Honzík píše:A to fakt ty podvozky nejsou ani trochu otočné? Proč to teda kupovala Praha, když chtěla otočné? Možná by stačilo změnit tratě a naklonit je v zatáčkách a vyloučit automobily z ulic kam jezdí tramvaje zcela. Pouze pěší a tramvaje. Bez ohledu na menšinové názory Martinů KT8D5RN2, kteří si o sobě myslí víc než jsou.
P.S. Jistě mám auto, tak si myslim a jsem hajzl. A jak to uděláš s dopravní obslužností, sanitkama a podobně?? Nebo jasně, ty budeš sanitní tramvaje (ne že by tu nebyly, ale teda určitě bych nechtěl, aby svoji rychlostí mě šla zachraňovat tramvaj), pak každej obchod bude mít svoji nákladní tramvaj, policice svoji, a ve finále to bude brzdit běžnou socku. Si mi k smíchu, už svejma "dobrejma" nápadama.
P_V píše:Možná by stačilo přestavět trati na vyšší nápravový tlak, nadělat slušné přechodnice, použít tvrdší ocel na kolejnice, dokončit urbanistické záměry našich předků o rozšiřování ulic (všude tam kde je uliční fronta zubatá dovybourat ty zuby a nedovolit nové domy postavit ve stejné úrovni)... a pak bude otázka vlivu na svršek a zda se po přetrasování oblouků do ulic vejde, irelevantní. Jako vedlejší efekt by přestala vjíždět auta na koleje, neb by měla více místa vedle, a nástupiště by přestala být stísněná.
No a kdo to bude financovat???