Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
von Špilberk
Uživatel

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od von Špilberk » 29.8.2014 19:22

Karosák píše:Jinak si všimněme, že zde:
http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/prehl ... zari-2014/
se v několika variacích opakují omezení v oblasti Smíchovského nádraží a trati na Barrandov. V těch dvou víkendovkách "na kopec" by se mohla zase vyspravit Nádražní-Zlíchov (tam je pořád co dělat) a dále to vypadá na postupnou výměnu železa u nádraží. Nejprve ve smyčce, pak i "na hlavní" a mohlo by se projíždět smyčkou, jako tehdy při výměně KK na Vysočanské.
Skutečně se bude projíždět smyčkou, protože se bude měnit kolej ZC (výluka 15. - 20.9.). Je to na etapy, protože postupně výměna kolejí na vjezdu, výjezdu, ve smyčce a právě na trati ZC. Jinak se ale netěšte, protože oběžníček při výluce až na Barrandov píše o pravidelné údržbě vrchního vedení a o opravě kolejových obvodů výhybek ve smyčce Barrandov. O nějaké flikovačce v Nádražní kolem ČSAD oběžníček mlčí.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 29.8.2014 18:44

Krátké zastávky s rozumem. Přestoupit možno na Malovance i Vypichu ZC i DC. Totéž na Průběžné, Kubáni, Hroudě, Strašnické. A jestli přestupem myslíte zběsilý parkur z jedné soupravy do zavírajících se dveří druhé, tak to si myslím můžeme v zájmu bezpečnosti všech odpustit. Na druhou stranu, mám i historku, kdy na NS čekala 26, blikl na mě s končící 22, že čeká. Zastavil jsem a z davu to pochopilo tak 5 lidí, zbytek se jal zevlovat. Pár jsem jich obešel, pak to vzdal.

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 29.8.2014 17:57

Břevnov: tyhle tanečky jsou IMHO stejně jen padající lejno, pí. starostce při informaci vylít tlak, páč má před volbama, jinak by se to docela normálně odložilo celý, protože nějaká nepravidelná X-25 by byla pod rozlišovací schopnost. Ani bych se nedivil, kdyby si to zpoždění normálně odsouhlasili a začli plašit až při tom radničním výlevu. "Neplánované přeložení kabelů měl někdo odpovědný zařídit tak, aby ke zpoždění nedošlo", bych Kousalíkovou chtěl vidět, jak to zařizuje. #-o

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 29.8.2014 17:46

9001 píše:MOp: Doufám, že pan ředitel vydá prohlášení, že podle smlouvy Skanska platila penále... Bohužel se obávám, že smluvně není opět pořešené nic a vymizí to do ztracena...
To určitě né, tuhle smlouvu přece už určitě uzavíralo nové vedení a tak by chybná být neměla. Nu jsem zvědav, co tedy bude, je to taková kovbojka v přímém přenosu, aspoň se nenudíme. Budu mít v neděli tu 22 nebo ne? :P

PS: jen jsem si zase utvrdil svůj názor, že zlatý autobusy! Opovažte se mi do LT tahat tramvaj :roll:

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 29.8.2014 17:26

Zas neblbněte, Hrouda vypadá dlouhá úplně stejně, jako před reko, pokud mi ještě nevypadlo voko z hlavy. Jako jasně, 4xT + bus sa tam nezmestí. Krom toho by mělo bejt reko SSZ, takže wie Buch, jak to s tím "pravidelně 26 před 22" bude...

Čechovo dc souhlasim, to mělo bejt delší, zc je to asi jedno.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 29.8.2014 16:53

MOp: Doufám, že pan ředitel vydá prohlášení, že podle smlouvy Skanska platila penále... Bohužel se obávám, že smluvně není opět pořešené nic a vymizí to do ztracena...

parrot
Uživatel

Příspěvek od parrot » 29.8.2014 16:30

MPL píše:
Jenda1989 píše:Mně vedle toho, že se bude na Bělohorské projíždět stavbou vadí i zkracování zastávek, jak v oblasti Břevnova tak v oblasti Vršovic, Strašnic a Hostivaře pouze na 33 m. Copak už cestující nemá právo na jedné zastávce přestoupit ze spoje na spoj, když jedou za sebou? :cry:
Copak o to, právo bude mít pořád, ale možnost mít nebude. :D
Osobně mám stejný názor, že je to ukázka jak někdo přišel na nápad, jak kašlat na cestující. Většinou při jízdě na BH jsem měl s dvaadvacítkou pětadvacítku za sebou... A na Průběžné ve směru do Hostíku pouští vždy SSZ 26 před 22, která však končí na Nádr. Strašnice. A cestující se zase budou dívat jen na :zadnice tram, do které si bohužel nepřestoupí. Nehledě na to že toto dvojí stanicování (vlaku který jede jako druhý v pořadí) ve finále prodlužuje jízdní dobu....

Ten Čecháč podle fotek vypadá hodně krátkej (zatím jsem však neviděl v reálu), a bojím se to bude velkej místní špunt. Bude stanicovat bus a tram bude muset vyčkávat, nebo opačně...

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 29.8.2014 16:01

DPP informuje o aktuálním stavu rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská

V Praze, 29. srpna 2014 ? Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) upřesňuje informace týkající se dokončení rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská a uvádí skutečný postup přípravy a realizace stavebních prací na rekonstruovaném úseku. DPP uvede téměř celý rekonstruovaný úsek do zkušebního provozu v termínu k 1. září 2014. DPP musí konstatovat, že i přes všechna ujištění zhotovitele – společnosti Skanska, není celkově stavba v uspokojivém stavu. Zejména výstavba zastávek, obrubníků či zatravnění kolem trati není ještě dokončena.

„Přístupem a nasazením zhotovitele stavby, společnosti Skanska, jsem skutečně zklamán. Dopravní podnik se snažil vyřešit nepříznivou situaci s přeložením kabelů zkušebním zprovozněním části trati. To bohužel v tuto chvíli není možné kvůli nedokončeným pracím v úseku mezi Malovankou a zastávkou Říčanova, kde jsme byli společností Skanska opakovaně ujišťováni o dodržení termínu. Situace je nepříjemná nejen pro cestující veřejnost a obyvatele této městské části, ale poškozuje i Dopravní podnik. Budeme požadovat po zhotoviteli jasné vysvětlení a zvážíme další kroky v souladu se smlouvou,“ okomentoval aktuální situaci generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš.

Vedení DPP udělá vše pro to, aby i přes tento stav, který není ideální, mohl být zkušební provoz s cestujícími až po zastávku Říčanova zahájen v pondělí 1. září. V tomto směru je nutné, aby zhotovitel dokončil práce v úseku Malovanka – Říčanova. Dopravní podnik má následně připraveno řešení, kdy nad zastávkou Říčanova bude provizorně umístěn kolejový přejezd, díky kterému bude možné uvést do zkušebního provozu převážnou část z tříkilometrového tramvajového úseku, který procházel rekonstrukcí.

Zbývající část tramvajové trati mezi zastávkami Říčanova a Bílá Hora bude dle ujištění zhotovitele plně zprovozněna 13. září 2014 tak, aby byla zajištěna odpovídající dopravní obslužnost připravovaných akcí v okolí tramvajové zastávky Vypich.

Důvodem dodatečných prací, které původně prodloužily dokončení rekonstrukce v části trati přibližně o 12 dní, je původně neplánovaná překládka kabelů napájení 22kV. Tyto kabely byly po zjištění skutečného vedení a stavu přemístěny. Tyto práce realizoval vlastník kabelového vedení Pražská energetika a.s. na své náklady, a to v nejkratším možném termínu. „Podle našich informací se jednalo o kabely z přelomu 60. a 70. let v pancéřovém provedení, jejich přeložení tak bylo časově náročné. Jednoznačně musíme ocenit přístup Pražské energetiky, která jednala velmi promptně,“ uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.

vávra
Uživatel

Příspěvek od vávra » 29.8.2014 15:26

Pokud někdo počítal s tím, že se zítra sveze na kolejový přejezd, tak si bude muset ještě dva dny počkat...

vencavasek
Uživatel

Příspěvek od vencavasek » 29.8.2014 14:04

Jenda1989 píše:Mně vedle toho, že se bude na Bělohorské projíždět stavbou vadí i zkracování zastávek, jak v oblasti Břevnova tak v oblasti Vršovic, Strašnic a Hostivaře pouze na 33 m. Copak už cestující nemá právo na jedné zastávce přestoupit ze spoje na spoj, když jedou za sebou? :cry:
Určitě má, ale pouze do spoje, co bude stát za vámi 8-)
Ale teď vážně, mě podobně nepříjemně překvapila nová zastávka Čechovo nám. DC. Pro sdruženou zastávku s autobusy mi ta délka přijde hodně nedostatečná...

MPL
Uživatel

Příspěvek od MPL » 29.8.2014 13:35

Copak o to, právo bude mít pořád, ale možnost mít nebude. :D

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 29.8.2014 13:24

Mně vedle toho, že se bude na Bělohorské projíždět stavbou vadí i zkracování zastávek, jak v oblasti Břevnova tak v oblasti Vršovic, Strašnic a Hostivaře pouze na 33 m. Copak už cestující nemá právo na jedné zastávce přestoupit ze spoje na spoj, když jedou za sebou? :cry:

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 29.8.2014 13:16

podle me by v ceskych podminkach mozna stalo za to znacit mista pro prechazeni podobne jako ta pro kola, a to jak svislym, tak vodorovnym znacenim. vypadalo by to asi takhle: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... hen_2a.svg. pocet prechodu (absolutni prednost chodce) by se mel podstatne zredukovat ve prospech mist pro prechazeni (prednost az tehdy, kdy uz je chodec ve vozovce). soucasny stav (milion prechodu) vede k tomu, ze ridici abs. prednost ignoruji a chodcum nezbyva nez cekat jak ovce nebo se vrhnout na prechod a prednost si vynutit.
omluvte laicky slovnik.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 29.8.2014 12:23

kruťák píše:Právě jsem projel po Průběžné a je tu jedna věc, která mi prostě nedá. Ony už jsou přechody přes koleje zase šůr? Dyk to nejsou snad ani dva roky, co se po Praze frézovaly jak o život a tady na nové stavbě je tam prsknou, jak kdyby se nechumelilo. Nebo je to návnada na povalení, ze kterého vyplyne nutnost vystavět tam další "potřebné" SSZ :?: #-o #-o #-o
Záleží, kde? Pokud jde o přechody u Hroudy, kde pojedou busy, tak tam je umístění přechodů i na kolejích požadováno, protože busy prý musí dávat přednost. Já to vždy rozporuju tím, že bus veze taky lidi a za ním jede taky tramvaj, tj. místo pro přecházení tam nevadí. Ale orgány chtějí zebry. Stejně tak vrátili zebru i na místo pro přecházení v Jindřišské u zastávky - tam prý jen kvůli zásobování a cyklistům... Pokud je zebra i na přechodech přes koleje u Nádr. Strašnice a v tom meziúseku, pak je to špatně.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 29.8.2014 12:13

Právě jsem projel po Průběžné a je tu jedna věc, která mi prostě nedá. Ony už jsou přechody přes koleje zase šůr? Dyk to nejsou snad ani dva roky, co se po Praze frézovaly jak o život a tady na nové stavbě je tam prsknou, jak kdyby se nechumelilo. Nebo je to návnada na povalení, ze kterého vyplyne nutnost vystavět tam další "potřebné" SSZ :?: #-o #-o #-o

Odpovědět