Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
ElWapp
Uživatel

Re: Orientační a informační systémy

Příspěvek od ElWapp » 13.9.2014 15:14

možná nejlíp šoupnout tam někoho ve vestě na zastávku... v zahraničí věc běžná, u nás nevídaná.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 13.9.2014 14:29

ElWapp píše:Po pár cestách na letiště si říkám, jestli by nestálo za to po Terminálu 2 zahlásit "Please validate your tickets in yellow validating machines. Thank you." Dost turistů si lístek koupí, ale neoznačí, protože značná část cestujících má lítačku a tak to od nich nemůžou odpozorovat... Jasně, je to jejich chyba, nicméně to je zase o tom proturistickém přístupu, jestli tu chceme turisty přivítat nebo nachytat na jejich blbosti.
To samé je jim třeba říct v autobuse, když jim prodám lístek za nehorázných 40 kč. Hned jim řeknu, že for tourist is best ticket on 24 (72h), only 110 kč, 4 Euro. You can buy in machines in metro station.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 13.9.2014 12:19

Po pár cestách na letiště si říkám, jestli by nestálo za to po Terminálu 2 zahlásit "Please validate your tickets in yellow validating machines. Thank you." Dost turistů si lístek koupí, ale neoznačí, protože značná část cestujících má lítačku a tak to od nich nemůžou odpozorovat... Jasně, je to jejich chyba, nicméně to je zase o tom proturistickém přístupu, jestli tu chceme turisty přivítat nebo nachytat na jejich blbosti.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 13.9.2014 10:12

Karosák píše:Proč má 22 černobílé cedule?? Vždyť i linkový hlásič je po letech standardně 0022. Jako nevím jestli je důvod tak vážný, aby kvůli tomu nemohl být uvnitř jezevčík.
Nástupní Radošovická není v provozu ;-).

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 13.9.2014 9:32

Proč má 22 černobílé cedule?? Vždyť i linkový hlásič je po letech standardně 0022. Jako nevím jestli je důvod tak vážný, aby kvůli tomu nemohl být uvnitř jezevčík.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 11.9.2014 10:33

gabuliatko píše:PS: Dejchal jsi? Prásknul ses na dispečink? Udělal sis kolečko přes Myslíkovu, nebo kudy jsi pak jel?
Dejchal, samozřejmě. Prásknul, jistěžeano, couvat na Palačáku fak nebudu, to smrdí ještě větším průsšvihem. Dále Štěpánská, Bruselská, Otakarova... 8-)

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 11.9.2014 9:21

Bobik píše: Spíš mi jde o to, že máme nějaký "standardy kvality" a různý "ISO xyzž" a ve zmíněnejch případech jsme je ani jeden nesplnili. Takže nechápu, proč se jedno trestá a druhý se odbyde "překlepem".
(navíc já byl fakt přesvědčenej, že mám 16. Akorát ty lidi za mnou tvrdili něco o 7. 8-) :lol: )
Sice nemám čerstvé info, ale když jsem v tom posledně vrtal, tak se na DP nemohli dohodnout kdo má Mastodonty na starost. Na ofiko stížnost mi děkujeme za podnět odpověděl že je mastodont ve zkušebním provozu a spřízněný insider že zastávkové službě to nebylo svěřeno a že s tím nikdo nechce nic mít.
PS: Dejchal jsi? Prásknul ses na dispečink? Udělal sis kolečko přes Myslíkovu, nebo kudy jsi pak jel?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 11.9.2014 5:13

gabuliatko píše:Hezky napsaný rozdíl mezi teplým kanclem a pultem tramvaje.
Spíš mi jde o to, že máme nějaký "standardy kvality" a různý "ISO xyzž" a ve zmíněnejch případech jsme je ani jeden nesplnili. Takže nechápu, proč se jedno trestá a druhý se odbyde "překlepem".
(navíc já byl fakt přesvědčenej, že mám 16. Akorát ty lidi za mnou tvrdili něco o 7. 8-) :lol: )

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 10.9.2014 20:47

Na prostej lid musí bejt přísnost, i kdyby na sůl nebylo 8-)

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 10.9.2014 19:47

Bobik píše:
gabuliatko píše:Jeden udělá překlep a ...
A? A co jako? Já tuhle udělal "překlep" na Palačáku a stálo mě to pětikilo. Proč mi taky nikdo neřek "a, tak ses splet, no"? 8-)
Hezky napsaný rozdíl mezi teplým kanclem a pultem tramvaje.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 10.9.2014 17:27

gabuliatko píše:Jeden udělá překlep a ...
A? A co jako? Já tuhle udělal "překlep" na Palačáku a stálo mě to pětikilo. Proč mi taky nikdo neřek "a, tak ses splet, no"? 8-)

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 10.9.2014 11:49

MM-Mikulovsky píše::shock: jinak včera těsně před půlnocí jsem zjistil na Mastodontech Pod.vodárna až Přístaviště ZC, že máme v Modřanech (u jednoho spoje) novou konečnou - resp. VÝSTUPNÍ zastávku :lol: #-o [-o< :
Jeden udělá překlep a ... alespoň vidíme jak jsou LEDky pro řidiče nepříjemné když kouká do zrcátka.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 10.9.2014 11:42

:shock: jinak včera těsně před půlnocí jsem zjistil na Mastodontech Pod.vodárna až Přístaviště ZC, že máme v Modřanech (u jednoho spoje) novou konečnou - resp. VÝSTUPNÍ zastávku :lol: #-o [-o< :
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 10.9.2014 11:35

Ale jo, však já souhlasim s čímkoliv na způsob Brna/OLO, klidně i HK když to bude funkční. Jen jsem si dovolil vyvrátit ten vracející se omyl. Problém je, že ať se tu shodneme na sebelepším řešení, stejně ten, kdo o tom rozhoduje, koupí dalšího mastodonta...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 10.9.2014 10:51

kruťák píše:MM-M: Myslím, že už jsme tu nedávno dostatečně probrali, že e-knihový displej nelze provozovat v -30 až +60 °C :wink:
Tak navrhni jiné praktické a pokud možno technologicky levné řešení.

Já jsem tedy pro odvození ze "vzoru HK (Hradec Králové)" a to klidně toho původního jednoduchého černobílého (= "okýnka" ve žluté ploše obsahující číslo linky a čas/minuty do jejího nejbližšího příjezdu (v HK respektive jsou zaplněná všechna "okýnka" = když jede linka častěji, tak je tam postupně zobrazená vícekrát než jiné) či případně od nějakého novější "časového" (jako časy v metru - v jeho vestibulech a na vjezdech do tunelů) = "digitální čísla" + možnost (v každém řádku) rozsvícení jednoho ze dvou symbolů (asi "!" a " * "), jenž by měly pod příslušným panelem pevně/stále napsanou vysvětlivku "vlak sjíždí z trasy do vozovny" a "spoj jede v pravidelné kratší trase", která by byla uvedena i v AJ)

Odpovědět