Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Preference / antipreference MHD
Proč prasárna?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobek: Tam je hlavně prasárna, že máte doplnkovou šipku doprava a přitom to pouští chodce Pod Rapidem...
Co se z pohledu chodců vážně nepovedlo je severní přechod V Olšinách na začátku zastávky dc. Tedy ona je tam sice mnohem delší zelená, jenže se do ní valí rozjetá auta z Průběžné, už jsem tam viděl nejednu nepříjemnou situaci. Přitom by úplně stačilo tam dát blikajícího žluťáka - hned o sloupek vedle Nad Olšinami visí.
-
von Špilberk
- Uživatel
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes je pod dohledem dispečera Eltodo montovalo zpět;-)7001 píše:Která hlava otevřená sundala ty zrcadla u Imperialu? Dnes už tam bylo sjetí na trojúhelníku a muselo se couvat.
- 7001
- Uživatel
Jo jo, přesně popsáno, to člověk jen kroutí hlavou co dokáže někdo vymyslet. Bohužel takhle to tam chodí od spuštění a nikoho už to nezajímá. Hlavně že jsme si udělali další čárku za zbytečná světla, ať se kšefty hejbou že?Pepa píše:Želivského u metra ZC - stanicuju jako druhý, ten první mi sebere navolení do SSZ, do zastávky zespoda najíždí bus, zastaví před čočkama, jemu to padne a mě ne...přijíždí za ním tramvaj, říkám si, teď to bude ok, opět ji to padne a mě dolů ani prd... Nešlo by, aby padaly oba směry?
Želivského u metra ZC - stanicuju jako druhý, ten první mi sebere navolení do SSZ, do zastávky zespoda najíždí bus, zastaví před čočkama, jemu to padne a mě ne...přijíždí za ním tramvaj, říkám si, teď to bude ok, opět ji to padne a mě dolů ani prd... Nešlo by, aby padaly oba směry?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Trojský most taky nechápu... Hlavně ideální místo na vlastní světla na odbočení a byl by klid...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petrpes píše:..........
Tam kde potřebujeme vyklidit auta před tramvají, tak jim dáme červenou. A naopak kde se nám ***** na koleje až v X, tam jim dáme volno pod rozjetou tramvaj...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A u Letenského tunelu to pořád hází 17 od R03 na stůj před čumák...
Podotýkám že 50 od R03 k SSZ nás tam opravdu jezdit neučte!!! Pak se zase bude brečet v DP-K jak nám stoupá nehodovost
30 od vexle k SSZ se to nestíhá
Zastávka, sekce, vexle, kolizní světla! Tam mám dát pedál na zem, 45 k sekci, 50 k R03, hamovat na 30, 50 k SSZ a když si nebouchnu opět do brzdy na 30... No jak u blbejch, ale koukal jsem že většina řadovejch šefců už na tuhle vynucenou hru přistoupila. Já si raději nechám utéct světla 
No a na severním předmostí Trojského mostu SSZ samo o sobě kolizní situace vytváří, ostatně pár bum už jsme tam měli. Pustí to auta vlevo souběžně s tramvají a teprve když tramvaj světla míjí to dává na stůj autům a nechává volno pro tram. Čili když už je to zbytečné a pozdě
Naopak na Dělnické od Manin, kde by jsme potřebovali tu zelenou souběžně s volnem pro tramvaj to auta zastaví a tramvaj má minutu volno, ale čeká když je jediné auto v PP tramvaje, čili opět jak u blbejch.
Tam kde potřebujeme vyklidit auta před tramvají, tak jim dáme červenou. A naopak kde se nám ***** na koleje až v X, tam jim dáme volno pod rozjetou tramvaj...
Podotýkám že 50 od R03 k SSZ nás tam opravdu jezdit neučte!!! Pak se zase bude brečet v DP-K jak nám stoupá nehodovost
30 od vexle k SSZ se to nestíhá
No a na severním předmostí Trojského mostu SSZ samo o sobě kolizní situace vytváří, ostatně pár bum už jsme tam měli. Pustí to auta vlevo souběžně s tramvají a teprve když tramvaj světla míjí to dává na stůj autům a nechává volno pro tram. Čili když už je to zbytečné a pozdě
Naopak na Dělnické od Manin, kde by jsme potřebovali tu zelenou souběžně s volnem pro tramvaj to auta zastaví a tramvaj má minutu volno, ale čeká když je jediné auto v PP tramvaje, čili opět jak u blbejch.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neorval je spíš nějaký bus? Od doby co tam je druhé parkovací místo pro Imperial je to tam pravidelně výživné...7001 píše:Která hlava otevřená sundala ty zrcadla u Imperialu? Dnes už tam bylo sjetí na trojúhelníku a muselo se couvat.
- 7001
- Uživatel
Která hlava otevřená sundala ty zrcadla u Imperialu? Dnes už tam bylo sjetí na trojúhelníku a muselo se couvat.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.)Já v USA nebyl, a ani mne to neláká, ale tam údajně SSZ pro chodce funguje i se všemi důsledky, tak jak píše JaHu
2.) Osobně se přikláním (kvůli 100% souhlasu s von Š):
a) doplnit zákon o provozu na PK o specifikaci "vozovka, je zpevněná část komunikace umožňující (v místě) povolenou podélnou jízdu silničních vozidel (jízdní pruhy) případně chůzi (zpevněné krajnice, pěší zóny)"
b) přes TRAM PÁSY zvýšené/snížené či jinak oddělené od vozovky = TY, KTERÉ TEDY JASNĚ (JIŽ I DNES) NEJSOU SOUČÁSTÍ VOZOVKY nemá být přecházení chodců řízeno uvedenou SSZ, protože je (díky jeho významu) protiprávní
někdo by měl konečně na toto podad správní žalobu k soudu 
2.) Osobně se přikláním (kvůli 100% souhlasu s von Š):
a) doplnit zákon o provozu na PK o specifikaci "vozovka, je zpevněná část komunikace umožňující (v místě) povolenou podélnou jízdu silničních vozidel (jízdní pruhy) případně chůzi (zpevněné krajnice, pěší zóny)"
b) přes TRAM PÁSY zvýšené/snížené či jinak oddělené od vozovky = TY, KTERÉ TEDY JASNĚ (JIŽ I DNES) NEJSOU SOUČÁSTÍ VOZOVKY nemá být přecházení chodců řízeno uvedenou SSZ, protože je (díky jeho významu) protiprávní
-
von Špilberk
- Uživatel
To už vidím:JaHu píše:Pokutu dostanu pouze v případě, kdy svým chováním někoho ohrozím, omezím, nebo dokonce zaviním nehodu.
1. jak se posoudí, že chodec omezil, ohrozil, protože chodci běžně skáčou před auta, tramvaje atd. auta brzdí, tramvaj jde na magnety a chodec má pocit, že ještě OK, že dost prostoru.
2. jak chodec, který způsobí nehodu (pád cestujícího v prudce brzdící tramvaji) a sám nebude vozidlem zachvácen, bude disciplinovaně čekat na policii, aby mohl dostat pokutu. Přejde na červenou, ukáže prostředníček a zmizí v houští.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Jenže.... Když někde těm chodcům umožníme nechovat se jako "nemyslící, nesvéprávní pitomci" (například Malovanka, Strossmayerovo náměstí), tak spustí hysterický poplach, jak ta světla potřebují k životu. A pak chodí bez všech skrupulí na červenou....JaHu píše:Bobik píše:(...)Jsem pro to, aby byla chodecká světla pouze informativní (doporučující). V místech s dobrými rozhledovými poměry nemá smysl čekat před prázdnou křižovatkou, když uvidím, že v okruhu 100 m nic nepřijíždí. Pokud půjdu na červenou, bude to pouze na moji odpovědnost. Pokutu dostanu pouze v případě, kdy svým chováním někoho ohrozím, omezím, nebo dokonce zaviním nehodu. Je mi ale jasné, že toto v současné době neprojde. Stávající předpisy naopak dělají ze všech účastníků "nemyslící, nesvéprávné pitomce", za které musí o všem rozhodovat dopravní značení, semafor apod. V zájmu "ochrany" chodců se za chvíli bude signalizovat každý druhý přechod a chodci tím budou tak moc "chránění", že potom nedokážou přejít přes ulici v místě, kde SSZ nebude.