Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
6432
Uživatel
Bydliště: Opatovské okolí, k nejbližší tram 9 nebo 10 min jízdy busem

Příspěvek od 6432 » 18.6.2005 23:56

Mám dotaz, co si myslíte o TT v ulici Vinohradská (od Blanické po Jičínskou)?? Já bych řekl, že je zbytečná, protože souběžná Korunní je opravdu blízko-stačí přejít Slezskou.. Pro tuto oblast to myslím bohatě stačí.Takže můj návrh zní,stočit 11ku z Vinohradské do Blanické aby pokračovala Korunní, a na Floře už by jela jako teď. S tou Blanickou to myslím úmyslně, (jinak bych byl pro zrušení celé TT IPP-Škrétova- Flora) protože stále doufám v TT na VN. Čili závěrem-zrušit TT Vinohradská. Určitě argumentujte souhlasXnesouhlas!! (už vidím i argumenty typu "proč to neudělat naopak-čili zrušit TT v Korunní" -taky by to v podstatě šlo a připadalo v úvahu...)

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 16.6.2005 15:44

tramvajak píše: ...jeden nejmenovaný brigádník - důchodce jezdí snad non-stop...
kdyby jeden
Martin píše: Myslíš bezzubého "žužlu" (moje interní označení) :?: :D Myslel jsem, že to je ještě řidič-kmeňák... Ale uznej, že je to asi nejsvéráznější (ještě s Dušanem, samozřejmě :D ) postava vaší vozovny.
A ty, Dušane, myslíš R.H. nebo to mládí z depa alias bourače :?:
a já myslel, že "žužlu" jsem vymyslel já?!
r.h. nemyslím, já koukal "vysoko"

Martin

Příspěvek od Martin » 15.6.2005 15:22

tramvajak píše: ...jeden nejmenovaný brigádník - důchodce jezdí snad non-stop...
Myslíš bezzubého "žužlu" (moje interní označení) :?: :D Myslel jsem, že to je ještě řidič-kmeňák... Ale uznej, že je to asi nejsvéráznější (ještě s Dušanem, samozřejmě :D ) postava vaší vozovny.
A ty, Dušane, myslíš R.H. nebo to mládí z depa alias bourače :?:

dušan
Uživatel

Příspěvek od dušan » 15.6.2005 14:41

Petr píše:
Akribius píše:Sice by se měly nejprve přidělit služby řidičům stálým a co zbyde nabídnout brigádníkům,ale to je ještě dlouhá cesta.
Ale tohle je normální. Máš pevně stanovený počet záloh + vlaky, které vypravuješ. Brigádník do zálohy nesmí, tudíž zálohy musíš obsadit kmenovými řidiči, pak obsadíš kmenovými řidiči vlaky a to "co je volné" se rozdělí mezi brigádníky. Nebo si myslíš, že se dá práce brigádníkům a pak nevíš co s kmenovými řidiči? S tím jsem se tedy ještě nesetkal a to služby leckdy tvořím...
mám silný pocit, že u nás to Petře funguje trochu jinak - brigádník si napíše co chce, nebudu jmenovat, ale o víkendu s minimálně jedním člověkem je to pravidlo), no a pak kmenový řidiči něco dostanou

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 14.6.2005 19:46

Petr píše:Nebo si myslíš, že se dá práce brigádníkům a pak nevíš co s kmenovými řidiči? S tím jsem se tedy ještě nesetkal a to služby leckdy tvořím...
nedávno se u nás ve vozovně stalo, že výpravčí přemluvil řidiče, aby si vzal v sobotu volno a pak se ukázalo, že měl moc brigádníků co chtěli jezdit :-) ale je pravda, že ten řidič se nebránil a vzal to v klidu

MOp

Příspěvek od MOp » 14.6.2005 19:30

Gagarin píše: Proč?
napracuje více hodin než by měl..

Gagarin
Uživatel
Bydliště: Jednu tram. smyčku slyším, jednu TT a železnici v dálce vidím a jedna žel. trať mi stojí pod okny.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gagarin » 14.6.2005 18:57

Petr píše:
Akribius píše:Sice by se měly nejprve přidělit služby řidičům stálým a co zbyde nabídnout brigádníkům,ale to je ještě dlouhá cesta.
Brigádník do zálohy nesmí...
Proč?

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 14.6.2005 18:53

Ale tohle je normální. Máš pevně stanovený počet záloh + vlaky, které vypravuješ. Brigádník do zálohy nesmí, tudíž zálohy musíš obsadit kmenovými řidiči, pak obsadíš kmenovými řidiči vlaky a to "co je volné" se rozdělí mezi brigádníky. Nebo si myslíš, že se dá práce brigádníkům a pak nevíš co s kmenovými řidiči? S tím jsem se tedy ještě nesetkal a to služby leckdy tvořím...

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 14.6.2005 18:51

kocour píše:P.S.: A počítače tehdy neměli ... tvrdím, že právě tento drobný detail je nutil víc přemýšlet.
V tomhle máš svatou pravdu. Dneska by v depu bez počítače snad ani nepřipravili ranní výjezd....

dušan
Uživatel

Příspěvek od dušan » 14.6.2005 18:24

tramvajak píše:
Jó, tak by to samozřejmě mělo chodit. kmenoví<brigád.vpč<brigád.vpp
Jenomže je to všecko o lidech. Jak je možný, že některý manipuláci a elektrikáři z depa jezděj často, některý naopak slyší, že pro ně nic není, zatímco jeden nejmenovaný brigádník - důchodce jezdí snad non-stop...
jó, kdyby jsi nedělal na Pankráci, myslel bych si, že jsi spadl z měsíce. nezapomeň, kdo jezdí na vedlejšák o víkendu ranní a vždy služby delší 11 hodin! a pak zruš brigádníky :D

tramvajak
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tramvajak » 14.6.2005 14:03

Jó, tak by to samozřejmě mělo chodit. kmenoví<brigád.vpč<brigád.vpp
Jenomže je to všecko o lidech. Jak je možný, že některý manipuláci a elektrikáři z depa jezděj často, některý naopak slyší, že pro ně nic není, zatímco jeden nejmenovaný brigádník - důchodce jezdí snad non-stop...

tramvajak
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Asi je to z archívu

Příspěvek od tramvajak » 14.6.2005 13:57

kocór píše:A není to výlukový JŘ? Tam bych ještě dokázal pochopit, že udělaj přechodně takovouhle prasárnu, protože nechtějí kvůli 14 dnům překopávat celou Prahu.:
No to vůbec né, toto pořadí fungovalo docela pěknou dobu!
Kočí píše:A to jeftě platí? Když je to od 3.2.2003?! :shock:
Samozřejmě :D že ne.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.6.2005 12:14

Kočí píše:No zní to hezky, ale tahle centralizace bude trvat docela dlouho. Vzhedem k počtu a rozmístění vozoven vidím dodávky dost černě, a jestli se nepletu, tak třeba takový KT nemůže zatáhnout do Strašidelnic (nebo už se to změnilo?!) :lol:
http://tram9001.goo.cz/vozovna_strasnic ... nosti.html :wink:

Nesmí pouze na objízdnou kolej

Kočí
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kočí » 13.6.2005 10:13

MOp píše:
Pajda píše:Existuje snad jen jeden řidičák na busy, bez rozlišení jeho délky. Pokud se pletu, opravte mě prosím.
Nemám na mysli interní předpisy DP.
ridicak je samozrejme pro vsechny typy busu jeden.
Jafně je to tak, ale pro kloubáky platí zřejmě interně DP (a nejen pražským) seznamovací kurzy, pokud nemá řidič už před tím D+E, ale to není pro řízení kloubových autobusů vyžadováno... Na tohle jsem se ptal nějakýho autobusáka, ale už je to docela dlouho, takže se ten interní předpis mohl dávno změnit :wink:

MOp

Příspěvek od MOp » 13.6.2005 9:42

Pajda píše:Existuje snad jen jeden řidičák na busy, bez rozlišení jeho délky. Pokud se pletu, opravte mě prosím.
Nemám na mysli interní předpisy DP.
ridicak je samozrejme pro vsechny typy busu jeden.

Odpovědět