Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Také bych s hlášením závady počkal, protože nekonečné prodlužování volna od Nuselských schodů pro tram uvízlou v koloně, způsobovalo citelné omezení zelené od NBS a vylití kolony až na Kloboučnickou. Za takové situace je vzdálené přihlašování kontraproduktivní.
- Bobik
- Uživatel
Mám pocit, že to je tam úmyslně vypnutý, protože reko Křesomyslovy.
Nefunguje vzdálené přihlášení do SSZ Otakarova od Nuselských schodů.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No já tou "dynamikou" myslel to, že preferují, protože neexistují
A vsadit jsem chtěl právě na pevný cyklus 
-
von Špilberk
- Uživatel
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na SSZ do smyčky Zahradní město je do odvolání pevný cyklus.
Brečet nemá cenu, takže mně asi štve už jen to, že jsem se nevsadil
Zbylá 3 SSZ v oblasti budou asi "v dynamice", protože ještě nestojí. Takže posíláme klíčenku a odpoledne se na to jedu podívat
Zbylá 3 SSZ v oblasti budou asi "v dynamice", protože ještě nestojí. Takže posíláme klíčenku a odpoledne se na to jedu podívat
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Újezdu je od posledních prací mírné zlepšení pro tramvaje od centra, volno pro odbočení vpravo nepadá zároveň se zelenou pro auta, ale až po ní. Někde jsem to tu psal 
- Bobik
- Uživatel
Ty nové plány na předělání dle Iperitů (auta na kolejích, v naivní představě, že počkají za tramvají
, nebo že jí dají přednost
) považuju za totální průšvih. Naštěstí k té "modernizaci" ještě nedošlo a taknějak tam funguje staré blbé řešení.
Jen dotaz: Újezd je staré blbé řešení, nebo totální průšvih?
- Bobik
- Uživatel
Ideologie narazila na realitu, no. Tak se nám noví, mladí, krásní a ekologičtí politici zařadili po bok těch starých, zlých struktur a dělají to samé - vydávají krásné prezentace, hezké řeči, nesplnitelné sliby a v reálu jsou úplně stejně neschopní zařídit, aby věci fungovaly, takže mlží a lžou.
Akorát si říkám, že občas někde je ten náraz na realitu spíš i ku prospěchu a zůstane (zatím) alespoň starý blbý řešení, místo nového totálního průšvihu (Újezd, například).
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když na to navážu - jak dlouho se mluví a připravuje akce Zahradní město?! Tak schválně si zanedlouho povíme, co kdo nestihl
Podle koordinačního výkresu nás čekají 4 nová SSZ - Na 50., světelný přehod v podjezdu, rampa Jižní spojka, Švehlova x Ždánická
Podle koordinačního výkresu nás čekají 4 nová SSZ - Na 50., světelný přehod v podjezdu, rampa Jižní spojka, Švehlova x Ždánická
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To lze v určitých případech pochopit, nebo když do hotového někdo hrábne (Braník), ale v případě Muzea o kterém se mluví roky a je dopravně i politicky exponované a pak se tam vyrobí toto?!
I na konfekční řešení je to strašný, když je to horší než to předpotopní, co tam bylo. Vždyť i pevný program lze sestavit použitelně 
V případě Chodovské i Muzea tam volna na výzvu, nebo pevně (nebo jedno pevně a jednou na výzvu) mělo být už z podstaty. Příště se tam "zapomene" vložit fáze úplně?
Mimochodem zrovna Za Ženskými domovy jsem s blikačkou na 7 měl docela veget. Když stála na Radlické 7 DC a trefil jsem se jí do volna od Anděla, dal se udělat Anděl - Křížová na čistý průstřel
V případě Chodovské i Muzea tam volna na výzvu, nebo pevně (nebo jedno pevně a jednou na výzvu) mělo být už z podstaty. Příště se tam "zapomene" vložit fáze úplně?
Mimochodem zrovna Za Ženskými domovy jsem s blikačkou na 7 měl docela veget. Když stála na Radlické 7 DC a trefil jsem se jí do volna od Anděla, dal se udělat Anděl - Křížová na čistý průstřel
-
vencavasek
- Uživatel
Myslím, že všichni ví, co by tam mělo běhat.
Ale co dělat, když dodavatel nestihne dodat SSZ s preferencí a jediné co stihne k termínu spuštění SSZ do provozu připravit je pevný program?
Nechat to blikat jako na SSZ Radlická - Za Ženskými domovy?
Ale co dělat, když dodavatel nestihne dodat SSZ s preferencí a jediné co stihne k termínu spuštění SSZ do provozu připravit je pevný program?
Nechat to blikat jako na SSZ Radlická - Za Ženskými domovy?
Vždyť je to ale pokaždé, co si tu někdo stěžuje: nové SSZ je zprovozněno s pevným nebo jinak nevyhovujícím programem, a trvá tak rok dva, než se udělá program na míru. I tam, kde dřív starší SSZ mělo preferenci, takže se nedá říct, že by nikdo nevěděl, co tam má být. To není bota programátora, to je bota v zadání. Nebo že v zadání prostě nebylo nic, a tak dodavatel dodal jen nějaké "konfekční" nastavení, které nedá moc práce.
-
von Špilberk
- Uživatel
Pak je tu tedy možnost, že město objednalo nějaký cyklus na SSZ, programátor dodavatele udělal botu, a zjistilo se to až po spuštění. A bude z toho opravdu normální reklamace.