Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
212.47.15.24
-
Martin-KT8D5.RN2P
No reálné to asi nebylo, když pojede 17. To, že se tady cenzuruje, na to jsem již zvykl. Já nebvim mě to přijde trochu jako klamavá reklama, roztrubovat do světa, jak pojede a pak až za měsíc. Kdyby to nikdo neřikal, bylo by to v pohodě si myslim. Pochopil bych i tejden zpoždění, ale skutečně přes 3 neděle, to je trochu nefér a nedělá to dobrou vizitku DP.radek31 píše:na tom nebylo nic nesmyslnéhoMartin-KT8D5.RN2P píše:No jestli 17. je to fajn, ale někdo si mohl odpustit ty nesmyslný kecy, že od 22. prosince.
Motol dostal linku 3 pouze z tohoto důvodu, několik řidičů si udělalo na 14T řidičák a měli to ve službách - to, že nakonec nejela s lidma rozhodně neznamená, že to byla nesmyslná informace - naopak bylo to velmi reálné
btw jako moderátor ti příště příspěvek obsahující něco podobného jako "někdo si mohl odpustit ty nesmyslný kecy" smáznu - je to hnusnej a zbytečnej osobní útok, který tu tolerovat nebudu - normálně to u každého řeší osobní autocenzura, ale u někoho asi nestačí a musí nastoupit moderátor
-
radek31
- Moderátor
na tom nebylo nic nesmyslnéhoMartin-KT8D5.RN2P píše:No jestli 17. je to fajn, ale někdo si mohl odpustit ty nesmyslný kecy, že od 22. prosince.
Motol dostal linku 3 pouze z tohoto důvodu, několik řidičů si udělalo na 14T řidičák a měli to ve službách - to, že nakonec nejela s lidma rozhodně neznamená, že to byla nesmyslná informace - naopak bylo to velmi reálné
btw jako moderátor ti příště příspěvek obsahující něco podobného jako "někdo si mohl odpustit ty nesmyslný kecy" smáznu - je to hnusnej a zbytečnej osobní útok, který tu tolerovat nebudu - normálně to u každého řeší osobní autocenzura, ale u někoho asi nestačí a musí nastoupit moderátor
-
Martin-KT8D5.RN2P
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Můžete to někdo potvrdit/vyvrátit ?4021 píše:Nic o tramvajích tady neni, tak jedno témátko by si zasloužily.
Od 17. ledna totiž bude jezdit ta slavná poršetram (no uvidíme). V PD 3/20 a v SN 3/10. Čili každý den. V ty pracovní dny první spoj až v 6.46 z Palackého nám. do Modřan. Pak na Palmě 8.17, 8.59, 10.48, 11.29, 13.18, 13.59, 15.53, 16.39, 18.33, 19.29. A z Modřan poslední spoj v 20.35 - opět konec na Palačáku a zátah.
O víkendu je to 10. pořadí následující. V 5.38 z Palačáku do Modřan, na Palmě pak 6.59, 8.05, 10.06, 11.05, 13.06, 14.05, 16.06, 17.05, 19.06, 20.05, 22.18 a 23.19. Poslední spoj pak v 0.10 z Modřan - na Palačáku 0.31 a zátah.
Taxem zvědaf jak to dopadne.
regensburg je v polstine Ratyzbona
plzen-pilzno
etc.
moje domaci mesto, Zabrze, taky do 1945r. bylo nemecke a pres nekolik let se jmenovalo HINDENBURG
polovina polskych mest ma nemecke nazvy jako Gdańsk(Danzig) Poznań(Posen) Łódź(Litzmannstadt)
muj otec mi povidal takovou historie, ze kratko po ukonceni komunisticke epoky v Polsku, v odobi kdy se prejmenovalo nazvy ulic, zastavilo se na hlavni ulici v Zabrzu auto z Varsavy a pani z toho auta se pta"jak se jmenuje ta ulice"
nejaky clovek odpovida"Wolności(zname na svobody(ne L.Svobody!!))"
a ona se zase pta"jak se ta ulice jmenovala minule(mystlela v komunisticke dobe)"
a nejaky starsi muz ktery to slysel odpovedel ji:
"Kronprinzenstrasse"
zavarla okno a odjela
v Zabrzu zajmave byle jmena hlavni trid, ktere jiz v 70-tych letech se jmenovaly Svobody, de Gaulla, Roosvelta, 3-go Maja(je to svatek konstituce z 1793r., ktera ne platila za komunistu)
p.s. oficjelni jmeno Klagenfurtu je v polstine taky Celowiec
plzen-pilzno
etc.
moje domaci mesto, Zabrze, taky do 1945r. bylo nemecke a pres nekolik let se jmenovalo HINDENBURG
polovina polskych mest ma nemecke nazvy jako Gdańsk(Danzig) Poznań(Posen) Łódź(Litzmannstadt)
muj otec mi povidal takovou historie, ze kratko po ukonceni komunisticke epoky v Polsku, v odobi kdy se prejmenovalo nazvy ulic, zastavilo se na hlavni ulici v Zabrzu auto z Varsavy a pani z toho auta se pta"jak se jmenuje ta ulice"
nejaky clovek odpovida"Wolności(zname na svobody(ne L.Svobody!!))"
a ona se zase pta"jak se ta ulice jmenovala minule(mystlela v komunisticke dobe)"
a nejaky starsi muz ktery to slysel odpovedel ji:
"Kronprinzenstrasse"
zavarla okno a odjela
v Zabrzu zajmave byle jmena hlavni trid, ktere jiz v 70-tych letech se jmenovaly Svobody, de Gaulla, Roosvelta, 3-go Maja(je to svatek konstituce z 1793r., ktera ne platila za komunistu)
p.s. oficjelni jmeno Klagenfurtu je v polstine taky Celowiec
-
Jabberwock
No, když mluví polsky, nechť užívá polského ekvivalentu, má-li jakýNeral píše:A co je se ti líbí víc, když Polák Plzni říká Pilzen, Plzen, nebo Plzeň?
Nejspíš ano stejně jako u těch zmiňovaných trolejbusů.Neral píše:To sice je celkem jasné, že to je více méně popořadě. Ale když teda máme 01T, 02T, 03T, 05T, 06T, 10T, 14T, 16T, tak to zase tak úplně popořadě neníAbsolut píše:Systém je prozatím stejný jako u trolejbusů - čísluje se popořadě "14" - čtrnáctý nakousnutý protekt "T" - tramvaj. Kéž by měla úspěch jako trolejbus 14Tr.. A taky jich není čtrnáct do té 14T. Nebo mezi tím byly nějaké načaté projekty?
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A co je se ti líbí víc, když Polák Plzni říká Pilzno, Plzen, nebo Plzeň?Jabberwock píše:Dovolím si trošku rýpnout: to město se česky jmenuje Vratislav. A pokud mu mermomocí cheme říkat polsky, tak bychom měli zachovat tvrdé ł - Wrocław. Mimochodem, jeden čas taky leželo v Prusku a jmenovalo se Bresslau![]()
Podle mě to je u každéko města trochu jinak. Samozřejmě že u těch zmíněných německých měst to nejde, protože ty německé názvy prostě do české věty nezapadnou, zatímco Wrocław a Vratislav se dají použít celkem ekvivalentně.pawel píše:OT
Jabberwock: konečně to někdo řek, nechtěl jsem prudit... to je jako kdybysme říkali/psali "münchenské tramvaje" nebo "wienská káva"mmch Vratislav/Breslau/Wrocław spolu s celým Slezskem náležela i českým zemím (od 14. do pol.18.st.), potažmo Rakousku, poté mezi lety 1763-1945 Prusku, resp. Německu.
(sorry za lingvisticko-historický exkurs)
Ale hlavně jde samozřejmě o zvyk. A já jsem to napsal takhle, protože jsem na ten název zvyklý - nedávno jsem tam byl, sleduju občas různé polské stránky a diskusní fórum o tramvajích, takže jsem prostě zvyklý používat spíš název Wrocław než Vratislav.
Ale abych nebyl tak úplně OT, tak stočím řeč zase k tramvajím. Když už teda je řeč o tomhle slezském městě, neví se něco nového o tramvaji 16T?
To sice je celkem jasné, že to je více méně popořadě. Ale když teda máme 01T, 02T, 03T, 05T, 06T, 10T, 14T, 16T, tak to zase tak úplně popořadě neníAbsolut píše:Systém je prozatím stejný jako u trolejbusů - čísluje se popořadě "14" - čtrnáctý nakousnutý protekt "T" - tramvaj. Kéž by měla úspěch jako trolejbus 14Tr.
Naposledy upravil(a) Neral dne 10.1.2006 22:55, celkem upraveno 1 x.
-
DavidD - 62.240.180.1