Hm, zajímavý nápad, má to něco do sebe. Trošku to Vinohradskou připojuje k centru, ale je škoda, že to už nejde Jičínskou. Přes NNŽ už to mírně ztrácí atraktivitu, z Jiřáku dojdu rychleji na 9 a jedu přímo do centra218 píše:Tak trochu posílení by Vinohradská snesla/zasloužila. Co třeba:
5 - Výstaviště - ... - Olšanské nám. - NNŽ - Želivského - Flora - Muzeum - Zvonařka
26 - přes Floru
5 se bude sice trochu točit, ale 11 posílí a je to sólo, takže náklady budou menší, než nová linka v soupravách.
Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
KM
No ono s některýma věcma toho moc nenaděláme a je třeba se s nima naučit žít. Vinohradská prostě a jednoduše přímo ústí na magistrálu a z města vychází taky přímo. Na rozdíl od Slezské nebo dokonce Korunní, které jsou na obou koncích ... no skoro zaslepeny. Než nechat rozlézt auta po celých Vinohradech, je lepší Vinohradskou obětovat a o to více omezit IGK na Korunní. O tranzitu tady nikdo nemluví (80%aut v Praze má cíl a začátek cesty v Praze) a jiné vhodnější ulice (téměř) nejsou. Nejbližší další je Koněvova nebo Vršovická.syverin píše:Tak to laskavě prr. Auta zvenku by se měla směrovat do ulic, kde je pro ně dost místa (to ve Vinohradské není, pokud nezakážete parkování) a pokud možno by se neměla vůbec dostat do centra. Tranzit Vinohradskou je nepřípustný a vjezd do centra lépe se šikanou IGK.KM píše:(...) Nicméně jako preferovaný druh dopravy bych tam viděl IAD (je to přímé pokračování kutnohorské výpadovky) a auta vyloučil z Korunní. (...)
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to laskavě prr. Auta zvenku by se měla směrovat do ulic, kde je pro ně dost místa (to ve Vinohradské není, pokud nezakážete parkování) a pokud možno by se neměla vůbec dostat do centra. Tranzit Vinohradskou je nepřípustný a vjezd do centra lépe se šikanou IGK.KM píše:(...) Nicméně jako preferovaný druh dopravy bych tam viděl IAD (je to přímé pokračování kutnohorské výpadovky) a auta vyloučil z Korunní. (...)
-
KM
-
Jonáš
Vinohradská
Já mám názor, že rušit by se nemělo v Praze nic. Neboť tramvajové tartě mi chybí a hlavně smyčky. Pár měsíců si již hraji reálně s LV a vidím, že mi to chybí. Byl bych rád i za manipulační tratě a smyčky.
-
KM
-
kocour
Když já mám ve zvyku dělat to, co chci já, a ne to, co někdo jiný chce, abych dělal. A i své zvyky měním jen tehdy, když chci já ...KM píše:Kocour: ale prosím tě, jednak jsme sem měli napsat názor a ne se přesvědčovat, jednak ta teze, že toho jezdí "nějak víc" je snadno vyvratitelná: Již dvacet let tam jezdí jedna linka ve standardních intervalech.
2) Právě že už dvacet let ... přestává stačit.
-
KM
Kocour: ale prosím tě, jednak jsme sem měli napsat názor a ne se přesvědčovat, jednak ta teze, že toho jezdí "nějak víc" je snadno vyvratitelná: Již dvacet let tam jezdí jedna linka ve standardních intervalech.
(asi)Kočí: Taky oblíbený nesmysl, tvé tvrzení. ANI JEDEN BUS nejede po trase zrušené TT ( resp. nad metrem). Mimo noční, aby se někdo nechtěl vytahovat
(asi)Kočí: Taky oblíbený nesmysl, tvé tvrzení. ANI JEDEN BUS nejede po trase zrušené TT ( resp. nad metrem). Mimo noční, aby se někdo nechtěl vytahovat
- Kočí
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, po zrušení TT na Vinohradské by se stejně za pár let ukázalo, že to byla chyba podobně jak s TT do Krče, která byla dle minulého režimu nahrazena "moderním a efektním daleko stanicově roztečným" metrem trasy Ckocour píše:Jenže už nežijeme v 80. letech a i té místní přepravy je dnes víc. Vinohradská i Sokolovská jsou právě na dvě linky, samozřejmě proložené, protože i přijatelný interval patří k přijatelné MHD. Na Korunní nesahat, ta je taky kvůli Dykovce, Hradešínský a tak.
-
kocour
-
KM
Taky jsem si myslel, že je Vinohradská zbytečná a kdyby se zrušila na počátku 80tých let, neprotestoval bych a její obnovení bych nechtěl (tak jako TT na VN). Ale čas ukázal, že nějaká MÍSTNÍ povrchová doprava tam asi být musí a z tohoto hlediska je přesně jedna linka tramvaje, navíc vedená tak, že je opravdu místní, ne průtah přes město, optimální. Nicméně jako preferovaný druh dopravy bych tam viděl IAD (je to přímé pokračování kutnohorské výpadovky) a auta vyloučil z Korunní.
Podobné je to na Sokolovské mezi Florencí a Palmou - tam už mě ani nenapadlo rušení, ale jedna 8 by tam plně stačila, tak jako stačí ta 11 a má i podobný charakter trasy jako 11.
Podobné je to na Sokolovské mezi Florencí a Palmou - tam už mě ani nenapadlo rušení, ale jedna 8 by tam plně stačila, tak jako stačí ta 11 a má i podobný charakter trasy jako 11.
-
kocour
6432: Před chvilkou jsem se bavil s jedním člověkem ze Strašnic - zdůrazňuji, že to nebyl žádný tramvajový úchyl, jako my všichni tady, ale normální cestující, co jsou mu tramvaje buřt - a ten si mi stěžoval, že je na Vinohradské tramvají naopak málo. A moje vysvětlení, že to je kvůli metru "o patro níž" a že tomu tak je už od roku 1980, už vůbec nebral.
- 6432
- Uživatel
- Bydliště: Opatovské okolí, k nejbližší tram 9 nebo 10 min jízdy busem
Tak to nevím co chce MOp říct.... (byl bych pro jasné a slušné názory normálně napsané a vysvětlené a ne nějak hrubě odseknout ve smyslu jaký to jsem hovado, jak to tady někdy bývá zvykem;;;;; DOUFÁM, že to není případ MOpa...MOp píše:</>6432 píše: Čili závěrem-zrušit TT Vinohradská. Určitě argumentujte souhlasXnesouhlas!!
-
MOp