Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Orientační a informační systémy
To mě samozřejmě zarazilo taky, když jsem to poprvé viděl. Je to zaručeně příčina té lenosti zobrazení, i když ta mi moc nevadí. Že mašina umí zobrazovat i rychle ukázal poslední DOD na metru A, kde na těch samých panelech běželo bez problémů video.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to jsme se nepochopili
Mě zarazil ten fakt, že to informační prostředí neni program, ale obyčejná webová stránka zobrazená ve Firefoxu. (Se všemi výhodami i nevýhodami, které takové řešení nese.)
Tak to běží už dlouho. Taky je vidět boot linuxu, co je pod tím.kruťák píše:Pro zajímavost, při bootování LCD v SORce jsem si dnes všiml, že to informační prostředí běží v Mozilla Firefox. Záhada trhavých pohybů objasněna
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevim, jestli něco zanedbávaj. To je asi jedno, ale ta mašina to prostě buď nezvládá vypočítat, anebo je tam nastaven (vlastně ze stejného důvodu) dlouhý interval pro překreslení.
Mě na tom spíš zarazilo, že to je vubec dělaný v html/javascriptu, to neni (resp. donedávna nebýval) průmyslový standard pro takové užití.
Mě na tom spíš zarazilo, že to je vubec dělaný v html/javascriptu, to neni (resp. donedávna nebýval) průmyslový standard pro takové užití.
-
gabuliatko
- Uživatel
Že by zanedbávali aktualizaci pluginů? A mají tam antivir?kruťák píše:Pro zajímavost, při bootování LCD v SORce jsem si dnes všiml, že to informační prostředí běží v Mozilla Firefox. Záhada trhavých pohybů objasněna
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pro zajímavost, při bootování LCD v SORce jsem si dnes všiml, že to informační prostředí běží v Mozilla Firefox. Záhada trhavých pohybů objasněna 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zajdi si někdy do skladu vozovny kde mají papírové cedule... Od doby co jsem viděl na Žižkově vytisknutou a myslím že i nalepenou 54 se sídlištěm Barrandov (modrá), tak to není žádná práce. Navíc vždy pár náhradních určitě je a papírů jsou desítky navíc... Sám jsem za své praxe na Žižkově vyškemral cca 50 kusů bočních papírů z výluky Anděla, kdy vyjely cedulové 12 a 20... a ty by jinak šli rovnou do koše...MM-Mikulovsky píše:Ale na jeden jediný poslední den výluky (ten páteční) se musely určitě vytisknout 2 nové oboustranné výlukové boční cedule = dost otravná práce, když na tak krátkou dobu.9001 píše:To bych spíš tipoval na šotouše, který to chtěl mít doma jako exponát, vzhledem k tomu, že to štípnul při posledním půlkole, aby tam celý den byly...
Myslím, že na rozdíl od ZJŘ nemá nikdo jiný než tzv. šotouši důvod brát cedule z TRAM, ale proč s těmi výlukovými atypy bočních musel zase vzít i tu zadní číselnou, kterou pravděpodobně má ten chmaták z dřívějška?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale na jeden jediný poslední den výluky (ten páteční) se musely určitě vytisknout 2 nové oboustranné výlukové boční cedule = dost otravná práce, když na tak krátkou dobu.9001 píše:To bych spíš tipoval na šotouše, který to chtěl mít doma jako exponát, vzhledem k tomu, že to štípnul při posledním půlkole, aby tam celý den byly...
Myslím, že na rozdíl od ZJŘ nemá nikdo jiný než tzv. šotouši důvod brát cedule z TRAM, ale proč s těmi výlukovými atypy bočních musel zase vzít i tu zadní číselnou, kterou pravděpodobně má ten chmaták z dřívějška?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To bych spíš tipoval na šotouše, který to chtěl mít doma jako exponát, vzhledem k tomu, že to štípnul při posledním půlkole, aby tam celý den byly...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a nenechavci očesávat/krást - jako ze zadního vozu obě boční žluté výlukové cedule a zadní číselnou asi před 23.hodinou ve čtvrtek při posledním půlkole 8.p/l.20 z Divoké Šárky na Spojovací, řízené mou hostující maličkostí na ŽI.gabuliatko píše:To by šotoušstvo nemělo co fotit.DG7021 píše:Cedule na 26 byly tři soupravy T3SUCS ze Žižkova. Stačilo tam včera poslat tři soupravy T6 (kterých v tamním depu prostálo den asi 8), kde žádná trasa uvnitř není, a byl by klid.
PS: Dotyčný si může být zcela jist, že mu nic pěkného nepřeji!
-
gabuliatko
- Uživatel
To by šotoušstvo nemělo co fotit.DG7021 píše:Cedule na 26 byly tři soupravy T3SUCS ze Žižkova. Stačilo tam včera poslat tři soupravy T6 (kterých v tamním depu prostálo den asi 8), kde žádná trasa uvnitř není, a byl by klid.
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Celkově to vidím jak další argument pro elektronická tabla jak ve vozech, tak na zastávkách. Nikdy nebude dost informátorů, zvlášť třeba při nočních krátkodobých výlukách.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
DG7021: Vůz bez trasy je téměř úplně stejný řešení jako T3. Taky se další trasu nedozvím, pravda, jen tam není ta neplatná, ale obecně je to fuk. Zajistit se to musí hlášením, takže moc velký rozdíl nevidím. Navíc na 8 či 9 už by se tolik náhrad za SU našlo asi těžko.
gabuliatko: Snažím se nepřemýšlet o situaci podle svých měřítek ale podle měřítek DPP. Na Republice jsme já a kolegové informovali kdysi v únoru ráno při teplotě -11 stupňů a přes den -7 stupňů a byli tam lidé, které jsem musel hnát se zahřát násilím a i člověk, který byl schopen být venku celou dobu služby tuším 10 hodin. Zbytek byl zajištěn střídáním a prázdné stanoviště bylo přípustné pouze na max. 5 minut, když někdo nutně potřeboval si odskočit na záchod.
Měřítka DPP jsou prostě jiná a připouštějí, aby nejméně půl hodiny (většinou bohužel déle) na místě nikdo nebyl. A to mě mrzí. Přitom pokud by informátorka nebyla vůbec, ani nepípnu, když někdo současně po dobu výluky otočí jízdní řády a čísla linek na sloupku. Nebo naopak, pokud by byla informátorka na místě stále (a kvůli zimě střídána), ani nepípnu, když budou na sloupku čísla i jízdní řády vidět a nebude tam dokonce vůbec ta plechová tabule. Na místě ovšem bylo reálně opatření, které bylo za maximálních nákladů nejméně z poloviny neúčinné - byť samozřejmě i vinou samotných cestujících, ale s tím holt musíme počítat.
gabuliatko: Snažím se nepřemýšlet o situaci podle svých měřítek ale podle měřítek DPP. Na Republice jsme já a kolegové informovali kdysi v únoru ráno při teplotě -11 stupňů a přes den -7 stupňů a byli tam lidé, které jsem musel hnát se zahřát násilím a i člověk, který byl schopen být venku celou dobu služby tuším 10 hodin. Zbytek byl zajištěn střídáním a prázdné stanoviště bylo přípustné pouze na max. 5 minut, když někdo nutně potřeboval si odskočit na záchod.
Měřítka DPP jsou prostě jiná a připouštějí, aby nejméně půl hodiny (většinou bohužel déle) na místě nikdo nebyl. A to mě mrzí. Přitom pokud by informátorka nebyla vůbec, ani nepípnu, když někdo současně po dobu výluky otočí jízdní řády a čísla linek na sloupku. Nebo naopak, pokud by byla informátorka na místě stále (a kvůli zimě střídána), ani nepípnu, když budou na sloupku čísla i jízdní řády vidět a nebude tam dokonce vůbec ta plechová tabule. Na místě ovšem bylo reálně opatření, které bylo za maximálních nákladů nejméně z poloviny neúčinné - byť samozřejmě i vinou samotných cestujících, ale s tím holt musíme počítat.
Cedule na 26 byly tři soupravy T3SUCS ze Žižkova. Stačilo tam včera poslat tři soupravy T6 (kterých v tamním depu prostálo den asi 8), kde žádná trasa uvnitř není, a byl by klid.Martin Šubrt píše:To zase neblbněte. Jenom u 26 by na víkend musely být asi čtvery cedule a řidič by si je musel vzít s sebou a přendávat je. V sobotu před osmou jen s verzí přes Těšnov, od osmi ještě přes Floru, večer po osmé už jen přes Floru a na neděli odpoledne pravidelná trasa. To jako chápu, že se tam dát nedá. Teda já bych se snažil, ale chápu, že ve struktuře DPP je to za hranicí reálnosti.
-
gabuliatko
- Uživatel
Vždyť je jeden nad 0.Martin Šubrt píše:Jako chápu, že je zima a stát se tam nepřetržitě nedá ...