Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
adam_r
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od adam_r » 13.1.2006 22:01
DavidD píše:Ale jo chápu, že diagnostika nezjistí všechny závady, ale špatné spoje by snad zjistit měla,
Spatne spoje se mohou projevit tak, ze diagnostika hlasi zavadu na zarizeni, ktere se nachazi na druhem konci tramvaje, nez je spatny spoj apod. A jak psal Pvvs, tak problem jsou spoje, ktere jsou spatne castecne a chyba se projevuje 'jenom nekdy' za nezname kombinace pricin.
Tady uz se dostavam na tenky led. Lepsi by bylo polozit dotaz na k-reportu na nekoho ze skodovky, nebo inekonu, nebo odjinud.
-
fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od fricoolinek2 » 13.1.2006 21:26
To spíš aby se nezavřelo fórum DPP

-
DavidD
Příspěvek
od DavidD » 13.1.2006 13:24
Ale jo chápu, že diagnostika nezjistí všechny závady, ale špatné spoje by snad zjistit měla, protože snad na tom proncipu finguje ne? Pokud mi je známo, tak snad sleduje změny vstupu ku výstupu není tomu tak?
-
adam_r
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od adam_r » 13.1.2006 13:17
DavidD píše:Neslouží k tomu počítače? Že by se k tomu připojil a zkontroloval to?
Pomoci diagnostiky se daji odhalit jen nektere typy zavad. Pak ale existuje velke mnozstvi zavad, ktere uz z principu pomoci diagnostiky nelze zjistit.
A taky ta diagnostika nemusi fungovat dobre. Na jedne z Brnenskych K3N hlasil pocitac pravidelne poruchu na 3 podvozku a tramvaj musela vzdy nouzove odjet do vozovny. Nakonec se zjistilo, ze je spatne funguje prave diagnostika, a tramvaj je jinak uplne v poradku.
=> pocitace a diagnostika pomohou, ale nejsou vsespasitelne.
-
DavidD
Příspěvek
od DavidD » 13.1.2006 13:03
Neslouží k tomu počítače? Že by se k tomu připojil a zkontroloval to?
-
PvvS
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od PvvS » 13.1.2006 12:36
Doporucuju se podivat na brnensky K3 , ktery ac za pouziti overenych dilu i vyzbroje , kolikrat vic staly jak jezdily. Tohle nejni odporova T3, ktera se nastavi na dilne a po jednom zdechniti na trati se odladej vsechny ostatni nedotazeny a nezapojeny kabely. U elektroniky je vakliho kontakt asi to nejshorsi co muze byt. Behem stani se nic neukaze, vsechno drzi, ale jenom se vyjede, skrin se zacne trochu kroutit , trepat a kontakt ztracet. . Se zastavenim opet vsechno funguje. Skuste pak hledat zavadu.
-
Martins
- Uživatel
Příspěvek
od Martins » 13.1.2006 12:30
Chcete to hlavně trpělivost, což bohužel většině z nás chybí. Kde jsou ty doby, kdy prototypy KT8 nebo T3 najezdily desítky a stovky tisíc zkušebních kilometrů během kterých se vychytala většina problémů a na základě testů a pozorování se provedly desítky zlepšení. Dnes si každý představuje, že tramvaj je jako auto - po práci si jej zajede koupit do prodejny a o hodinku později už v něm může vozit své přátelé a ukazovat jim, jakou má špicovní palubní desku a jak během rozjezdu pěkně akceleruje. O nízkopodlažních kačenách nemám moc informací, ale nezdá se mi, že by jejich problémy byly nějakého závažnějšího charakterů a že ty kousky, které v současnosti po Praze jezdí (ať už v pravidelném provozu s cestujícími nebo najíždí kilometry jako zkušební jízda) byly dlouhodobě neprovozní. V Ostravě taky některé první KT8D5R.N1 během prvního měsíce měly jedno nebo dvě zdechnutí, ale teď už jezdí více méně bez komplikací. Nesmí se zapomenout, že pražské kačeny mají novou výzbroj, což taky nemusí dělat v první fázi dobrotu.
-
Topper
- Uživatel
Příspěvek
od Topper » 13.1.2006 9:48
No, kdyz to tady ctu, tak si rikam nasledujici vec:
Jsem sice oproti vam zelenac, ale nemela by nova tramvaj najezdit nejdrive nejake kilometry podle zakona? A ma je dnes najezdene? Ja bych rekl, ze ne. Ale 22.12.05 urcite ne. Pak nam tady po Praze jezdi castecne nizkopodlazni kacena. Jezdi vubec? Jak dlouho jezdila bez cestujicich? A pak se chvili s cestujicimi jezdilo a vsichni moc dobre vime jak to dopadlo. A to je "pouze" rekonstrukce.
Ono se ohledne 14T napise hodne zajimavych veci. Na K-R jsem tuhle cetl, ze nejezdi pro nejakou zavadu. Pritom v ten den jsem ji potkal 4x.
A tak trochu OT: Kdyz vidim, jak jezdi pendolino, pritom 1. kousek uz tu je pekne dlouho...
-
fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od fricoolinek2 » 12.1.2006 23:58
Karotka píše:Isidor píše:Já si tedy nevzpomínám, že by někdo oficiálně sliboval "vánoční dárek pražanům", nebo konkrétní termín. Bém (nebo to byl Steiner?) mluvil pouze v smyslu "pokud všechno dobře půjde, tak by zkušební jízdy s cestujícími mohli začít do konce roku". Nu, zřejmě nešlo všechno dobře....

Ale šlo. Jak na drátkách. Neřekl, kterého roku.
Nejsem si jistej tím, že je to až zas tak ftipný

-
Phabbey
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Phabbey » 12.1.2006 21:48
Za "vánoční dárek pražanům" sice byla poršetra vydávána, ale asi to spíš znamenalo, že se s ní před vánoci mohli svézt papaláši. Zkušebky s cestujícími jsou asi druhá věc...

-
Isidor
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Isidor » 12.1.2006 21:32
Martin-KT8D5.RN2P píše:Možná kdyby bylo 1. dubna, tak by to bylo i vtipné, třeba prohlásit pojede zítra( 2. dubna), ale takhle to je špatná vizitka DP a vlastně i Prahy, nebo to netvrdili lidé z radnice, že vyrazí na zkušebky s lidmi jako vánoční dárek pražanům?
Já si tedy nevzpomínám, že by někdo oficiálně sliboval "vánoční dárek pražanům", nebo konkrétní termín. Bém (nebo to byl Steiner?) mluvil pouze v smyslu "pokud všechno dobře půjde, tak by zkušební jízdy s cestujícími mohli začít do konce roku". Nu, zřejmě nešlo všechno dobře....

-
Řepák
Příspěvek
od Řepák » 12.1.2006 20:56
Možná budu znít lehce trapně

, ale může mi někdo říct, co Vetřelci všechno chybí? Díky moc!
-
Martin-KT8D5.RN2P
Příspěvek
od Martin-KT8D5.RN2P » 12.1.2006 9:53
Absolut píše:Toho 22.12. to bylo velice reálné. Když se něco udělá s těma šílenejma citacema, kdy se jedna věta opakuje v 5 postech, tak by už K-rep nemusel být konkurence
No to jsme viděli, když jsem tvrdil, že nepojede ani na Tři krále, tak jsem byl pomalu za magora. Jsem zvědavej na toho 17. jestli vyjede, tak stejně ji brzo stáhnou. Ale tak snad tentokrát už se pletu. Jinak ji neuvidíme ani v květnu. Možná kdyby bylo 1. dubna, tak by to bylo i vtipné, třeba prohlásit pojede zítra( 2. dubna), ale takhle to je špatná vizitka DP a vlastně i Prahy, nebo to netvrdili lidé z radnice, že vyrazí na zkušebky s lidmi jako vánoční dárek pražanům?
-
Absolut
- Moderátor
Příspěvek
od Absolut » 12.1.2006 8:04
Toho 22.12. to bylo velice reálné. Když se něco udělá s těma šílenejma citacema, kdy se jedna věta opakuje v 5 postech, tak by už K-rep nemusel být konkurence