Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Orientační a informační systémy
možná nejlíp šoupnout tam někoho ve vestě na zastávku... v zahraničí věc běžná, u nás nevídaná.
To samé je jim třeba říct v autobuse, když jim prodám lístek za nehorázných 40 kč. Hned jim řeknu, že for tourist is best ticket on 24 (72h), only 110 kč, 4 Euro. You can buy in machines in metro station.ElWapp píše:Po pár cestách na letiště si říkám, jestli by nestálo za to po Terminálu 2 zahlásit "Please validate your tickets in yellow validating machines. Thank you." Dost turistů si lístek koupí, ale neoznačí, protože značná část cestujících má lítačku a tak to od nich nemůžou odpozorovat... Jasně, je to jejich chyba, nicméně to je zase o tom proturistickém přístupu, jestli tu chceme turisty přivítat nebo nachytat na jejich blbosti.
Po pár cestách na letiště si říkám, jestli by nestálo za to po Terminálu 2 zahlásit "Please validate your tickets in yellow validating machines. Thank you." Dost turistů si lístek koupí, ale neoznačí, protože značná část cestujících má lítačku a tak to od nich nemůžou odpozorovat... Jasně, je to jejich chyba, nicméně to je zase o tom proturistickém přístupu, jestli tu chceme turisty přivítat nebo nachytat na jejich blbosti.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nástupní Radošovická není v provozuKarosák píše:Proč má 22 černobílé cedule?? Vždyť i linkový hlásič je po letech standardně 0022. Jako nevím jestli je důvod tak vážný, aby kvůli tomu nemohl být uvnitř jezevčík.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Proč má 22 černobílé cedule?? Vždyť i linkový hlásič je po letech standardně 0022. Jako nevím jestli je důvod tak vážný, aby kvůli tomu nemohl být uvnitř jezevčík.
- Bobik
- Uživatel
Dejchal, samozřejmě. Prásknul, jistěžeano, couvat na Palačáku fak nebudu, to smrdí ještě větším průsšvihem. Dále Štěpánská, Bruselská, Otakarova...gabuliatko píše:PS: Dejchal jsi? Prásknul ses na dispečink? Udělal sis kolečko přes Myslíkovu, nebo kudy jsi pak jel?
-
gabuliatko
- Uživatel
Sice nemám čerstvé info, ale když jsem v tom posledně vrtal, tak se na DP nemohli dohodnout kdo má Mastodonty na starost. Na ofiko stížnost mi děkujeme za podnět odpověděl že je mastodont ve zkušebním provozu a spřízněný insider že zastávkové službě to nebylo svěřeno a že s tím nikdo nechce nic mít.Bobik píše: Spíš mi jde o to, že máme nějaký "standardy kvality" a různý "ISO xyzž" a ve zmíněnejch případech jsme je ani jeden nesplnili. Takže nechápu, proč se jedno trestá a druhý se odbyde "překlepem".
(navíc já byl fakt přesvědčenej, že mám 16. Akorát ty lidi za mnou tvrdili něco o 7.![]()
)
PS: Dejchal jsi? Prásknul ses na dispečink? Udělal sis kolečko přes Myslíkovu, nebo kudy jsi pak jel?
- Bobik
- Uživatel
Spíš mi jde o to, že máme nějaký "standardy kvality" a různý "ISO xyzž" a ve zmíněnejch případech jsme je ani jeden nesplnili. Takže nechápu, proč se jedno trestá a druhý se odbyde "překlepem".gabuliatko píše:Hezky napsaný rozdíl mezi teplým kanclem a pultem tramvaje.
(navíc já byl fakt přesvědčenej, že mám 16. Akorát ty lidi za mnou tvrdili něco o 7.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na prostej lid musí bejt přísnost, i kdyby na sůl nebylo 
-
gabuliatko
- Uživatel
Hezky napsaný rozdíl mezi teplým kanclem a pultem tramvaje.Bobik píše:A? A co jako? Já tuhle udělal "překlep" na Palačáku a stálo mě to pětikilo. Proč mi taky nikdo neřek "a, tak ses splet, no"?gabuliatko píše:Jeden udělá překlep a ...
- Bobik
- Uživatel
A? A co jako? Já tuhle udělal "překlep" na Palačáku a stálo mě to pětikilo. Proč mi taky nikdo neřek "a, tak ses splet, no"?gabuliatko píše:Jeden udělá překlep a ...
-
gabuliatko
- Uživatel
Jeden udělá překlep a ... alespoň vidíme jak jsou LEDky pro řidiče nepříjemné když kouká do zrcátka.MM-Mikulovsky píše:jinak včera těsně před půlnocí jsem zjistil na Mastodontech Pod.vodárna až Přístaviště ZC, že máme v Modřanech (u jednoho spoje) novou konečnou - resp. VÝSTUPNÍ zastávku
![]()
![]()
:
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, však já souhlasim s čímkoliv na způsob Brna/OLO, klidně i HK když to bude funkční. Jen jsem si dovolil vyvrátit ten vracející se omyl. Problém je, že ať se tu shodneme na sebelepším řešení, stejně ten, kdo o tom rozhoduje, koupí dalšího mastodonta...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak navrhni jiné praktické a pokud možno technologicky levné řešení.kruťák píše:MM-M: Myslím, že už jsme tu nedávno dostatečně probrali, že e-knihový displej nelze provozovat v -30 až +60 °C
Já jsem tedy pro odvození ze "vzoru HK (Hradec Králové)" a to klidně toho původního jednoduchého černobílého (= "okýnka" ve žluté ploše obsahující číslo linky a čas/minuty do jejího nejbližšího příjezdu (v HK respektive jsou zaplněná všechna "okýnka" = když jede linka častěji, tak je tam postupně zobrazená vícekrát než jiné) či případně od nějakého novější "časového" (jako časy v metru - v jeho vestibulech a na vjezdech do tunelů) = "digitální čísla" + možnost (v každém řádku) rozsvícení jednoho ze dvou symbolů (asi "!" a " * "), jenž by měly pod příslušným panelem pevně/stále napsanou vysvětlivku "vlak sjíždí z trasy do vozovny" a "spoj jede v pravidelné kratší trase", která by byla uvedena i v AJ)