Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: zákaz

Příspěvek od jara » 10.1.2006 15:31

Martin-KT8D5.RN2P píše:
Honzík píše:Musel by být zákaz vjezdu samozřejmě. A auta b y nesměla jezdit pouze v ulicích, kde není tramvajový provoz zcela oddělen od silničního.
Další "dobrej" nápad, umíš si představit Vinohradskou potažmo Koruní?? Fakt boduješ...
Na jednu stranu je to kategorie místní komunikace B. A těch je v praze víc a tam si to dokážu představit. Ale na tom žižkově to nijak neobjedeš. V karlíně se to také povedlo.
Honzík píše:Musel by být zákaz vjezdu samozřejmě. A auta by nesměla jezdit pouze v ulicích, kde není tramvajový provoz zcela oddělen od silničního. Ta Karmelitská by měla být pro auta zcela neprůjezdná. Na to jsou restrikce. Na vymaštěného frajírka MartinaKT8D5RN2 nehodlám nijak reagovat.
TA karmelická je dost problém. Ale průjezdné to tam musí být. A žádné vyjímky mě moc nenapadají. Je tam dost oběktů kam lidi dojiždějí. Jinak vaše spory řešte pomocí SZ.

Martin-KT8D5.RN2P

Re: zákaz

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 10.1.2006 15:06

Honzík píše:Musel by být zákaz vjezdu samozřejmě. A auta b y nesměla jezdit pouze v ulicích, kde není tramvajový provoz zcela oddělen od silničního.
Další "dobrej" nápad, umíš si představit Vinohradskou potažmo Koruní?? Fakt boduješ...

Honzík
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

zákaz

Příspěvek od Honzík » 10.1.2006 15:04

Musel by být zákaz vjezdu samozřejmě. A auta by nesměla jezdit pouze v ulicích, kde není tramvajový provoz zcela oddělen od silničního. Ta Karmelitská by měla být pro auta zcela neprůjezdná. Na to jsou restrikce. Na vymaštěného frajírka MartinaKT8D5RN2 nehodlám nijak reagovat.
Naposledy upravil(a) Honzík dne 10.1.2006 15:07, celkem upraveno 1 x.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: otočné

Příspěvek od jara » 10.1.2006 14:27

Honzík píše:A to fakt ty podvozky nejsou ani trochu otočné? Proč to teda kupovala Praha, když chtěla otočné? Možná by stačilo změnit tratě a naklonit je v zatáčkách a vyloučit automobily z ulic kam jezdí tramvaje zcela. Pouze pěší a tramvaje. Bez ohledu na menšinové názory Martinů KT8D5RN2, kteří si o sobě myslí víc než jsou.
Pokud napíšeš že vyloučit auta z ulic kde jezdí tramvaje zcela. TAk já si teda hned představím jak vylučuješ auta z ulice Evropská :lol: :lol: . Uplně tě tam vidím. Ale nedokážu si představit co uděláš s těma autama. Kam je dáš. Já vím na Ruzyni je jedno velké parkoviště co. Všechno jde kombinovat ale musí se u toho myslet a předvídat. Třeba v Karmelické se to opravilo. Udělalo více parkovacích míst a bylo počítano že všichni pojedou z anděla tunelem. A co se nestalo každej jede Karmelickou. :lol:

8701
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 8701 » 10.1.2006 14:27

Anonymous píše:Co je v tom čtverečku pod rohem čelního skla? To je nějaký poklop?
Na to jsem se zeptal v Plzni 8-)
Jedná se jen o estetický prvek :idea:
Ale když jsem to viděl po 1. tak jsem nad tím také přemýšlel :D

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 10.1.2006 13:31

Honzík píše:A to fakt ty podvozky nejsou ani trochu otočné? Proč to teda kupovala Praha, když chtěla otočné? Možná by stačilo změnit tratě a naklonit je v zatáčkách a vyloučit automobily z ulic kam jezdí tramvaje zcela. Pouze pěší a tramvaje. Bez ohledu na menšinové názory Martinů KT8D5RN2, kteří si o sobě myslí víc než jsou.
P.S. Jistě mám auto, tak si myslim a jsem hajzl. A jak to uděláš s dopravní obslužností, sanitkama a podobně?? Nebo jasně, ty budeš sanitní tramvaje (ne že by tu nebyly, ale teda určitě bych nechtěl, aby svoji rychlostí mě šla zachraňovat tramvaj), pak každej obchod bude mít svoji nákladní tramvaj, policice svoji, a ve finále to bude brzdit běžnou socku. Si mi k smíchu, už svejma "dobrejma" nápadama. :lol: :lol: :lol:
P_V píše:Možná by stačilo přestavět trati na vyšší nápravový tlak, nadělat slušné přechodnice, použít tvrdší ocel na kolejnice, dokončit urbanistické záměry našich předků o rozšiřování ulic (všude tam kde je uliční fronta zubatá dovybourat ty zuby a nedovolit nové domy postavit ve stejné úrovni)... a pak bude otázka vlivu na svršek a zda se po přetrasování oblouků do ulic vejde, irelevantní. Jako vedlejší efekt by přestala vjíždět auta na koleje, neb by měla více místa vedle, a nástupiště by přestala být stísněná.
No a kdo to bude financovat???

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 10.1.2006 13:29

p_v: když pominu cenu tak je tu ještě jedna maličkost. Myslím, že není zcela účelné přizpůsobovat vždy a za každou cenu kolejiště vozidlu. Koupíš si auto, který se Ti nevejde do garáže?

Mimochodem: Úpravy křižovatek a oblouků pro vozy KT8 trvaly skoro 20 let.

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syverin » 10.1.2006 13:29

Jabberwock píše:Jojo, zrovna předevčírem jsem se byl podívat v Postupimi, odkud tomu územnímu transferu Fridrich II. velel :-) (A abych zůstal u tramvají: svezl jsem se při tom postupimskou elektrikou, která je pěkná, tichá a 100% nízkopodlažní. Jak je to s otočností podvozků či nápravovými tlaky, to bohužel nevím.)
Vzhledem k tomu, že je to Combino, dodal bych drze, že je se co divit, že jezdí :-) Jinak koncepčně je to srovnatelné s poršetrou, jenom 100% nízkopodlažní.

Jabberwock

Příspěvek od Jabberwock » 10.1.2006 13:10

pawel píše:OT
Jabberwock: konečně to někdo řek, nechtěl jsem prudit... to je jako kdybysme říkali/psali "münchenské tramvaje" nebo "wienská káva" :) mmch Vratislav/Breslau/Wrocław spolu s celým Slezskem náležela i českým zemím (od 14. do pol.18.st.), potažmo Rakousku, poté mezi lety 1763-1945 Prusku, resp. Německu.
(sorry za lingvisticko-historický exkurs)
Jojo, zrovna předevčírem jsem se byl podívat v Postupimi, odkud tomu územnímu transferu Fridrich II. velel :-) (A abych zůstal u tramvají: svezl jsem se při tom postupimskou elektrikou, která je pěkná, tichá a 100% nízkopodlažní. Jak je to s otočností podvozků či nápravovými tlaky, to bohužel nevím.)

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 10.1.2006 12:29

OT
Jabberwock: konečně to někdo řek, nechtěl jsem prudit... to je jako kdybysme říkali/psali "münchenské tramvaje" nebo "wienská káva" :) mmch Vratislav/Breslau/Wrocław spolu s celým Slezskem náležela i českým zemím (od 14. do pol.18.st.), potažmo Rakousku, poté mezi lety 1763-1945 Prusku, resp. Německu.
(sorry za lingvisticko-historický exkurs)

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 10.1.2006 12:15

A pak se probudit z toho krasnyho snu do tvrde reality , kde i reko 1 km dvoukolejny trate stoji okolo 80- 100 milionu, pri zachovani stavajiciho trasovani, ,kabelove site a podlozi ..

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 10.1.2006 12:02

Možná by stačilo přestavět trati na vyšší nápravový tlak, nadělat slušné přechodnice, použít tvrdší ocel na kolejnice, dokončit urbanistické záměry našich předků o rozšiřování ulic (všude tam kde je uliční fronta zubatá dovybourat ty zuby a nedovolit nové domy postavit ve stejné úrovni)... a pak bude otázka vlivu na svršek a zda se po přetrasování oblouků do ulic vejde, irelevantní. Jako vedlejší efekt by přestala vjíždět auta na koleje, neb by měla více místa vedle, a nástupiště by přestala být stísněná.

Honzík
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

otočné

Příspěvek od Honzík » 10.1.2006 10:58

A to fakt ty podvozky nejsou ani trochu otočné? Proč to teda kupovala Praha, když chtěla otočné? Možná by stačilo změnit tratě a naklonit je v zatáčkách a vyloučit automobily z ulic kam jezdí tramvaje zcela. Pouze pěší a tramvaje. Bez ohledu na menšinové názory Martinů KT8D5RN2, kteří si o sobě myslí víc než jsou.

Ondrys
Uživatel

Příspěvek od Ondrys » 10.1.2006 10:50

Neral píše:Pokud vím, tak zatím máme:
03T - tříčlánková jednosměrná - klasická Anitra
05T - pětičlánková jednosměrná - Vektra
06T - pětičánková obousměrná - upravená Vektra pro Cagliari
10T - tříčlánková obousměrná - upravená Anitra pro Portland a Tacomu
14T - pětičlánková jednosměrná - pražská Poršetra
16T - pětičlánková jednosměrná - wroclawská Poršetra
...tak je v tom nějaký systém?
Ještě jsi zapoměl na :
01T - modernizovaná T3 pro Plzeň
02T - modernizovaná T3 pro Liberec

Jinak to zadání na 100% NP + 100% pohon + 100% otočné je pěkná blbost. Až to někdy uvidím tak určitě smeknu, to té doby se tomu budu jen smát...

Jabberwock

Příspěvek od Jabberwock » 10.1.2006 10:36

Dovolím si trošku rýpnout: to město se česky jmenuje Vratislav. A pokud mu mermomocí cheme říkat polsky, tak bychom měli zachovat tvrdé ł - Wrocław. Mimochodem, jeden čas taky leželo v Prusku a jmenovalo se Bresslau :-)

Odpovědět