Praha 7 si musí vybrat, co chce. Chtějí dvojice na 25 a spojení tržnice - Bulovka. Chtějí 15 na Letnou i Bulovku. Z Karlína chce Praha 8 dvojice na Bulovku a linka 10 je tady nezpochybnitelná. Tudíž na Zenklově máme 3 dvojice a sólo, což je vážně moc. I dnes se dvěma sóly je toho tam moc. takže si Praha 7 musí vybrat. Tu 15 bych jim klidně na tu Bulovku vzal. Jinak ad 1) souhlas ad 2) půjde to218 píše:Tak musíme vymyslet pár návrhů, které ušetří vozokm a přitom neuškodí... možná jich není v Praze až tak málo, co třeba:
1) sólo místo soupravy v Trojské )to už jsme tady nakousli)
2) 25 jen na Palmovku (když teda ta 15 nejde)
3) výměna 2 a 20 (Červený Vrch/Divoká Šárka)
Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si doplnit komentář velkým písmem do citace
.
KM píše:Trošku to rozvinu, 218:
-5 a 12 ukončit objezdem Holešovic, proti sobě, NE, MATE TO LIDI, ZVLÁŠŤ CIZINCE U NÁDRAŽÍ, DÁLE JE TO SÓLO PROTI DVOJICI, 12 ZTRÁCÍ VÝHODU JAKO RYCHLÉ TANGENTY Z HOLEŠOVIC NA MALOU STRANU, KDYŽ JEDEN SMĚR JE VLASTNĚ PŘES DĚLNICKOU (MÍRNĚ JÍ TO ZNEVÝHODNÍ) OBSLUHA TRŽNICE BUDE TAKY NEPŘEHLEDNÁ A KAPACITNĚ NEVYROVNANÁ
-prohodit rozsah provozu 20 a 12 na Barr. BUDIŽ, ALE TO JE CELKEM JEDNO, PŘIDAL BYCH OVŠEM TRVALOU LINKU Z IPP NA BARRANDOV MÍSTO LINKY 13, TA JDE UPLATNIT JINDE
-5 nejede v neděli dopoledne, jede přes nákl. nádr.Ž., 26 Jičínskou 26 JIČÍNSKOU MĚ TRÁPÍ DLOUHO, ODKLON PŘES NNŽ A PŘES VLTAVSKOU TUHLE LINKU HROZNĚ POŠKODIL, UŽ NENÍ PÁTEŘNÍ, CENTRA NÁSTUPU A VÝSTUPU OBJÍŽDÍ. TAKŽE TADY MOŽNÁ JO, ALE S TOU 5 NĚKAM DÁL, NÁSTUPNÍ BY BYLA ŽELIVSKÉHO ZC??
-25 jen v prac.dny a v so, nejede v neděli a večer, 15 celodenně, so,ne,več. (Kdyby na BH řvali, tak v NE-odp. 15 prodloužit na BH) V NE ODP. NEJDE NĚKAM NĚCO PRODLOUŽIT, TO SE V PRAZE NEDĚLÁ A OPĚT TO ZAVÁDÍ NEPŘEHLEDNOSTI. U TRŽNICE UŽ TÉMĚŘ NEMÁŠ NICV SOBOTU, ČI TI TO NIKAM NEJEDE. VÝZNAM TRŽNICE KLESÁ, ALE PŘESTO.
-3 zrušit, 21 celodenně, so, ne, več., 16 do Modřan, 24 přes Tržnici a int 6/8/10/15, l.č.7 standardní int. (tohle je velmi kontroverzní:-)) TÍM TU TRŽNICI TROCHU ZACHRAŇUJEŠ, PORUŠENÍ STANDARDNÍHO INTERVALU JINAK NEŽ PŮLENÍM NELZE, JE TO ZCELA VYLOUČENO ZE STRANY ROPIDU, TUHLE ÚPRAVU JSEM TI PODROBNĚ ROZEBRAL NEDÁVNO, 16 Z MODŘAN NA IPP JE HLOUPOST, 21 BY MUSELA DO DVOJIC A VOZILA VÍC VZDUCHU, 3 BY PŘES SVŮJ ÚPADEK CHYBĚLA VE VAZBĚ MASARYČKA - PODOLÍ.
-11 od Vinice na Kubáň,int 6/8/10/15, 19 od Vinice. na UDDP PROČ? TADY MI UNIKÁ VÝZNAM. SMĚR SPOJOVACÍ, HARFA, PALMOVKA JE OD ČERNOKOSTELECKÉ POKRYT SLUŠNĚ AUTOBUSY. ALE MOŽNÉ TO JE.
-9 ve standardních int., 29: Vápenka-Kotlářka, 7 celodenně do Řep TADY SOUHLAS, 29 V NEJPROBLEMATIČTĚJŠÍCH ÚSECÍCH DNE KAŽDÁ DRUHÁ DO ŘEP (CCA HODINA AŽ DVĚ RÁNO)
-
KM
Trošku to rozvinu, 218:
-5 a 12 ukončit objezdem Holešovic, proti sobě,
-prohodit rozsah provozu 20 a 12 na Barr.
-5 nejede v neděli dopoledne, jede přes nákl. nádr.Ž., 26 Jičínskou
-25 jen v prac.dny a v so, nejede v neděli a večer, 15 celodenně, so,ne,več. (Kdyby na BH řvali, tak v NE-odp. 15 prodloužit na BH)
-3 zrušit, 21 celodenně, so, ne, več., 16 do Modřan, 24 přes Tržnici a int 6/8/10/15, l.č.7 standardní int. (tohle je velmi kontroverzní:-))
-11 od Vinice na Kubáň,int 6/8/10/15, 19 od Vinice. na UDDP
-9 ve standardních int., 29: Vápenka-Kotlářka, 7 celodenně do Řep
-5 a 12 ukončit objezdem Holešovic, proti sobě,
-prohodit rozsah provozu 20 a 12 na Barr.
-5 nejede v neděli dopoledne, jede přes nákl. nádr.Ž., 26 Jičínskou
-25 jen v prac.dny a v so, nejede v neděli a večer, 15 celodenně, so,ne,več. (Kdyby na BH řvali, tak v NE-odp. 15 prodloužit na BH)
-3 zrušit, 21 celodenně, so, ne, več., 16 do Modřan, 24 přes Tržnici a int 6/8/10/15, l.č.7 standardní int. (tohle je velmi kontroverzní:-))
-11 od Vinice na Kubáň,int 6/8/10/15, 19 od Vinice. na UDDP
-9 ve standardních int., 29: Vápenka-Kotlářka, 7 celodenně do Řep
-
KM
No a proto bych já postupoval salámovou metodou, která se v dopravní oblasti již tolikrát osvědčila
Tu proházím 18,6,11, onde 4,20, o kousek dál 11,19,24, po chvíli 3,21, vždy na jednom konci. Každá změna může bý sama o sobě. Nikdo v Hloubětíně nemusí tušit, co se děje v Bráníku (Ono to ani nikoho nezajímá, ty máš moc velký nadhled, většina lidí je daleko přízemnějších)Naopak, tvá komplexní koncepce bude v pytli, už když ti neprojde 15. A ta ti neprojde, to je vymodlené tele Prahy 7.
Nejpodstatnější na tom bude , že se tě nezeptají: Coj jste tím vylepšil? Ale : Kolik to ušetří? A ty řekneš - no vypravenost i peníze jsou stejné. A oni řeknou: Ale to jste to nemusel dělat, milý pane.
Tu proházím 18,6,11, onde 4,20, o kousek dál 11,19,24, po chvíli 3,21, vždy na jednom konci. Každá změna může bý sama o sobě. Nikdo v Hloubětíně nemusí tušit, co se děje v Bráníku (Ono to ani nikoho nezajímá, ty máš moc velký nadhled, většina lidí je daleko přízemnějších)Naopak, tvá komplexní koncepce bude v pytli, už když ti neprojde 15. A ta ti neprojde, to je vymodlené tele Prahy 7.
Nejpodstatnější na tom bude , že se tě nezeptají: Coj jste tím vylepšil? Ale : Kolik to ušetří? A ty řekneš - no vypravenost i peníze jsou stejné. A oni řeknou: Ale to jste to nemusel dělat, milý pane.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Z mých změn pravděpodobně neprojde nicKM píše:Ne že bych chtěl, MŠ, snižovat vědeckost tvé práce, ale podívej se jak špičkoví odborníci udělali oblouk v Křížový a naopak přečti si v DP-k jak vznikala síť překryvných busových linek a srovnej, co sloužilo dýl. No a potom se mrkni na to moudro, v čem spočívá dokonalost. Už se taky opakujeme. Pojď se vsadit, že z tvých změn projde max.20% a to budou ty, kde se shodujeme.
-
KM
Ne že bych chtěl, MŠ, snižovat vědeckost tvé práce, ale podívej se jak špičkoví odborníci udělali oblouk v Křížový a naopak přečti si v DP-k jak vznikala síť překryvných busových linek a srovnej, co sloužilo dýl. No a potom se mrkni na to moudro, v čem spočívá dokonalost. Už se taky opakujeme. Pojď se vsadit, že z tvých změn projde max.20% a to budou ty, kde se shodujeme. 
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rád, že tě svými úvahami rozesměju. Výsledek se rýsuje a dnešnímu stavu se moc nepodobá, i když se snaží lidi nemást, nedělat změny jen z důvodu si něco vyfotit a tak. Mám exaktně vypsané problémy, mám počet vozů, mám spoustu limitů a sedím nad tím a vymýšlím. Je to skoro hotové, ale chybí tomu dokonalostKM píše:Checheche, MŠ, když si to pročteš tu tvou úvahu, tak zjistíš, že se točíš dokola a výsledkem je NYNĚJŠÍ STAV. Maximálně s drobnými úpravami, jako že 16 na Barr se bude jmenovat 4 a podobně. Úspěch totiž spočívá v poznání okamžiku, kdy přestat zlepšovat. A obávám se, že ten jsem poznal já.
Jinak KM, točím se dokola, protože pro mě nikdy není nic jasné a správné, o všem pořád pochybuju, i o svých řešeních, takže si to musím pořád procházet znovu a znovu, hledat chyby a mezery, slabiny, na které mě dostaneš a tak dál. Když něco navrhuješ, musíš umět to hájit a já neumím navrhnout nic jen tak, musím si vypracovat neproniknutelnou obhajobu, nebo alespoň důvody, proč jsem nakonec zvolil to a to.
-
KM
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Syverin a KM: Tohle je jádro pudla, na protažení další linky Ječnou je velký tlak a asi tam o linku víc neprojde. Tudíž se pokouším LV vyřešit bez přidání linky do Ječné. Pokud vyjdu z předpokladu, že v Ječné zůstane 4, 10, 22 a 23 jako linky, s kterými se moc hýbat nedá, pak mám linky 6 a 16 k určitým změnám. Prozradím, že linka 16 se v mých představách pomalu krystalizuje jako Barrandovská ve dvojicích, na Barrandov 12,14,16 a 20 ve špičkách. Jde o posilu úseku Anděl - IPP a lepší využití linky 16. Jenže pak vypadne spojení Braník - IPP, které je jaksi vyžadováno jistými kruhy. Takže tam musí nějaká linka zůstat, dejme tomu 13, na čísla nehleďte. Takže například Braník - IPP - Otakarova - Kubáň. Nechci opustit spojení Nádr. Vršovice - IPP, lidi si pomalu zvykají. No a pak se linka 6 do Ječné už nevejde. Je to problém s kapacitou ve vazbě IPP k Národní třídě. Pak skutečně vychází ze Spořilova Nuslemi na Karlák a pak buď na Laurovou nebo centrem na tu Trojskou. Tam jde o to, aby z Trojské zůstala oslabená vazba na centrum a bylo tam jen sólo. Pětka nejede z Masaryčky do centra, proto se na tohle nehodila. Pak tam hraje roli spousta dalších věcí, např. linka 21 Modřany - Karlák - Újezd - Laurová apod. Nebo nechat linku 6 v Ječné (na Laurovou přes Újezd či do Vodičkovy a na Trojskou?) a zapomenout na spojení IPP s Braníkem a odkázat na přestup na 4,10,16 na Karláku z nějaké výše zmíněné linky 21. Je to složitý, dočkejte času, až budu s nějakou úvahou spokojenej, dám to sem. Ale pořád se mi spousta vlastních myšlenek nelíbí a mnoho věcí by fungovalo špatně.syverin píše:Řekněme, že by to bylo velmi skvělé, všechny úseky potřebují posílit jako sůl. Ale kromě problémů na Zvonařce, kde by se to určitě nelíbilo majitelům parkujících IGK, tak existuje ještě jeden, o dost větší. Linku navíc prostě do Ječné neprotlačíš. Policajti se cukali už když povolovali 40 vlaků za hodinu a už jich tam jezdí 45. Třináctku navíc by nepřežili.6432 píše:A co říkáte na návrh jednoho uživatele na DF dpp.cz, který si říká ROM a neustále a neustále chce prodloužit linku 13 z SN přes AN na IP a Zvonařku. 1, Kvůli spojení Barr a IP a 2, aby byla Zvonařka zapojena do běžného provozu. (samozřejmě za předpokladu, že se z linky 13 stane absolutně normální tram linka-tj. provoz i odpoledne). Musím říct, že tento nápad mi vysloveně nevadí, jako ostatním, ale nemám na to ještě vyhraněný názor.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to složitější, už bych prozrazoval moc z úvah mých a ještě nekoho jiného, ale v každém případě na Trojské jen sólo 6 a 17.218 píše:MŠ: Pokud by se ta "6" odvedla do Trojské, předpokládám, že 14 nebo 17 by se pak musela ukončit na Výstavišti - 2 linky (z toho jedna sólová) na Trojské stačí. Pak by se ale muselo zřejmě provést něco s 5... ale kam s ní?
-
KM
To slovo, kterým bych uživatele ROM označil se tu vyhvězdičkovává, takže se ani nebudu namahat ho psát. Řešení bude jednodušší - prohodí se 4 a 20 poté co se vymění lidi na radnici P5 a přestanou lpět na tom, aby k Andělu přijížděla 4 po Plzeňské.6432 píše:A co říkáte na návrh jednoho uživatele na DF dpp.cz, který si říká ROM a neustále a neustále chce prodloužit linku 13 z SN přes AN na IP a Zvonařku. 1,
-
KM
To bude krásný příklad toho, co se stává z ideálů v praxi. Víš MŠ, podívej se, jak vypadala Barrandovská trať při otevření a jak vypadá dnes. A tak to dopadne s tvými návrhy. Dávej pozor: 6 se prostě z Otakarky odkloní na Spořilov a hotovo.Martin Šubrt píše:[Úsek od Chodovské přetížený mírně je, tudíž tady zase prozradím něco z mých a Jonášových úvah. Ze Spořilova sólo linka na Nám. bří. Synků - Albertov - Národní třídu - Anděl a Laurovou. Linka 6 pak například z Karláku do Vodičkovy...
Já bych to udělal ještě jinak - na Spořilov 18 a 6 na Pankrác. Tohle jsou změny, které pomůžou (2 vozy přibydou) a nikdo si jich pořádně nevšimne. Ale 6 na nám.Rep. nepřekousnou ani místní šotouši. Nepamatuješ se jak vyváděli, že 8 je tradiční břevnovská linka???