Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Karosák » 31.10.2014 8:57

To jsem na ten zázrak zvědav. Musím uznat, že řešení zní lákavě, ale předchází ho pověst, takže uvidíme.

Dnes ráno u Intersparu běžela nějaká dynamika. Jel jsem jen 2x, ZC mi vždy padlo ( jednou s předzvěstí, podruhé bez), DC to vždy nejdříve vypoustělo odbočovák, ale na nějaké hodnocení je to málo, takže sledovat! ;-) Topolová OK, jakož i vše ostatní (vyjma Koryt).

A další obnova SSZ na Vinohradské, a sice Boleslavská! Bude nějaká vychytávka? Třeba lepší možnost odbočování právě k Orionce, nejen pro bus? Koordinace s Florou?
A když už se ta Vinohradská tam pozvolna dává do pohybu, dostane se v dohledné době i na další? Ta hrůza u Muzea měla být asi 4 roky zpět, ale nějak to prej padlo.
Jinak už nám tam zbývá jen Jiřák a Olaši...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 31.10.2014 8:28

Grossák píše:Na Otakarce zatím není zcela dokončený HW, takže očekávám nejprve katastrofu a nakonec geniální preferenci. Pokud mám informace, začne se asi "oblíbeným" pevným programem (i když možná bude nutné SSZ nechat vypnuté). Pak přijde preference s doplněným vzdáleným rádiem od Synkáče. Tramvaj se bude hlásit až výjezdem ze zastávky. Pokud i tak před sebe ještě pustí 13, nárok 13 na EOV přebije nárok na vzdáleném rádiu. Doplněný je kontakt od Fidlovačky, SW je připraven na výhledové vzdálené rádio. Vzdálené rádio od Bělehradské bude 2015 v rámci RTT, SW je připraven. Od Vršovické SSZ nově pozná, že TRAM stanicovala ve 2. pozici, s větší jistotou než je dosud obvyklé. Více nebudu říkat. Sám jsem na to zvědavý. Mělo by se to zlepšit proti současnému stavu. Pouze směr od Bělehradské zatím nebude nic moc.
Takze dnes pri vyjezdu = cca v 6h nova ssz bezela. Od nbs pada prvne vpravo tram, pak tram rovne + plna zelena a nakonec tram vlevo + zelena vpravo

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 30.10.2014 1:39

Tak se semaforem v Letenské splítce prostě neni něco v pořádku. Poprvé v životě mi padly čočky na stůj, když jsem jel do centra na SSZ Letenská x Tomášská. Normálně jsem se rozjel rychlostí 15 když mi před splítkou padlo Volno. Když jsem se blížil k této křižovatce a už jsem pomalu zrychloval - šup - stůj, tak jsem zastavil. V tu chvíli to pustilo 22 proti mě. To prostě není allright, přátelé.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 29.10.2014 23:43

Na Otakarce zatím není zcela dokončený HW, takže očekávám nejprve katastrofu a nakonec geniální preferenci. Pokud mám informace, začne se asi "oblíbeným" pevným programem (i když možná bude nutné SSZ nechat vypnuté). Pak přijde preference s doplněným vzdáleným rádiem od Synkáče. Tramvaj se bude hlásit až výjezdem ze zastávky. Pokud i tak před sebe ještě pustí 13, nárok 13 na EOV přebije nárok na vzdáleném rádiu. Doplněný je kontakt od Fidlovačky, SW je připraven na výhledové vzdálené rádio. Vzdálené rádio od Bělehradské bude 2015 v rámci RTT, SW je připraven. Od Vršovické SSZ nově pozná, že TRAM stanicovala ve 2. pozici, s větší jistotou než je dosud obvyklé. Více nebudu říkat. Sám jsem na to zvědavý. Mělo by se to zlepšit proti současnému stavu. Pouze směr od Bělehradské zatím nebude nic moc.

Petr86
Uživatel

Příspěvek od Petr86 » 29.10.2014 19:49

Grossák píše:Pokud bliká jediná Sportovní a jedná se o skupinový řadič, zřejmě nefunguje spojení s ostatními SSZ, které jedou autonomně. A ve vlastním nastavení blikačku zřejmě nemají.
Včera po deváté večer na blikačku už i u Nádraží Vršovice a Petrohradská, takže snad už komunikace běhá.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 29.10.2014 12:21

Karosák píše:To jsem se chtěl taky zeptat, co nás čeká na Otakarce? Katastrofa a pak strašný, nebo nějaký záblesk preference? Bude aktivováno vzdálené rádio od NBS? A jak bude ošetřeno, když se před navolený vlak nasune něco z parku? Třeba 13, když jí pustí něco co čeká do času?
Co vím, tak hlavním předmětem toho proč se tam něco děje je havarijní stav kabelů. Jestli k tomu něco udělají navíc těžko říci, spíš ne.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 29.10.2014 9:59

To jsem se chtěl taky zeptat, co nás čeká na Otakarce? Katastrofa a pak strašný, nebo nějaký záblesk preference? Bude aktivováno vzdálené rádio od NBS? A jak bude ošetřeno, když se před navolený vlak nasune něco z parku? Třeba 13, když jí pustí něco co čeká do času?

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 29.10.2014 9:34

9001 píše:Navíc včera vypnutá i první Hradčanská DC. Výpadek a nebo stálý jev?
Ano pro auta blikačka, pro tramvaje stále funkční. Asi přesně takový stav, jaký je potřeba nejvíc :roll:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 29.10.2014 8:42

Bobik: Ono mnoho normálních křižovatek (vyjma IPP a podobných) fugnuje lépe bez světel a nevznikají ani fronty.
Třeba v pondělí vypnutá Spojovací a nikde nic 8-).

Navíc včera vypnutá i první Hradčanská DC. Výpadek a nebo stálý jev?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 29.10.2014 8:24

Jo, když už jsme teda u tý chvály :D tak musím konstatovat, že na Otakarce jsou teď nejlepší SSZ jaké jsem tam kdy zažil - rekonstruují se a jsou vypnutá. :lol: A překvapivě - doprava funguje a nikde žádné hromady železa z nehod.
Akorát se teda obávám dne, kdy reko skončí a světla zapnou. Nejlepší by bylo, kdyby tam přes den zůstala preference minimálně taková, jako byla před reko a v noci (nejlépe 21-06h) blikačka. Leč bohužel, po zkušenostech se obávám, že to tam prvního půl roku bude "příšerný" a následně snad už jen "strašný".
Kéž bych se mýlil.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 29.10.2014 8:16

Abychom jen nehanili, tak bylo upraveno "vjezdové návěstidlo" zastávky Dejvická. Zvláště DC padá pěkně. Díky a když už to musí být, tak palec hore.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 27.10.2014 19:26

Nemám bohužel informaci, proč je Práčská napevno. I Koryta už touto dobou měla být, i když tam je té práce víc...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.10.2014 14:29

Karosák píše:O víkendu splítka bez problémů.
Jinak týden uplynul jako voda a Koryta+Spar stále napevno ](*,)
On celej Hostivař stojí zato... Jel jsem tam autem a připadal jsem si jako autobus. Stál jsem snad na všech světlech co tam jsou...

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 27.10.2014 12:37

O víkendu splítka bez problémů.
Jinak týden uplynul jako voda a Koryta+Spar stále napevno ](*,)

vencavasek
Uživatel

Příspěvek od vencavasek » 24.10.2014 12:08

Grossák píše:K tomu mám také informace, že se semafor na splítce občas kousne a tramvaje několik minut vůbec nepouští.
Asi do toho nemám co mluvit, neboť jsem tam jel v poslední době jako cestující jen jednou, ale přesně to se mi stalo.
Stáli jsme na Malostranském náměstí (směr splítka) a přes tři minuty čekali na volno. Ostatní fáze se střídaly. Jenže samozřejmě za námi stály další tramvaje, takže tu souběžnou zelenou pro auta do Letenské neměl kdo využít.
Nevím, jak často se to stává. Možná jsou tam ještě další problémy, ale ono by stačilo jen toto, kdy se v důsledku Karmelitská několik minut nepohne.

A jen tak pro zajímavost, co cyklus, to se proti nám ze splítky vynořila 22. Vždycky jsem si říkal, že to už bude poslední a ono ne...asi jako když kouzelník tahá z klobouku králíky 8-)

Odpovědět