Kdepak, ono to zlobí, protože stůj padne poté, co se tramvaj odhlásí a vypadá to, že odhlašuje blízký přihlašovák, případně to shazuje protijedoucí tramvaj.... Ale znovu to navolí samo.von Špilberk píše:Nic, musíš jet rychlejc. Délka volna je přesně vypočítana na rychlost tramvaje Mach=3,14.pandicek89 píše: Co s tím?
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
-
von Špilberk
- Uživatel
Nic, musíš jet rychlejc. Délka volna je přesně vypočítana na rychlost tramvaje Mach=3,14.pandicek89 píše: Co s tím?
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasi, v nedeli trikrat z peti prujezdu DC. Ale s klickou jsem nemuselpandicek89 píše:Zdravím jakou máte zkušenost se SSZ mezi zastávkami Hlubočepy-Zlíchov mě se při přejetí křížení světla navolila poté padla ale než jsem dojel k ssz tak navolení zmizelo a vzápětí padlo na stůj a musel jsem navolit kličkou a bylo to tak každé kolo krom jednoho. Co s tím?
-
pandicek89
- Uživatel
Zdravím jakou máte zkušenost se SSZ mezi zastávkami Hlubočepy-Zlíchov mě se při přejetí křížení světla navolila poté padla ale než jsem dojel k ssz tak navolení zmizelo a vzápětí padlo na stůj a musel jsem navolit kličkou a bylo to tak každé kolo krom jednoho. Co s tím?
minulý týden jsem se s tím setkal celkem 4x z 10 jízd. Časově to bylo po celý den (i ve svátek). Vždy padalo na stůj po odjezdu ze zastávky U zvonu DC. 3 x bez protijedoucího vlaku a jednou se překlopilo za protijedoucím vlakem ZC. Dnes jsem jel dolů jen 3x a stůj jsem viděl 2x svítit ještě ze zastávky. Ale krátce po rozjezdu ze zastávky padalo volno. Na PDT jsem nevolal.Grossák píše:Prosím časový údaj, kdy blbla Erbenova a zda bylo hlášeno na PDT.
Díky.
- Bobik
- Uživatel
Ale ta Sparta fungovala dobře, oběma směry, padala krásně do jízdy. U směru DC si tím přihlašovákem nejsem jist, ale je to klidně možné, tam to padá později. U směru ZC jsem si zhoršení všiml až se zavedením té (snad jenom) noční celočervené, předtím to bylo bez problémů.
Omlouvám se, ale na předvěsti obecně zejména z důvodu jejich (dlouhodobé) nespolehlivosti prostě moc nekoukám. Nemá to význam. Akorát mezi Sídl. Zahr. M. a OC Hostivař, pokud se překlopí na stůj, vím, že bych měl začít brzdit, bo volno nepočká. Tam to (zatím) funguje.
Omlouvám se, ale na předvěsti obecně zejména z důvodu jejich (dlouhodobé) nespolehlivosti prostě moc nekoukám. Nemá to význam. Akorát mezi Sídl. Zahr. M. a OC Hostivař, pokud se překlopí na stůj, vím, že bych měl začít brzdit, bo volno nepočká. Tam to (zatím) funguje.
Prosím časový údaj, kdy blbla Erbenova a zda bylo hlášeno na PDT.
Směr ZC U Sparty je v nějakém výhledu, že by se TRAM přihlašovaly už vjezdem do zastávky (když tam už musí bejt), či ještě jiná úprava, která by trochu vylepšila stav, že se k SSZ hlásíme pozdě.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
předvěst karosáku předvěst
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já měl se Spartou problém DC. To jakože fakt nepadala předzvěst a ani se nerozsvěcela výzva (jako za starejch časů :-/ ) Až při přiblížení, tedy potřebě takřka zastavit, pokud se zrovna nechytlo volno v hlavním směru. ZC to sice není žádná extraliga, ale výzva se rozsvěcí a předzvěst dle asi aktuálních možností padá. Občas se musí zastavit, systémově to asi ideální není, ale jako závadu bych to neklasifikoval.
Sparta předána. Jen jsem měl info, že problém je pouze DC! Jak to je?
KZ u Vozovny: co vlastně chceme? Aby nám to padlo hned, nebo abychom nemuseli z kabiny? Obojí nejde, pokud tedy nevybavíme všechny tramvaje aktivní detekcí. Aby se taková věc vyplatila, musí se na ni přejít globálně, takže vybavit postupně všechna SSZ a změnit logiku, protože třeba stávající způsob detekce poruch bude neudržitelný. Jak budeme tramvaje lokalizovat? Pomocí inframajáků, tedy stovky krabiček kolem tratí? Nebo pomocí GPS? Podle toho už vyhlašujeme zastávky a víme, jak přesné to je. KZ u Vozovny je prostě v tuto chvíli nejrychlejší možný způsob odjezdu z hlavní trati a střípek by bylo cokoli jiného.
Jsem rád, že Výtoň chodí. Je to cca týden a poměrně se tomu lidé pověnovali. Takže díky všem.
KZ u Vozovny: co vlastně chceme? Aby nám to padlo hned, nebo abychom nemuseli z kabiny? Obojí nejde, pokud tedy nevybavíme všechny tramvaje aktivní detekcí. Aby se taková věc vyplatila, musí se na ni přejít globálně, takže vybavit postupně všechna SSZ a změnit logiku, protože třeba stávající způsob detekce poruch bude neudržitelný. Jak budeme tramvaje lokalizovat? Pomocí inframajáků, tedy stovky krabiček kolem tratí? Nebo pomocí GPS? Podle toho už vyhlašujeme zastávky a víme, jak přesné to je. KZ u Vozovny je prostě v tuto chvíli nejrychlejší možný způsob odjezdu z hlavní trati a střípek by bylo cokoli jiného.
Jsem rád, že Výtoň chodí. Je to cca týden a poměrně se tomu lidé pověnovali. Takže díky všem.
-
von Špilberk
- Uživatel
Na Preferenci komentář k Vršovické:
Dobrou zprávu mám snad z Výtoně, vypadá to, že opraveno.Preference píše:22.11.2015 Na Vršovické zatím pevné programy
Rekonstrukce tramvajové trati ve Vršovické ulici přinesla obnovy dvou světelných signalizací. Jedná se o SSZ 0.315 Vršovická – Petrohradská a SSZ 0.356 Vršovická – Sportovní, přes které jsou kromě tramvají provozovány také autobusy MHD. Semafory byly provizorně uvedeny do provozu v pevném řízení. To je pro MHD horší než před obnovou SSZ. Ve směru z centra signály volno pro tramvaje začínají se zpožděním vůči zeleným pro auta...
- Bobik
- Uživatel
Stále kvoká, stále kvoká.Grossák píše:3) Sparty jsem si nevšiml. Stále ta předvěst nepadá?
Samozřejmě pokud by se skutečně jednalo o jednu cestu, pak to problém - většinou - není (ovšem mohou nastat situace, kdy to zdržuje úplně stejně jako ta zmíněná vexle). Jenže ve světle toho, kdy se nejenže nedaří postupně "napravovat" stávající SSZ, ba co hůř, přibývá spousta problémových nových a ty starší, dříve bezproblémové se čím dál tím víc sypou, je tohle jen další střípek, co tomu nepřidá. Aneb tisíckrát nic umořilo osla.Grossák píše: Domnívám se, že jedna cesta na KZ není pro řidiče zatahujícího vlaku problém.
Ještě ke zbytku:
1) Hrad měl být prověřován o víkendu. Opravdu by dle DŘ mělo volno padat 2x. Servis Eltoda navrhl, že situaci nasimuluje. Tak uvidíme.
2) Vápenku - zelenou a dlouhé stůj na čočkách DC musím bohužel potvrdit. K tomu volno na čočkách ZC... Podařilo se mi to chytit aspoň trochu na video, takže předám ke zkoumání.
3) Sparty jsem si nevšiml. Stále ta předvěst nepadá?
4) Demínku tedy vypouštím.
5) Šumavská DC. Přidání kontaktu není až tak klíčové, prodlužovat se dá více od toho stávajícího, pokud by to bylo třeba. Zatím jsem nezaznamenal, že by současný stav dělal neobvyklé potíže. Podle mě to prodlužuje na rychlost mezi cca 25 - 40 km/h. Zatím nemám info, jak je to s Budečskou, jestli už byla úprava nasazena.
1) Hrad měl být prověřován o víkendu. Opravdu by dle DŘ mělo volno padat 2x. Servis Eltoda navrhl, že situaci nasimuluje. Tak uvidíme.
2) Vápenku - zelenou a dlouhé stůj na čočkách DC musím bohužel potvrdit. K tomu volno na čočkách ZC... Podařilo se mi to chytit aspoň trochu na video, takže předám ke zkoumání.
3) Sparty jsem si nevšiml. Stále ta předvěst nepadá?
4) Demínku tedy vypouštím.
5) Šumavská DC. Přidání kontaktu není až tak klíčové, prodlužovat se dá více od toho stávajícího, pokud by to bylo třeba. Zatím jsem nezaznamenal, že by současný stav dělal neobvyklé potíže. Podle mě to prodlužuje na rychlost mezi cca 25 - 40 km/h. Zatím nemám info, jak je to s Budečskou, jestli už byla úprava nasazena.