Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MOp

Příspěvek od MOp » 07.2.2006 7:28

a neni trosku problem spise v tom, ze u rozlamovacek se da ta fotobunka spatne vychytat? kridlo by ji totiz neustale prekryvalo, pripadne by muselo byt hodne daleko od dveri, tudiz ta spolehlivost pri nacpane tram, ze?

Neral
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neral » 07.2.2006 1:45

9001 píše:kdyby podobný systém dostávaly i nízký kačeny
To je pravda; když je to standard, tak jaktože to nemají naše nové kačeny? :wink: Ale jinak je to podle mě celkem užitečná věc - ono nemusí venku vysloveně mrznout, aby byl průvan nepříjemný. A všude se s tím muselo někdy začínat a cestující si snad zvykli...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 06.2.2006 20:44

To je sice hezký systém,ale nebylo by špatný trochu lidi s tímto seznámit. Sice je hezký,že je to ve světě standartem,ale při provozu jednoho, možná dvou vozů si na to budou lidi težce zvykat. Jo kdyby jich jezdilo ,těch slibovaných dvacet a nebo kdyby podobný systém dostávaly i nízký kačeny možná i novější Alstomy.

itelv
Uživatel

Příspěvek od itelv » 06.2.2006 20:30

manil píše:Aha...to je pro mě novinka :) Taky si ale myslím, že je to celkem nesmysl. Možná to má využití v zimě, když jsou velké mrazy.
Myslím, že to má význam i jinak. Pokud se někde déle stojí na světlech, pak se v průběhu stání dvěře zavřou nejspíš dřív a tramvaj tak odjede dříve (ušetří čas zavírání). A o to jde: Urychlit MHD a tak ji zatraktivnit na úkor IAD.

manil
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od manil » 06.2.2006 20:21

Petr píše:Samozřejmě tam fotobuňka (či něco na tomto principu je) a pokud řidič navolí automat, a uvolní dveře, pak se ty, po jejichž otevření jimi 4 sekundy nikdo neprochází samy zase zavřou s tím, že si je (až do zavření od řidiče) cestující může opět otevřít...
Aha...to je pro mě novinka :) Taky si ale myslím, že je to celkem nesmysl. Možná to má využití v zimě, když jsou velké mrazy.

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 06.2.2006 20:16

Podle mě je to vážně šikovný jenom při delším stání, prodleva 4 s se mi zdá příliš krátká. Viděl jsem tenhle systém v tatranské električce a tam měli určitě delší prodlevu.

Paulie
Uživatel

Příspěvek od Paulie » 06.2.2006 20:13

Petr píše:Já ho používám zásadně. Tento typ obsluhy dveří je celosvětově zcela standardním jevem. Příklad - čekačka linek (např. Hradčanská po 21:00 hodině) - proč nechat v zimě roztlemenou tramvaj, proč nechat lidi mrznout, ale také proč po každém cestujícím zavírat ručně dveře, kdy se mohou zavřít samy... A divil by ses, kolik lidí tento systém pochopilo. Stačí jen mít otevřené oči - svítí tlačítka, mohu dveře volit. Nesvítí - už mám smůlu.
No to netvrdim,noční,konce Prahy a konečný klidně,alespoň je tam v zomě telo,ale v centru a ve špičce,nevim nevim...

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 06.2.2006 19:51

Paulie píše:S prominutim mi tenhle systém zavírání dveří přijde jako naprostej nesmysl.Kdo vysvětlí dobíhajícím,že jim řidič nezavřel před nosem,že to samo? Stejně lidi nebudou vědět,že si ty dveře můžou zase otevřít a budou se tak shlukovat u posleních otevřenejch popř. se budou zavřený dveře zase otvírat (t.j. další čas) a zas zavírat.. Navíc když ten řidič musí stejně ty dveře zajistit. Přijde mi to přehnaný,přetechnizovaný,zbytečný a o takovýhle věci mohla bejt lochneska levnější.. Doufám že se tenhle program dveří nebude používat.
Já ho používám zásadně. Tento typ obsluhy dveří je celosvětově zcela standardním jevem. Příklad - čekačka linek (např. Hradčanská po 21:00 hodině) - proč nechat v zimě roztlemenou tramvaj, proč nechat lidi mrznout, ale také proč po každém cestujícím zavírat ručně dveře, kdy se mohou zavřít samy... A divil by ses, kolik lidí tento systém pochopilo. Stačí jen mít otevřené oči - svítí tlačítka, mohu dveře volit. Nesvítí - už mám smůlu.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 06.2.2006 19:23

DavidD píše:No myslim si že je to dobrej výmysl,ve voze je díky tomu teplo,protože se zbytečně nevětrá,potom to neni špatný třaba v zastávce před semaforem kde si cestující můžou nastoupit když tramvaj čeká na červenou nebo při odjezdu s konečný či KB atd...a myslim si že si kaštani zvyknou přece jen snad nejsme národ blbů ne?
Mají to všechny nové vozidla ve světě. Tak proč by jsme to nemohly mít my. Nevidím důvod. A je to dost dobrá věc.

DavidD

Příspěvek od DavidD » 06.2.2006 18:57

Paulie píše:S prominutim mi tenhle systém zavírání dveří přijde jako naprostej nesmysl.Kdo vysvětlí dobíhajícím,že jim řidič nezavřel před nosem,že to samo? Stejně lidi nebudou vědět,že si ty dveře můžou zase otevřít a budou se tak shlukovat u posleních otevřenejch popř. se budou zavřený dveře zase otvírat (t.j. další čas) a zas zavírat.. Navíc když ten řidič musí stejně ty dveře zajistit. Přijde mi to přehnaný,přetechnizovaný,zbytečný a o takovýhle věci mohla bejt lochneska levnější.. Doufám že se tenhle program dveří nebude používat.
No myslim si že je to dobrej výmysl,ve voze je díky tomu teplo,protože se zbytečně nevětrá,potom to neni špatný třaba v zastávce před semaforem kde si cestující můžou nastoupit když tramvaj čeká na červenou nebo při odjezdu s konečný či KB atd...a myslim si že si kaštani zvyknou přece jen snad nejsme národ blbů ne?

Paulie
Uživatel

Příspěvek od Paulie » 06.2.2006 18:49

S prominutim mi tenhle systém zavírání dveří přijde jako naprostej nesmysl.Kdo vysvětlí dobíhajícím,že jim řidič nezavřel před nosem,že to samo? Stejně lidi nebudou vědět,že si ty dveře můžou zase otevřít a budou se tak shlukovat u posleních otevřenejch popř. se budou zavřený dveře zase otvírat (t.j. další čas) a zas zavírat.. Navíc když ten řidič musí stejně ty dveře zajistit. Přijde mi to přehnaný,přetechnizovaný,zbytečný a o takovýhle věci mohla bejt lochneska levnější.. Doufám že se tenhle program dveří nebude používat.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 06.2.2006 18:10

manil píše:Fotobuňka? Co by tam dělala?
Samozřejmě tam fotobuňka (či něco na tomto principu je) a pokud řidič navolí automat, a uvolní dveře, pak se ty, po jejichž otevření jimi 4 sekundy nikdo neprochází samy zase zavřou s tím, že si je (až do zavření od řidiče) cestující může opět otevřít...

manil
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od manil » 06.2.2006 17:09

jara píše:Je tam možno použít časovaní. Je tam fotobuňka která myslím po 4 sekundách dveře začne zavírat
Fotobuňka? Co by tam dělala?

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 06.2.2006 9:01

Tita píše:T
A také mě přišlo,že se každé dveře zavírají v jinou dobu.
Je tam nějáký časovač :?:
Nebo má řidič na každé dveře jiný ovladač :?:
Je tam možno použít časovaní. Je tam fotobuňka která myslím po 4 sekundách dveře začne zavírat

Tita
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tita » 06.2.2006 8:49

Tak jsem se včera tím ,,zázrakem" svezl.
Ale nepříjemně mě překvapilo vrzaní kloubů a dveří.Také mi byl velmi nepříjemný bzučák u dveří(oproti bzučáku v T6A5 na který si někdo v jiném vlákně stěžoval to byla fakt síla 8-) ).
A také mě přišlo,že se každé dveře zavírají v jinou dobu.
Je tam nějáký časovač :?:
Nebo má řidič na každé dveře jiný ovladač :?:

Odpovědět