes koleje zase šůr? Dyk to nejsou snad ani dva roky, co se po Praze frézovaly jak o život a tady na nové stavbě je tam prsknou, jak kdyby se nechumelilo. Nebo je to návnada na povalení, ze kterého vyplyne nutnost vystavět tam další "potřebné" SSZ![]()
![]()
![]()
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Právě jsem projel po Průběžné a je tu jedna věc, která mi prostě nedá. Ony už jsou přechody přes koleje zase šůr? Dyk to nejsou snad ani dva roky, co se po Praze frézovaly jak o život a tady na nové stavbě je tam prsknou, jak kdyby se nechumelilo. Nebo je to návnada na povalení, ze kterého vyplyne nutnost vystavět tam další "potřebné" SSZ