Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Tip na vyladění: Nevím, jestli se to pohnojilo teď, nebo co, ale je problém s IAD na kolejích při odbočování na kpt. Jaroše. Ta auta jsou zastavena druhým semaforem-přechodem směrem k tunelu. Nejprve jsem to prisuzoval opravě zdi a vzdouvani kolony, ale při bedlivejsim pozorování lze spatřit, že červená autům padá takřka současně předi za prejezdem, projíždějící jsou pak lapeni přesně mezi SSZ na koleje. Šlo by na to mrknout?
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přitom ta křižovatka se mi nezdá, že by vyžadovala takovou antipreferenci, jakou se místní úprava SSZ vyznačuje. Pro představu, kdo tam do těchhle končin nezavítá: https://www.youtube.com/watch?v=VU7LIdvYf74 (byl obutej první podvozek, takhle jsem to už dostal do ruky, šílenostGrossák píše:Podbaba je opravdu mizerná. Už snad rok se má dělat nějaká úprava, kde jsme požadovali zlepšení. Výběr ze smyčky vždy možný až 2x do cyklu. Zkusím se na to zeptat. Projekt už dávno je.
Zrovna metro nelze úplně ignorovat. I kdyby tam bylo jen ono. 
Nejvíc zbytečná je zastávka Kobylisy, nebýt toho metra
Ve smyčce Březiněveská bych otočil směr průjezdu, aby to bylo shodné s autobusy. Výstupní zastávka by pak byla za vjezdem, nedaleko nácestné.
Ve smyčce Březiněveská bych otočil směr průjezdu, aby to bylo shodné s autobusy. Výstupní zastávka by pak byla za vjezdem, nedaleko nácestné.
Zastávka Střelničná je zcela bezvýznamná. Nečiní dostupnou žádnou lokalitu, která by nebyla obsloužena jinými zastávkami. Obě sousední jsou nevhodně blízko a obraty jsou minimální. U zastávky Ke Stríce jsou obraty vyšší a kdysi jsem ověřil, že po jejím zrušení bude z určitých okrajových lokalit dostupnost nejbližší zastávky MHD lehce přes 5 minut. Ale s ohledem na blízkost zastávky Kobylisy, která je bezbariérová (což Ke Stírce nebude možné podle mého názoru ani v budoucnu), bych se i u ní přikláněl ke zrušení.
Naopak si nemyslím, že by se měla rušit Březiněveská. Přece jen oblast, kterou zasahuje, je poměrně velká. Dokonce bych zvážil zřízení výstupní zastávky v obratišti Březiněveská. Stejně tam jezdíme i zastavujeme, ale lidi tam nevozíme.
Ale celkově je třeba zde počet zastavení zredukovat. Rozhodně by to oživilo zájem o tramvaje.
Naopak si nemyslím, že by se měla rušit Březiněveská. Přece jen oblast, kterou zasahuje, je poměrně velká. Dokonce bych zvážil zřízení výstupní zastávky v obratišti Březiněveská. Stejně tam jezdíme i zastavujeme, ale lidi tam nevozíme.
Ale celkově je třeba zde počet zastavení zredukovat. Rozhodně by to oživilo zájem o tramvaje.
Naposledy upravil(a) Grossák dne 11.12.2014 23:23, celkem upraveno 1 x.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Naprostej souhlas
ČSAD Smíchov to samé a při reko zlikvidovat i ostrůvek...
ČSAD Smíchov to samé a při reko zlikvidovat i ostrůvek...
K té Střelničné. Co takhle řešení v podobě zrušení této zastávky? Tramvajové zastávky se na severu po otevření metra nechaly jak byly, přitom mezi nimi vyrostla nová zastávka Kobylisy a hlavně stanice metra, která frekvenci cestujících zastávek Ke Stírce, Březiněveská a Střelničná téměř vynulovala. Já bych všechny tři zmíněné zrušil v rámci zrychlování tramvajové dopravy
A teď do mě...
-
Filip
Otakarova mi včera v noci zamrzla na "stůj" s výzvou rovně a doleva. Pomohlo přehození výhybky a znovu se navolení ručně. No nevím, ale v poslední době se to pro linku 56 chová divně.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Asi to bude vstkutku nejlepší řešení, ale naštěstí se nepřistoupilo ke snižováním jízdních dob, takže vlastně by to ničemu nepomohlo. Mě to prostě přijde jen krásně absurdníKarosák píše:... takže bych do SSZ nešťoural a zrušil na znamení.
Jinak včera zásek na Hračkarně byl víc jak 20 minut, že by se někde objevila skrytá porucha? Vždycky mi přišlo, že to tam běhá dobře a už docela dlouho.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to tak viděl podobně jako Albertov-volno po hlavní není, aby šlo naopak kdykoliv a ihned přidělit do smyčky. Tohle mi přijde fajn, takže bych do SSZ nešťoural a zrušil na znamení. Jedině snad vychytat, aby se nestálo podruhé, ale to jde těžko, když to dopředu neví, kam to bude. Vzdálené rádio není a blokovat kvůli tomu oba souběžné směry asi taky nebude přijato s radostí.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Má vůbec cenu na někoho působit kvůli situaci na Střelničné, nebo je to ve fázi před rekonstrucí či ve fázi "všem je to u zadele"? Když vytvoří zastávku na znamení, za kterou následuje semafor na kterém každá tramvaj stojí cca. 10 vteřin a pak si může slavnostně popojet k těm dalším na křižovatce s ul. Klapkova, kde stojí znovu? Nechápu smysl této změny charakteru zastávky. To můžou udělat na znamení klidně i Václavské náměstí...
- Bobik
- Uživatel
Tak ta Otakarka v noci skutečně čeká. Jak dlouho nevím, stál jsem tam vždy kolem cca 4 min, ne dýl (snažil jsem se tam raději nebýt moc brzo). Akorát teda proti starému cyklu, volno na odbočení padne jen jednou v cyklu. Přijde mi, že tam v noci běhá pevný cyklus, který udělí volno na odbočení jen pokud je navoleno. Pozoroval jsem to tam a pokaždé padlo jen jedno volno v cyklu a jen v určité (té samé) fázi cyklu. Takže oproti starému cyklu před reko v noci určitě zhoršení.
Chodci přes hlavní si mohou SSZ "zapnout". A algoritmus zřejmě nemyslí na to, že tam může být TRAM. Noční blikačka a zapínání SSZ chodcem je novinka, takže se tyhle věci snad nějak doladí. Pokud vím, dole na Vinohradské je to udělané už dobře.Filip píše:Před chvílí jsem projížděl SSZ Radhostska. Když jsem odstanicoval ZC tak bylo vypnuté, když jsem se rozjel, hodilo mi to stůj a pro auta červenou. Už se mi to stalo několikrát. Ovšem ve směru DC v tuto dobu jsem projel vždy, když bylo SSZ vypnuté. Je to ok?
Ráno kolem půl deváté to na chvilku zablblo taky, přes 5 minut to drželo zelenou pro hlavní a nic okolo...nakonec po navolení řidiče z 18tky který šel kličkou navolit 18tku v protisměru se to rozhejbalo...Baresm píše:Už jsem psal i do mimořádnejch, než jsem si vzpomněl na Tvůj příspěvek. Kolem 20. h porucha, stálo se cca 20 minut, všemi směry na stůj.Karosák píše:Dnes ráno na Badeniho Eltoďáci v bedně a od té doby je tam pevný cyklus! :-S
-
Filip
Před chvílí jsem projížděl SSZ Radhostska. Když jsem odstanicoval ZC tak bylo vypnuté, když jsem se rozjel, hodilo mi to stůj a pro auta červenou. Už se mi to stalo několikrát. Ovšem ve směru DC v tuto dobu jsem projel vždy, když bylo SSZ vypnuté. Je to ok?