Ostravan píše: 809 nahradila co se barvy týče 1512, která konečně po x letech jezdí opět v barvách DPO. A vůbec poslední dobou jezdí hodně takových "pestých" souprav, např. zelená 928+940, modrá 1040+1039, již zmíněná žlutá 809. Taky se mi zdá, že ubylo reklam na vozech, poslední KT8 je bez reklamy, jsem zvědavý, kdy dostane unifik, nejspíše až po znízkopodlažnění. Také 962+974 jezdí již pěknou řádků měsíců bez reklamy, ale podklad na ní zůstal. DPO už nevrací vozy do městských barev a nechává jezdit tramvaje ve stavu v jakém jsou?
Taky velké čelní buse na 7xx vypadá hodně zajímavě, čekal bych cokoliv, ale toto opravdu ne.
Tuším, že standardní modrobílý nátěr dostávají vozy se zbytkovou reklamou během VP v Martinově. Ale nevím jak to bylo v případě 749+753 (ex Oriflame) nebo 774+778 (ex Ardo), které dostali uniformní lak "prakticky přes noc", v tomto případě se o VP asi nejednalo. Například 925+945 v původním zbytkovém bílém nátěru byla na VP počátkem roku a od konce jara jezdí v klasickém laku. Těch zbytkových reklam je poslední dobou hodně, doplním ještě například 1211 ex Fisher, 1209 ex Twist, 951+963 (červeno-bílo-modrý nátěr), ale tu jsem mnoho měsíců neviděl, tak je asi na VP v Martinově (zeptám se povolaných) nebo nejnověji 994+998. Od června jsem neviděl ani 976 s reklama TNT, která je teď na 1212, tak taky tipuji VP, ani její kolegyni 972 (ex oranžovo-bílá reklama) už jsem měsíc nezahlídl. 1515 dopadne asi stejně jako 1512 nebo 1514, dojezdí do modernizace v zbytkovém reklamním hávu, který nyní na sobě má, jedině, že by v blízké době dostala novou reklamu.
Nedokáži si pořádně vysvětlit, proč CVR na tramvajích v poslední době tak dramaticky ubylo. Když se třeba podívám na města jako Liberec, Olomouc nebo Brno, tak tam se dá setkat CVR prakticky na každém kroku a v Ostravě za poslední rok přibily odhadem dvě reklamy (reklama ZOO Ostrava na 986 a přesun reklamy z 976 na 1212) a za tu dobu nejméně 10 reklam zmizelo a zbylé přežívají už několik roků. Nemyslím si, že by to bylo způsobeno přehnanými požadavky DPO za pronájem plochy nebo nedostatkem peněz místních, celostátních či nadnárodních společností na svou prezentaci, ale na druhou stranu, když vozy ze stejnou reklamou (např. Fisher, Oriflame aj.) jezdí v pohodě v mnoha dalších městech a v Ostravě byly tyto reklamy zrušeny, někde musí být zakopaný pes.
MayG píše:Co si budeme povidat
velke buse + pantograf = hnus
Ta kombinace velké čelní BUSE + pantograf nepůsobí zrovna synchronicky, ale za těch pár měsíců jsem si na to už pomalinku zvykl.
Něco podobného jsem tuším viděl v Košicích, kde některé T6A5 mají pantograf a velké maticové čelní BUSE podobné jaké je u našich T6A5.
MayG píše: jak skončí 710+718 , muj tip je že 710 dostane brzy velke buse, jsou to docela zmodernizovane tramvaje a 718 bych ho přál taky
710 a 718 se ještě najezdí spousty kilometrů, padesáti let se obě holky snad ještě dožijí, i když v případě 718 je to možné padesáté výročí trochu diskutabilní, protože z původního vozu nezbylo (snad možná kromě podvozků) prakticky nic, kastle je ex Praha 6381.