Není. Doplňková šipka doprava a kolidující zelená pro chodce je třeba na křižovatce Sokolovská x U Rustonky a většina křižovatek s Rohanským nábřežím. A také třeba Freyova x Ocelářská...9001 píše:Říkám, že to je první místo v Praze kde to takto funguje
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já neříkám, že to je špatně dle zákona. Říkám, že to je první místo v Praze kde to takto fungujePolaanek píše:A při tom je to zcela v pořádku, a zřejmě Vaše neznalost. Evidentně tedy správně nevíte, co ta šipka znamená:
Citace z BESIPu:
Doplňková zelená šipka
(umístěná vedle signálu s červeným světlem Stůj!) – svítí-li současně s červeným nebo žlutým světlem, umožňuje pokračovat v jízdě příslušným směrem. Řidič však musí dát přednost vozidlům ve volných směrech a nesmí omezit ani ohrozit přecházející chodce.
A při tom je to zcela v pořádku, a zřejmě Vaše neznalost. Evidentně tedy správně nevíte, co ta šipka znamená:
Citace z BESIPu:
Doplňková zelená šipka
(umístěná vedle signálu s červeným světlem Stůj!) – svítí-li současně s červeným nebo žlutým světlem, umožňuje pokračovat v jízdě příslušným směrem. Řidič však musí dát přednost vozidlům ve volných směrech a nesmí omezit ani ohrozit přecházející chodce.
Citace z BESIPu:
Doplňková zelená šipka
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přijde mi to jako první místo v Praze, kde když mi svítí doplnková zelená šipka, tak musím pouštět chodce.Polaanek píše:Proč prasárna?
Proč prasárna?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobek: Tam je hlavně prasárna, že máte doplnkovou šipku doprava a přitom to pouští chodce Pod Rapidem...
Co se z pohledu chodců vážně nepovedlo je severní přechod V Olšinách na začátku zastávky dc. Tedy ona je tam sice mnohem delší zelená, jenže se do ní valí rozjetá auta z Průběžné, už jsem tam viděl nejednu nepříjemnou situaci. Přitom by úplně stačilo tam dát blikajícího žluťáka - hned o sloupek vedle Nad Olšinami visí.
-
von Špilberk
- Uživatel
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes je pod dohledem dispečera Eltodo montovalo zpět;-)7001 píše:Která hlava otevřená sundala ty zrcadla u Imperialu? Dnes už tam bylo sjetí na trojúhelníku a muselo se couvat.
- 7001
- Uživatel
Jo jo, přesně popsáno, to člověk jen kroutí hlavou co dokáže někdo vymyslet. Bohužel takhle to tam chodí od spuštění a nikoho už to nezajímá. Hlavně že jsme si udělali další čárku za zbytečná světla, ať se kšefty hejbou že?Pepa píše:Želivského u metra ZC - stanicuju jako druhý, ten první mi sebere navolení do SSZ, do zastávky zespoda najíždí bus, zastaví před čočkama, jemu to padne a mě ne...přijíždí za ním tramvaj, říkám si, teď to bude ok, opět ji to padne a mě dolů ani prd... Nešlo by, aby padaly oba směry?
Želivského u metra ZC - stanicuju jako druhý, ten první mi sebere navolení do SSZ, do zastávky zespoda najíždí bus, zastaví před čočkama, jemu to padne a mě ne...přijíždí za ním tramvaj, říkám si, teď to bude ok, opět ji to padne a mě dolů ani prd... Nešlo by, aby padaly oba směry?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Trojský most taky nechápu... Hlavně ideální místo na vlastní světla na odbočení a byl by klid...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petrpes píše:..........
Tam kde potřebujeme vyklidit auta před tramvají, tak jim dáme červenou. A naopak kde se nám ***** na koleje až v X, tam jim dáme volno pod rozjetou tramvaj...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A u Letenského tunelu to pořád hází 17 od R03 na stůj před čumák...
Podotýkám že 50 od R03 k SSZ nás tam opravdu jezdit neučte!!! Pak se zase bude brečet v DP-K jak nám stoupá nehodovost
30 od vexle k SSZ se to nestíhá
Zastávka, sekce, vexle, kolizní světla! Tam mám dát pedál na zem, 45 k sekci, 50 k R03, hamovat na 30, 50 k SSZ a když si nebouchnu opět do brzdy na 30... No jak u blbejch, ale koukal jsem že většina řadovejch šefců už na tuhle vynucenou hru přistoupila. Já si raději nechám utéct světla 
No a na severním předmostí Trojského mostu SSZ samo o sobě kolizní situace vytváří, ostatně pár bum už jsme tam měli. Pustí to auta vlevo souběžně s tramvají a teprve když tramvaj světla míjí to dává na stůj autům a nechává volno pro tram. Čili když už je to zbytečné a pozdě
Naopak na Dělnické od Manin, kde by jsme potřebovali tu zelenou souběžně s volnem pro tramvaj to auta zastaví a tramvaj má minutu volno, ale čeká když je jediné auto v PP tramvaje, čili opět jak u blbejch.
Tam kde potřebujeme vyklidit auta před tramvají, tak jim dáme červenou. A naopak kde se nám ***** na koleje až v X, tam jim dáme volno pod rozjetou tramvaj...
Podotýkám že 50 od R03 k SSZ nás tam opravdu jezdit neučte!!! Pak se zase bude brečet v DP-K jak nám stoupá nehodovost
30 od vexle k SSZ se to nestíhá
No a na severním předmostí Trojského mostu SSZ samo o sobě kolizní situace vytváří, ostatně pár bum už jsme tam měli. Pustí to auta vlevo souběžně s tramvají a teprve když tramvaj světla míjí to dává na stůj autům a nechává volno pro tram. Čili když už je to zbytečné a pozdě
Naopak na Dělnické od Manin, kde by jsme potřebovali tu zelenou souběžně s volnem pro tramvaj to auta zastaví a tramvaj má minutu volno, ale čeká když je jediné auto v PP tramvaje, čili opět jak u blbejch.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neorval je spíš nějaký bus? Od doby co tam je druhé parkovací místo pro Imperial je to tam pravidelně výživné...7001 píše:Která hlava otevřená sundala ty zrcadla u Imperialu? Dnes už tam bylo sjetí na trojúhelníku a muselo se couvat.