Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Zatím jsem si dal menší cíl a sice vyklestění DZ "Stůj, směr centrum kolona!" ze zákrytu lípy u světelné závory v Podolí. Když se dílo zdaří, budu informovat a pak popřemýšlím o 294 
-
gabuliatko
- Uživatel
Pustíš se do boje s 294?Karosák píše:Zato jak bývá(lo) zvykem, že most Legií stál K divadlu, od vzniknuvších problémů, se stojí OD divadla a ve špičce to začínalo už před StřelákemNeodpustím si dotaz-opravdu o tom víme jen my a Grossák, nebo to už prosáklo do nějakých dalších kompetentnějších kruhů?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Spar: Ano, "dělá to nesmysly", tak bych stav DC z minulého týdne označil i jáGrossák píše:U Sparu je už skutečně dynamika. Včera odpo: přes hlavní návěstidlo ZC projíždělo vše plynule = koncert. Předvěsti ZC prověřím, viděl jsem jen 1x z vlaku a to bylo OK. DC nefunguje dle všeho řádně detekce, dělá to nesmysly.
....
Na Boleslavské tuším, že bude od Flory k Orionce směrový signál.
Boleslavská: No v pořádku, rozumím, se samostatnou preferencí to asi bude lepší. Jinak od Flory k Orionce zřejmě opravdu bude směrový signál, protože v odbočovacím pruhu už je zapuštěná detekční smyčka (ta by se snad pro celozelenou nedělala, nebo jo?).
Otakarova: Také mne to dnes překvapilo. Měl jsem ranní 13 a při posledním kole začínal had už před viaduktem u Agipky (od Nuselských schodů) takže jsem to dal až napotřetí. Předpovídal jsi katastrofu, ale nějak jsem tomu nerozuměl. Myslel jsem, že když bude napevno, tak si postojíme jen my, a ne, že se to takhe vzduje. Čili to v pevném moc rychle střídá příliš krátké fáze?
Jinak dopoledne tam dráteníci skutečně montovali nějaké kontakty, konkrétně jsem je viděl přidělávat kontakt na konci ostrůvku Otakarova DC.
A chválím nejen tu připravenost technologie pro další RTT, ale i směrový signál od nádr. Vršovice k NBS pro IAD!
Karmel.: Byl jsem se dnes podívat na průběh RTT a jde jim to fakt rychle
Zato jak bývá(lo) zvykem, že most Legií stál K divadlu, od vzniknuvších problémů, se stojí OD divadla a ve špičce to začínalo už před Střelákem
Neodpustím si dotaz-opravdu o tom víme jen my a Grossák, nebo to už prosáklo do nějakých dalších kompetentnějších kruhů?
A příjemný bonbónek na závěr: V Korytech funguje dynamika
-
von Špilberk
- Uživatel
Pravda, v Jaromírově modrá zóna:https://www.google.cz/maps/@50.0650809, ... vb_ioQ!2e09001 píše:P_V: Porušení zákona tam nevidím...
Ale ono je to jedno: když je tam modrá čára, tak se tam parkuje, když tam není žádná čára, tak se tam parkuje, a když je tam zákaz stání, tak se tam taky parkuje (viz. Nuselská u Synkáče).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
P_V: Porušení zákona tam nevidím... Až na Táborskou jsou tam parkovací zony (místní úprava umožnuje).
Bohužel jenom další důkaz naprosté sabotáže MHD v řadě. Karmelitskou to začalo a ted to veselo pokračuje...
Bohužel jenom další důkaz naprosté sabotáže MHD v řadě. Karmelitskou to začalo a ted to veselo pokračuje...
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, tak snad zítra, dnešek je opravdu výživný. Zeptám se na sousední křižovatku Nuselská x Vladimírova, tam se o preferenci mluvilo už při rekonstrukci v r. 2002 a furt nic...
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V pohodě, plně chápu. Taky by mě to rozčílilo. Osobně bych to při nedodělání nechal na blikačku a do pevných cyklů se raději nepouštěl. Nebo na ruku a mít tam vypouštěcí fáze pro stranu od Nuselské a od Nuslí a Bělehradskou a Otakarovu odpoledne trošku podusitvon Špilberk píše:MŠ: dík za info. Omlouvám se za teatrální příspěvek. Byl jsem tam 8 hodin a už jsem si potřeboval kvůli svému duševnímu zdraví nutně ulevit.
-
von Špilberk
- Uživatel
MŠ: dík za info. Omlouvám se za teatrální příspěvek. Byl jsem tam 8 hodin a už jsem si potřeboval kvůli svému duševnímu zdraví nutně ulevit. 
-
von Špilberk
- Uživatel
P_V: on problém je, že se tam vždycky parkovalo a nikdy tam nebyla kolona aut až k Otakarce. § 27/2 se nedodržuje skoro nikde, což sice není omluva, ale je to tak.
Krom toho se chronicky nedodržuje i jiný paragraf a jeho dodržování se nevymáhá (a nedodržování se netrestá), což by sabotáž dopravy od Táborské alespoň trochu zmírnilo:
Krom toho se chronicky nedodržuje i jiný paragraf a jeho dodržování se nevymáhá (a nedodržování se netrestá), což by sabotáž dopravy od Táborské alespoň trochu zmírnilo:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ať na tu fotku koukám jak chci, tak tam vidim prostě kolonu aut, která se táhne až k výše zmíněnému SSZ.P_V píše:Budu se opakovat, ale sabotáž na druhé fotce nemá příčinu v SSZ, nýbrž v nedodržení § 27/2 361/2000 Sb.von Špilberk píše: Tohle je sabotáž (veřejné) dopravy![]()
![]()
![]()
![]()
Budu se opakovat, ale sabotáž na druhé fotce nemá příčinu v SSZ, nýbrž v nedodržení § 27/2 361/2000 Sb.von Špilberk píše: Tohle je sabotáž (veřejné) dopravy![]()
![]()
![]()
![]()
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
von Špilberk: Mám info, že v okamžiku zapnutí minulý týden ještě nebyla dokončena elektorevize trolejových kontaktů, tj. bylo navrhováno puštění křižovatky do dynamiky s využitím přihlášení po přestavení výhybky a odhlášením odblokováním výhybky. Bohužel přestavníky nebyly v dobrém stavu a potřebovaly opravu, proto byl na křižovatce nasazen pevný cyklus, který nedělá dobrotu. DP ihned v pátek opravil přestavníky a dnes by měl mít i revizi trolejových kontaktů. Zapnutí Otakarovy na dynamiku se očekává nejpozději během zítřka, možná už dnes v podvečer. jakékoli následné postřehy okamžitě předám autorům. Otakarovu dělali dva lidé z TSK-ÚDI, kteří budou na jakékoli připomínky během zkušebního provozu určitě reagovat.
-
von Špilberk
- Uživatel
Právě jsem se vrátil z l.18. SSZ Otakarova řádí jak černá ruka. V těch nejlepším chvílích byla kolona aut v Táborské u zastávky Palouček, v Nuselské až někde na Horkách a od centra začínala kolona až v Jaromírově u zastávky Svatoplukova; jen Vršovická a Bělehradská byla v podstatě prázdná. Tohle je sabotáž (veřejné) dopravy

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
von Špilberk
- Uživatel
V Preferenci "článek" o Malé Straně:

Bohužel v článku chybí informace, jestli problém zajímá taky někoho jiného než Grossáka a nás tady. Asi ne.01.11.2014 Dopravní kolaps na Malé Straně
K nebývalému zhoršení dopravní situace došlo v posledních dvou týdnech v centru města. Ulicí Karmelitskou se více než kdy dřív line kolona popojíždějících aut a tramvají ve směru na sever k Malostranskému náměstí. Občas se doprava dokonce zcela zastavuje. Navíc se razantně snížila plynulost průjezdu vlaků přes jednokolejnou splítku v Letenské ulici. Jízdní doby mezi Újezdem a Malostranskou, které jsou podle jízdního řádu 6 minut, narostly až na čtyřnásobek. Zpoždění tramvají je ve špičce takové, že se na konečných nestíhají otáčet do pravidelného času. Nastává rozpad provozu na linkách 12, 20 a 22...
U Sparu je už skutečně dynamika. Včera odpo: přes hlavní návěstidlo ZC projíždělo vše plynule = koncert. Předvěsti ZC prověřím, viděl jsem jen 1x z vlaku a to bylo OK. DC nefunguje dle všeho řádně detekce, dělá to nesmysly. Buď něco neběhá, nebo jsou nějaké kontakty prohozené. Řeší se. Mělo by to fungovat v principu stejně jako ZC.
Na Boleslavské tuším, že bude od Flory k Orionce směrový signál. Ale nejsem si jist. Papírová koordinace tam podle bude, ale na Floře je koordinace každou chvíli rozhozená kvůli TRAM (což je dobře), takže MHD se bude na Boleslavské spoléhat podle mne spíše na klasickou detekci a preferenci než na koo. Ale to nevadí, pokud to bude dobře udělané.
Jiřák asi v nějakém záměru je. Teď je třeba doladit ty spodní SSZ kolem tržnice. Systémově je chválím, ale jsou tam nedobře data, takže nás občas vypečou. Muzeum se podle mne zaseklo na TT Václavské náměstí, což ale považuji za správné.
Na Boleslavské tuším, že bude od Flory k Orionce směrový signál. Ale nejsem si jist. Papírová koordinace tam podle bude, ale na Floře je koordinace každou chvíli rozhozená kvůli TRAM (což je dobře), takže MHD se bude na Boleslavské spoléhat podle mne spíše na klasickou detekci a preferenci než na koo. Ale to nevadí, pokud to bude dobře udělané.
Jiřák asi v nějakém záměru je. Teď je třeba doladit ty spodní SSZ kolem tržnice. Systémově je chválím, ale jsou tam nedobře data, takže nás občas vypečou. Muzeum se podle mne zaseklo na TT Václavské náměstí, což ale považuji za správné.