Ne ne, odbočení do Průběžné bývá OK. Potíž je ve směru rovně V Olšinách, kdy první světla pouští do červené na druhých, naštosuje se to (občas i někdo nezůstane stát v křižovatce), pak do toho padne zelená chodcům a vypustí se auta od Ruské, štrůdl se nestihne odbavit úplně a celé se to při dalším cyklu opakuje. Jestli tam má být po vytvoření krásna jeden pruh, netuším (četl jsem o propojení cyklo, což by se tam nějak vešlo i tak), ale pak by to bylo o to akutnější.Grossák píše:A není důvodem toho vzdutí spíše přímo Průběžná
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Preference / antipreference MHD
Ta je v Letenské.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ani splítka?Grossák píše:Já to osobně neberu.Ale semafory v Karmelitské jsou podle mne pořád stejné a hrdlo netvoří.
Já to osobně neberu.
Ale semafory v Karmelitské jsou podle mne pořád stejné a hrdlo netvoří.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Evidentně to SSZ, ale moc nezvládá... Navíc to nevysvětluje to, že doted to fungovalo a ted tam jsou záseky... Takže chyba asi někde v SSZ bude... Neberte to osobně. Nadávám systému jako celku.Grossák píše:Myslím, že MP opravdu nemá pravomoc k řízení dopravy na křižovatkách. Ale proto tam máme SSZ, aby tam nemusela být policie... Semafory v Karmelitské jsou rozhozené pořád stejně, tedy jsou rozhozené. Preference na nich nikdy nebyla.
A není důvodem toho vzdutí spíše přímo Průběžná - tedy jízda aut zastávkou Na Hroudě, případně semafor V Korytech napevno? Nemyslím si totiž, že by kapacita Průběžná - V Olšinách ZC byla tak malá. Jestli si dobře pamatuju (což není tak jisté), tak Průběžná - Pod Rapidem se snad má zúžit z centra na jeden pruh. Čímž by klesla kapacita pod kapacitu Průběžné - V Olšinách a kolona by se tak možná trochu přesunula do úseku Pod Rapidem - Kubáň.
Myslím, že MP opravdu nemá pravomoc k řízení dopravy na křižovatkách. Ale proto tam máme SSZ, aby tam nemusela být policie... Semafory v Karmelitské jsou rozhozené pořád stejně, tedy jsou rozhozené. Preference na nich nikdy nebyla.
Pane Grossáku, díky za zmínku. Ta kooperace je právě klíčová, aby nenastávalo to, co je tam teď odpoledne z centra pravidelný jev. Což se mi laickým pohledem zdá, že může být poněkud konfliktní vzhledem k současnému požadavku na preferenci tramvají (navíc se zastávkou mezi). Tak nezbývá, než držet palce.
(Voda je to určitě, roury, cisterny... vůbec je to teď všude kolem moc pěkně rozkopané.
)
(Voda je to určitě, roury, cisterny... vůbec je to teď všude kolem moc pěkně rozkopané.
-
gabuliatko
- Uživatel
Lepší by bylo cokoli ale MP asi nemá mandát na to řídit dopravu. Teď mne ještě napadlo, nerozhodily se světla v Karmelitské? Mají preferenci? Nebyla zrušena?9001 píše:K té letenské. Nebylo by lepší to vypnout a postavit tam MP?
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Spíš co brání vedení 294 Valdštejnskou? Vzhledem k "průjezdnosti" zbytku trasy se pár minutek zpoždění v koloně hlavě ztratí a nemusely by se vymýšlet broskvoviny se SSZ
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Grossák: Vzhledem k tomu, že tam autem jezdím léta, tak to beru jako totální zničení fungujících SSZ, kde se jezdilo bez zdržení a ani MHD ani IAD tam nestáli kolony...
Už si připadám stejně jako na Kobylisých, kde od Dáblic s autem stojím na červenou před vjezdem do obratiště (nic z MHD nejede) a koukám na zelenou na "velké" křižovatce a pak se to úspěšně prohodí, takže si postojím i na druhé...
K té letenské. Nebylo by lepší to vypnout a postavit tam MP?
Už si připadám stejně jako na Kobylisých, kde od Dáblic s autem stojím na červenou před vjezdem do obratiště (nic z MHD nejede) a koukám na zelenou na "velké" křižovatce a pak se to úspěšně prohodí, takže si postojím i na druhé...
K té letenské. Nebylo by lepší to vypnout a postavit tam MP?
Spojení problémů na Malé Straně s úpravou SSZ pro 294 se nabízí. Ale nevím o tom nic. Jel jsem tam jednou a bylo opravdu podezřelé, jak pomalu to jelo Karmelitskou k Malostranskému náměstí a také mě zaskočilo, že v Letenské pak nebylo ani kolo. Což se nestává. Navíc stál dosti děsivý hrozen aut do Valdštejnské. K tomu mám také informace, že se semafor na splítce občas kousne a tramvaje několik minut vůbec nepouští. Dnes odpoledne jsem viděl DORIS a všechny linky, co tam jezdí, měly odhadem většinu spojů zcela mimo JŘ. Aneb Bílá hora bez veřejné dopravy, tudíž do centra raději autem.
Studie na SSZ kolem zastávky Průběžná vypadaly nadějně. Hlavně na tom větším, které nás trápí víc, byly vložené fáze a různé kombinace TRAM, což by mělo hodně pomoci. Ale zatím nebylo DŘ. A právě vytvoření/zachování základní vnitřní koordinace mezi oběma SSZ pro auta by bylo dobré. Ale mám takový pocit, že SSZ se tam zatím neděje. Že je to voda. Ale uvidíme, co naváže. 
-
von Špilberk
- Uživatel
Já včera na Palmovce poslouchal diskuzi řidičů HL a ŽI a všichni svorně nadávají na splítku Letenská. Všichni taky souhlasí , že je to úpravou pro provoz busu. Opravdu logika: kvůli busu jednou za 30 minut se roze@e provoz tramvají.willyjeff píše:V Karmelitské jsou takové podivné záseky, kdy se kolona směrem ke Klárovu nehne třeba i 2 minuty. Začíná se objevovat názor, že za to můžou úpravy v SSZ v Letenské ulici kvůli lince 294. Máte někdo jinou teorii, co se stalo?
PS: a celkem často se tvoří kolona tramvají (2 - 3 soupravy) v Letenské ulici směr Malostranské nám. přitom v zastávce Mal. nám. nestanicuje žádný vlak. Mě osobně to tam podrží zbytečně i minutu. Po té minutě teprv jede vlak v protisměru (z centra) a teprv potom já (do centra). Divný.
Pane Grossáku, nemáte nějakou informaci o budoucí podobě dvojSSZ V Olšinách x Průběžná + táž x Pod Rapidem? Tam si dovedu představit, že to bude slušný oříšek, už vzhledem k současnému stavu, kdy se to (zc) pravidelně štosuje do křižovatky. Představa potenciálního stavu, kdy se to spustí dřív, než se to nasadí/vyladí...