Ted s ročním kuponem stojí 13 Kč/den. To se tedy moc přes kapsu neplácliMF píše:Já myslím, že kámenem úrazu jsou ty všemožné zóny, některé se počítají jako dvě, pak máme kouzelné pásmo b a podobně. Asi by to chtělo dost zpřehlednit.
No, teď mě napadlo, že jistá politická strana hlásá, že MHD za 10 kč na den, takže to vlastně možná bude vyřešené
Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
Já myslím, že kámenem úrazu jsou ty všemožné zóny, některé se počítají jako dvě, pak máme kouzelné pásmo b a podobně. Asi by to chtělo dost zpřehlednit.
No, teď mě napadlo, že jistá politická strana hlásá, že MHD za 10 kč na den, takže to vlastně možná bude vyřešené
Nové automaty na Hlaváku vypadají slibně, jen škoda že si jich zatím nikdo moc nevšímá. Dvě drobné výtky:
1) Proč se používají zkratky MHD pro Prahu a PID pro region? Myslel jsem, že PID je úplně všechno včetně metra, lanovek, přívozů, tady to vypadá jako by to bylo jenom příměsto.
2) Nešťastně zvolené názvy skupin: "Praha" a "Praha a okolí" je fakt zavádějící a přímo to navádí ke koupi nějakého levného dvoupásmového lístku, který ale v Praze neplatí. Proč nejde třeba "Praha" a "Region"?
3) Obecně se skoro nikde nelze dočíst, že za zavazadla do určité velikosti se neplatí. Chtěl jsem poradit jedné paní na letišti, ať si lístek pro kufr nekupuje, ale ve výňatku z tarifu co visí na zastávce bylo jen, že za kufr se platí, omezení velikosti pro přepravu zdarma tam není. Tak si ten lístek radši koupila.
1) Proč se používají zkratky MHD pro Prahu a PID pro region? Myslel jsem, že PID je úplně všechno včetně metra, lanovek, přívozů, tady to vypadá jako by to bylo jenom příměsto.
2) Nešťastně zvolené názvy skupin: "Praha" a "Praha a okolí" je fakt zavádějící a přímo to navádí ke koupi nějakého levného dvoupásmového lístku, který ale v Praze neplatí. Proč nejde třeba "Praha" a "Region"?
3) Obecně se skoro nikde nelze dočíst, že za zavazadla do určité velikosti se neplatí. Chtěl jsem poradit jedné paní na letišti, ať si lístek pro kufr nekupuje, ale ve výňatku z tarifu co visí na zastávce bylo jen, že za kufr se platí, omezení velikosti pro přepravu zdarma tam není. Tak si ten lístek radši koupila.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes panely odpočítávají. (Minimálně v úseku Dejvická-Muzeum )
Ty vypnuté monitory na nástupištích s odjezdem vlaků se ladí nebo to stáhli úplně?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ani nevím proč se mi zdá, že by to mohla být spíš Praha 1?MM-Mikulovsky píše:někde jsem četl, že zastávkové označníky pro 294 (tak jako pro původní 292) platila (možná i organizovala) městská část (asi P2)!
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
někde jsem četl, že zastávkové označníky pro 294 (tak jako pro původní 292) platila (možná i organizovala) městská část (asi P2)!
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
"Halóóóó, Máňo, slyšíš mě?? Já sem v metru... no v metru... slyšíííííš??? Jéžiš, vona mě neslyší"
Jó to mi bude na V.A fakt chybět
A abych se držel tématu Orientační a informační systémy - jaktože na Staromáku, v Masné a dalších stanicích 294 umíme udělat nóbl zastávkový sloupek se solárním panelem a na Lazarskou a Karlák se nacpaly zbytky z půdy?
Jó to mi bude na V.A fakt chybět
A abych se držel tématu Orientační a informační systémy - jaktože na Staromáku, v Masné a dalších stanicích 294 umíme udělat nóbl zastávkový sloupek se solárním panelem a na Lazarskou a Karlák se nacpaly zbytky z půdy?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Tak si to prostě nechá soupravu ujet pokud to je tak hrozně důležitý, ale pochybuji, že 99% hovorů je tak důležitých, že by je nemohli vyřídit o pár minut později.
Jediné za co jsem rád, že není signál v tunelech... Už takhle stačí jak jsou schopni někteří lidé do mobilů řvát...
Jediné za co jsem rád, že není signál v tunelech... Už takhle stačí jak jsou schopni někteří lidé do mobilů řvát...
- Bobik
- Uživatel
Ježišmarjá, jak jsme jen dokázali žít v době předmobilový.....

-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k situaci, že v tunelech není signál pro mobily, tak vědět že člověk má/nemá 5 minut čas má i praktický význam - může vědět, že stihne/nestihne něco telefonicky vyřídit (např. i jen to, že má zpoždění, ale spíš i jestli nemá po vylezení z metra ještě něco po cestě koupit či jiného zařídit)!
Odpočet času byl super, nicméně jeho provedení tristní.
-
martin8211
- Uživatel
Jenomže tohle jsou přesně ty věci, který lidem to cestování zpříjemňují. Všechno nemusí být jenom účelný a nemusí to být tak potřebný aby se podle řídil raketový program NASA.
Prostě obyčejný odpočet, přijdu a vidím. Co na tom je? Ty peníze by se stejně utratily jinde a hůř.
Prostě obyčejný odpočet, přijdu a vidím. Co na tom je? Ty peníze by se stejně utratily jinde a hůř.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A všichni to přežili-
. Pořád si stojím za tím, že tohle jsou vyhozené peníze... Teoreticky by se to dalo připustit ve vestibulu, ale pokud už stojím na nástupišti, tak kvůli 5 minutám čekání opravdu nebudu fárat zpátky nahoru, aby jel tram a nebo šel pěšky.
Navíc by mě docela zajímalo kolik DPP tahle sranda stojí...
Navíc by mě docela zajímalo kolik DPP tahle sranda stojí...