Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
sebi
Uživatel

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od sebi » 16.2.2015 19:20

Grossák píše:Můžete mi říct, jak souvisí Karmelitská s dokončeným Městským okruhem (chybí trasa na východě - někde přes Spojovací), nebo dokonce s Pražským okruhem?
Popravdě jakákoliv varianta omezení je pro místní lidi špatná. Sám bydlím u Kampy (U Lužického semináře) a jezdím - jak občas do práce, tak třeba na chatu směrem na Strakonickou a představa průjezdu skrz tunely je hodně, hodně nepříjemná...

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 16.2.2015 18:58

Filip píše:Zakázat auta na Karmelitské a nábřeží je absolutně neprůchozí. Možná jednou až bude mít Praha Městský okruh a Pražský okruh hotový a bude vybudovaná síť P+R.
Můžete mi říct, jak souvisí Karmelitská s dokončeným Městským okruhem (chybí trasa na východě - někde přes Spojovací), nebo dokonce s Pražským okruhem?

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 16.2.2015 18:57

Filip píše:Zakázat auta na Karmelitské a nábřeží je absolutně neprůchozí. Možná jednou až bude mít Praha Městský okruh a Pražský okruh hotový a bude vybudovaná síť P+R.
Můžete mi říct, jak souvisí Karmelitská s dokončeným Městským okruhem (chybí trasa na východě - někde přes Spojovací), nebo dokonce s Pražským okruhem?

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 16.2.2015 8:32

Jsou města větší i menší. Žďár n/S, Chrudim, Tachov, Beroun se přibližují spíš tomu mému rozměru. I ty Svitavy musíte měřit ve směru S-J, ve směru V-Z jsou mnohem menší.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 16.2.2015 1:05

XSC píše:Jistě že je to extrém. Ale ani třeba od Anděla to nevyjde nijak hezky. Ta vynucená objížďka je prostě moc dlouhá. V podstatě se to rovná vykopání příkopu od Pohořelce až po Václavák. To je velikost okresního města.
1.)od Pohořelce po magistrálu na VN to ulicemi vidím cca 3,3km

2.)okresní město VZDUŠNOU ČÁROU z jednoho konce ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ na druhý měří:
- Vsetín cca 8km (hranice města zde)
- Břeclav cca 7,1km (hranice města zde)
- Svitavy cca 5,8 km(hranice města zde)

Z:arrow: BUĎ TÉ DOBROTY A NEŽ ZAČNEŠ PODHODNOCOVAT VELIKOST OKRESNÍCH MĚST ČR, TAK SE URAČ VYSTRČIT NOS Z MATIČKY PRAHY A DO TĚCH MĚST SI DOJEĎ JE PROJÍT!!!

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 15.2.2015 21:32

willyjeff píše:On někdo z místních pojede autem z Hellichovky na Malostranské náměstí? :shock: Neženeš to trochu do extrému?
Jistě že je to extrém. Ale ani třeba od Anděla to nevyjde nijak hezky. Ta vynucená objížďka je prostě moc dlouhá. V podstatě se to rovná vykopání příkopu od Pohořelce až po Václavák. To je velikost okresního města.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 14.2.2015 16:21

Protože se mi to stalo jen 1x, vyhodnotil jsem to jako závadu, ale jako běžný vrtoch. Ale ano, též se mi v odpoledních hodinách (vyjížděla tuším 4) stalo. Všichni zelenou v přímém směru, já DC na stůj. Zakvrdlal jsem kličkou a nějak to padlo. Už nevím, jak jsem kvrdlal, ale zásek to byl :-S

Filip

Příspěvek od Filip » 14.2.2015 13:36

SSZ u vozovny Žižkov ve směru Ohrada (tj od zastávky Strážní) vada ! Po 22. hodině se stává, že přijedu, odstanícuji a na SSZ padne stůj. Auta zelenou, chodci červenou a nic. Výzva rovně svítí. Pomáhá navolení se do vozovny. Po chvíli volno doleva směr vozovna vrata a po chvíli nakonec volno i rovně (zdržení do 3 minut). Hlášeno v prosinci, od té doby se s tím nedělalo, další hlášení zřejmě nemá už smysl. #-o

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 13.2.2015 16:22

XSC píše:Takhle by to vypadalo pro místní v reálu: http://mapy.cz/s/fQtD nebo http://mapy.cz/s/fQtI. 8km navíc, opravdu ekologické řešení :-)
On někdo z místních pojede autem z Hellichovky na Malostranské náměstí? :shock: Neženeš to trochu do extrému?

"To už tady bylo v "popovodňovém" režimu v Karlíně - a jak to dopadlo? Už se zase dá projíždět. A proč? "Vyřvali" si to místní." popovodňovou Prahu nepamatuji, ale nemělo to náhodou souvislost s tím, že se ze Sokolovské ulice převedl tranzit z Karlína na Rohanské nábřeží?

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 13.2.2015 12:24

Takhle by to vypadalo pro místní v reálu: http://mapy.cz/s/fQtD nebo http://mapy.cz/s/fQtI. 8km navíc, opravdu ekologické řešení :-)

MPL
Uživatel

Příspěvek od MPL » 13.2.2015 9:35

MM-Mikulovsky píše:Osobně jsem nebyl nikdy pro zakázání vjezdu (= omezování kdo může obsloužit dopravně) Karmelitskou či Smetanovo nábř., ale pro propojení dosavadních pěších zón vedených po tzv. Královské cestě = zamezení průjezdu jimi napříč.
= Kdo potřebuje IAD do Karmelitské či Smetanova nábř., tak musí přijet i odjet z/na jihu a kdo do Křižovnické či Malostranské nám, tak zase přijet/odjet od/na sever!
To už tady bylo v "popovodňovém" režimu v Karlíně - a jak to dopadlo? Už se zase dá projíždět. A proč? "Vyřvali" si to místní.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.2.2015 16:56

WJ: To není můj nápad - to je jen inspirace/okopírování/rozšíření organizace IAD z okolí Václaváku dále směrem na západ centra!

= kdo do oblasti autem potřebuje tak tam může (a nemusí tam ani bydlet či pracovat, ale jen u někoho něco velkého/těžkého vyzvednout či mu naopak předat) - jen je potřeba tu oblast co nejvíce fyzicky zaslepit (= všude mimo TT) a vymyslet jak účiněji zamezit průjezd IAD napříč pěší zónou po TT než je dosud na Václaváku!

PS: Já tu již v minulosti návrh na řešení uvedeného problému měl - TT na vjezdu/výjezdu do pěší zóny zatravnit či osadit hydraulickými negativními retardéry, ze kterých by vyproštění aut neposlušných/nepozorných řidičů bylo lehké a rychlé dočasným zvednutím jejich dna (nejlépe ovládáním na tramvajáckou kličku).

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 12.2.2015 16:35

MM-Mikulovsky píše:Osobně jsem nebyl nikdy pro zakázání vjezdu (= omezování kdo může obsloužit dopravně) Karmelitskou či Smetanovo nábř., ale pro propojení dosavadních pěších zón vedených po tzv. Královské cestě = zamezení průjezdu jimi napříč.
= Kdo potřebuje IAD do Karmelitské či Smetanova nábř., tak musí přijet i odjet z/na jihu a kdo do Křižovnické či Malostranské nám, tak zase přijet/odjet od/na sever!
To je zajímavý nápad, na první pohled se mi to docela zamlouvá :-)

9001: i ty vtipálku =P~

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.2.2015 16:26

P_V píše:
9001 píše:Jenže nezapomen co tam sídlí... To bude milion a jedna vyjímka...
Nebude vyjímka. Kdo tam sídlí, ten tam dojede, nebo odjede, aniž by potřeboval vyjímku. Dokonce si může vybrat kudy pojede, jen to do X minut nesmí změnit, pokud jede domů jen na skok.
Narážka na naše zákonodárce nepochopena...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.2.2015 16:18

Osobně jsem nebyl nikdy pro zakázání vjezdu (= omezování kdo může obsloužit dopravně) Karmelitskou či Smetanovo nábř., ale pro propojení dosavadních pěších zón vedených po tzv. Královské cestě = zamezení průjezdu jimi napříč.

Odpovědět