Noční linkové vedení - připomínky a návrhy

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 27.12.2005 14:29

KM píše:ještě R31: z níže uvedené mapky plyne, že se čeká u Polikliniky ve všech směrech.
ano, to jsem také dával jako příklad naprostého nesmyslu
čeká se i ve směru, kde žádný autobus nenavazuje (podívej se na příjezdy)

nikdo v noci nečeká 10/20 minut na tramvaj, aby pak jel 1 stanici (teda pokud to není Hlubočepy - Geologická :-) ) - už jsem párkrát 54 měl a ještě tam nikdy nikdo nenastupoval ve směru ZC

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 27.12.2005 14:24

no sice nevím co má
v noci je na sále imho 3-5 dispečerů + několik v autech po Praze - na tom sále asi v noci dělají hlavně různé vyhodnocení provozu ze dne, protože jinak by to tam zvládnul 1 člověk úplně v pohodě
možná by věděl víc jara, byl tam na praxi
společného s
KM píše:Jara a Radek31: No sorry pánové, ale kdo jiný než dispečer by měl mít přehled o všech vlacích, zejména v noci, kdy jich je jen kolem 60 a existují kontrolní body?
ale nebudeme to dál řešit

KM

Příspěvek od KM » 27.12.2005 14:15

Radek31: 26/12 14,01.
ještě R31: z níže uvedené mapky plyne, že se čeká u Polikliniky ve všech směrech.
Petr: To je jiná mapka. Ropid má i směry čekání. http://www.ropid.cz/cz/mapy/noc.gif

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 27.12.2005 14:01

Mohu mít blbý dotaz, co kdybys jako výpravčí v práci stáhnul tu mapku/přestupové tabulky z stránek Ropidu - vytisknul - okopíroval - a dal fírům na nočním linkách do desek s notama...
proč by to dělal? 1) v tramvaji tu mapku máš v salonu (stačí se rozhlédnout)
2) každý řidič má čekačky vyznačené v notách a když neví, tak se může zeptat zkušenějšího kolegy (hodně řidičů jezdí noční trvale)
http://www.dpp.cz/download/schema-nocni-dopravy.gif
Jara a Radek31: No sorry pánové, ale kdo jiný než dispečer by měl mít přehled o všech vlacích, zejména v noci, kdy jich je jen kolem 60 a existují kontrolní body? Pokud vím, tak to snad má i barevně vymalováno na monitorech (zpožděné vlaky žlutě, předjeté červeně a jedoucí načas zeleně). To že v noci dělá něco jiného než aby sledoval monitory je ovšem druhá věc, jak se zdá.
???? na co reaguješ, já o tom nic nepsal

3 perličky

čekačka v zastávce Pol. Barrandov směr Sídl. Barandov (minutová, je tam i když se na žádný autobus nečeká! ten navazuje pouze ve směru DC) - nepochopitelné, zbytečné zdržení + je tam preference na SSZ a ta často díky čekačce uteče a musí se jít ven navolit

čekačka strašnického služebáku (v zastávce I.P.Pavlova od Muzea) na noční autobus, který zastavuje samozřejmě na magistrále :-)

a jedna jako pochvala oddělení jízdních řádů - dnes 5:37 jsem měl s 12 odjezd ze zastávky Anděl -> Palmovka a jak se ukázalo, tak ve stejnou minutu tam jela i linka 15 z vozovny Motol -> Kobylisy - samozřejmě ne na Spartu (to je přece logické, ale pěkně na Veletržní přes Čechův most :-) těch 10 lidí na 3 vozy bylo tak akorát :-) kdo tohle vymýšlí ....

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 27.12.2005 13:57

Proxy píše:Mohu mít blbý dotaz, co kdybys jako výpravčí v práci stáhnul tu mapku/přestupové tabulky z stránek Ropidu - vytisknul - okopíroval - a dal fírům na nočním linkách do desek s notama...
... co by se stalo?
a) řidiči by se na papír vys...(ignorovali)
nebo
b) dostal bys postih, že si do desek dal neoficiální dokument, který tam nepatří
Za prvé bych se mi to v práci nepodařilo (nemáme přístup na internet), za druhé pokud bych tohle udělal jednou, mohl bych to už dělat vždycky, protože bych dělal práci za ty, kteří to mají na starosti. A pokud by zjistili, že to jde i bez nich, rádi by se na to vykašlali.

KM

Příspěvek od KM » 27.12.2005 13:10

ad proxy: No hlavně by to nebyl oficiální dokument. Pozor, nezaměňovat vstřícnost s partyzánštinou.

MOp

Příspěvek od MOp » 27.12.2005 13:02

Proxy píše:Mohu mít blbý dotaz, co kdybys jako výpravčí v práci stáhnul tu mapku/přestupové tabulky z stránek Ropidu - vytisknul - okopíroval - a dal fírům na nočním linkách do desek s notama...
... co by se stalo?
nebo
b) dostal bys postih, že si do desek dal neoficiální dokument, který tam nepatří
c/ byl by ***** nadřízeným, že plýtvá papírem a ingoustem z tiskárny.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 27.12.2005 12:56

Petr píše:Možná řidiči autobusů. Řidiči tramvají mají ve vozovém jízdním řádu vyznačeno - Přestup. Což jim hodně řekne, že :wink: Ale abych řekl celou pravdu, vydávají se tzv. přestupové tabulky, které jsou přílohou k vozovému jízdnímu řádu, a kde jsou přestupy vyznačené. Bohužel současné podoby tabulek je značně nepřehledná a dost často neaktuální. Stává se, že několik dní po změně přestupů teprve přijde opravná tabulka a leckdy přijde nějaké info k přestupům až po mém dotazu, kde se to toulá...
Mohu mít blbý dotaz, co kdybys jako výpravčí v práci stáhnul tu mapku/přestupové tabulky z stránek Ropidu - vytisknul - okopíroval - a dal fírům na nočním linkách do desek s notama...
... co by se stalo?
nebo
KM píše:Tohle všechno je celkem pochopitelné a do jisté míry logické. Nicméně já musím znát v mé druhé práci jízdní řád na celý týden, i když do ní chodím jen v neděli, aby, kdybych zaskakoval, nebylo nic poznat. Samozřejmě že je to poznat, ale na zprávy obvykle nezapomenu... :-)
:shock: To máme podobné - já také musím být v práci připraven zaskočit na kolegu na jiné lince na jiném projektu. A stejně tak kolegové každé ráno doufají, že do práce přijdu a oni nebudou muset zaskakovat za mne :mrgreen:

KM

Příspěvek od KM » 27.12.2005 11:10

Petr píše:
KM píše:Upřímně řečeno, Petře, myslel jsem, že by to řidiči mohli znát zpaměti, když to umíme my šotoušové. :-) Koukám ale, že Ropid má na svých stránkch informací víc, než samotní zaměstnanci :-)
Problém je v tom, že některý řidič má noční 2x do roka. To, co si člověk pamatuje z doby před půl rokem, už aktuální být nemusí. A pokud ten člověk nočními v téhle oblasti nejezdí vcelku chápu, že nemusí tušit, která bije.
Tohle všechno je celkem pochopitelné a do jisté míry logické. Nicméně já musím znát v mé druhé práci jízdní řád na celý týden, i když do ní chodím jen v neděli, aby, kdybych zaskakoval, nebylo nic poznat. Samozřejmě že je to poznat, ale na zprávy obvykle nezapomenu... :-)

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 27.12.2005 11:07

KM píše:Upřímně řečeno, Petře, myslel jsem, že by to řidiči mohli znát zpaměti, když to umíme my šotoušové. :-) Koukám ale, že Ropid má na svých stránkch informací víc, než samotní zaměstnanci :-)
Problém je v tom, že některý řidič má noční 2x do roka. To, co si člověk pamatuje z doby před půl rokem, už aktuální být nemusí. A pokud ten člověk nočními v téhle oblasti nejezdí vcelku chápu, že nemusí tušit, která bije.

KM

Příspěvek od KM » 27.12.2005 11:05

Upřímně řečeno, Petře, myslel jsem, že by to řidiči mohli znát zpaměti, když to umíme my šotoušové. :-) Koukám ale, že Ropid má na svých stránkch informací víc, než samotní zaměstnanci :-)

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 27.12.2005 11:01

KM píše:(...)Řidiči mají v jízdním řádu vyznačeno, kde na co čekají a dokonce jsem viděl poznámku "MUSÍTE SE VIDĚT".(..)
Možná řidiči autobusů. Řidiči tramvají mají ve vozovém jízdním řádu vyznačeno - Přestup. Což jim hodně řekne, že :wink: Ale abych řekl celou pravdu, vydávají se tzv. přestupové tabulky, které jsou přílohou k vozovému jízdnímu řádu, a kde jsou přestupy vyznačené. Bohužel současné podoby tabulek je značně nepřehledná a dost často neaktuální. Stává se, že několik dní po změně přestupů teprve přijde opravná tabulka a leckdy přijde nějaké info k přestupům až po mém dotazu, kde se to toulá...

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 27.12.2005 11:01

KM píše: Jara a Radek31: No sorry pánové, ale kdo jiný než dispečer by měl mít přehled o všech vlacích, zejména v noci, kdy jich je jen kolem 60 a existují kontrolní body? Pokud vím, tak to snad má i barevně vymalováno na monitorech (zpožděné vlaky žlutě, předjeté červeně a jedoucí načas zeleně). To že v noci dělá něco jiného než aby sledoval monitory je ovšem druhá věc, jak se zdá.
Ano je to podle barev přesně tak jak píšeš. Doris to vše umí. Já také ale nepsal že tam nemá mít přehled. Já psal že pokud si není jistý řidič, že má zavolat na dispečink. Tam mu to hned řeknou. Představ si že by každého dispečer obvolával že mu ujela tramvaj z přestupního bodu. A tak když se toto stane, tak je řidič povinen zavolat. Jako když nahlašuje mimořádnou situaci snad ne. Dispečink je od toho aby kontroloval dopravu, případně řešil MU a operativně vymýšlel náhradní trasy apod.

KM

Příspěvek od KM » 27.12.2005 10:51

KOCOUR: Garantovaný přestup je něco jako přípoj u vlaků. Prostě je vyhlášeno, že v této zastávce lze přestoupit z jedné linky na druhou. Na stránkách Ropidu existuje mapka, kde jsou tato místa vyznačena. Negarantovaný přestup neexistuje.
Společný dispečink by jistě byl podle logiky zdravého rozumu a jednou se tak taky stane, ale ne garantování přestupu za normálních podmínek to moc vliv nemá. Řidiči mají v jízdním řádu vyznačeno, kde na co čekají a dokonce jsem viděl poznámku "MUSÍTE SE VIDĚT". Že se to nestane je proto, že řidič jede po paměti a zapomene, proto že je mu to jedno, proto, že spoléhá, že to nikdo nenabonzuje, proto, že se nezajímá o své okolí.
V případě mimořádnosti (zpoždění) by měl zasáhnout právě dispečink.
Jara a Radek31: No sorry pánové, ale kdo jiný než dispečer by měl mít přehled o všech vlacích, zejména v noci, kdy jich je jen kolem 60 a existují kontrolní body? Pokud vím, tak to snad má i barevně vymalováno na monitorech (zpožděné vlaky žlutě, předjeté červeně a jedoucí načas zeleně). To že v noci dělá něco jiného než aby sledoval monitory je ovšem druhá věc, jak se zdá.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 27.12.2005 9:24

Karotka píše:
V praxi? Ještě jsem se tomu nenachomýtl (v noci necestuji), ale chápu to dobře, že podle současného systému odjezdů nemají lidi šanci přestoupit z "druhé" do "první"?
Ale i takto se to děje. Jsou řidiči, kteří klidně i vylezou a jdou za tím za sebou (třeba aby pokecali) Nebo jen se kouknou jestli každej měl dost času na přestup. A jede se :lol: . Občas třeba na sebe zablikají blinkrem apod.

Zamčeno