Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MOp
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda; když je to standard, tak jaktože to nemají naše nové kačeny?9001 píše:kdyby podobný systém dostávaly i nízký kačeny
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je sice hezký systém,ale nebylo by špatný trochu lidi s tímto seznámit. Sice je hezký,že je to ve světě standartem,ale při provozu jednoho, možná dvou vozů si na to budou lidi težce zvykat. Jo kdyby jich jezdilo ,těch slibovaných dvacet a nebo kdyby podobný systém dostávaly i nízký kačeny možná i novější Alstomy.
Myslím, že to má význam i jinak. Pokud se někde déle stojí na světlech, pak se v průběhu stání dvěře zavřou nejspíš dřív a tramvaj tak odjede dříve (ušetří čas zavírání). A o to jde: Urychlit MHD a tak ji zatraktivnit na úkor IAD.manil píše:Aha...to je pro mě novinkaTaky si ale myslím, že je to celkem nesmysl. Možná to má využití v zimě, když jsou velké mrazy.
Aha...to je pro mě novinkaPetr píše:Samozřejmě tam fotobuňka (či něco na tomto principu je) a pokud řidič navolí automat, a uvolní dveře, pak se ty, po jejichž otevření jimi 4 sekundy nikdo neprochází samy zase zavřou s tím, že si je (až do zavření od řidiče) cestující může opět otevřít...
No to netvrdim,noční,konce Prahy a konečný klidně,alespoň je tam v zomě telo,ale v centru a ve špičce,nevim nevim...Petr píše:Já ho používám zásadně. Tento typ obsluhy dveří je celosvětově zcela standardním jevem. Příklad - čekačka linek (např. Hradčanská po 21:00 hodině) - proč nechat v zimě roztlemenou tramvaj, proč nechat lidi mrznout, ale také proč po každém cestujícím zavírat ručně dveře, kdy se mohou zavřít samy... A divil by ses, kolik lidí tento systém pochopilo. Stačí jen mít otevřené oči - svítí tlačítka, mohu dveře volit. Nesvítí - už mám smůlu.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Já ho používám zásadně. Tento typ obsluhy dveří je celosvětově zcela standardním jevem. Příklad - čekačka linek (např. Hradčanská po 21:00 hodině) - proč nechat v zimě roztlemenou tramvaj, proč nechat lidi mrznout, ale také proč po každém cestujícím zavírat ručně dveře, kdy se mohou zavřít samy... A divil by ses, kolik lidí tento systém pochopilo. Stačí jen mít otevřené oči - svítí tlačítka, mohu dveře volit. Nesvítí - už mám smůlu.Paulie píše:S prominutim mi tenhle systém zavírání dveří přijde jako naprostej nesmysl.Kdo vysvětlí dobíhajícím,že jim řidič nezavřel před nosem,že to samo? Stejně lidi nebudou vědět,že si ty dveře můžou zase otevřít a budou se tak shlukovat u posleních otevřenejch popř. se budou zavřený dveře zase otvírat (t.j. další čas) a zas zavírat.. Navíc když ten řidič musí stejně ty dveře zajistit. Přijde mi to přehnaný,přetechnizovaný,zbytečný a o takovýhle věci mohla bejt lochneska levnější.. Doufám že se tenhle program dveří nebude používat.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mají to všechny nové vozidla ve světě. Tak proč by jsme to nemohly mít my. Nevidím důvod. A je to dost dobrá věc.DavidD píše:No myslim si že je to dobrej výmysl,ve voze je díky tomu teplo,protože se zbytečně nevětrá,potom to neni špatný třaba v zastávce před semaforem kde si cestující můžou nastoupit když tramvaj čeká na červenou nebo při odjezdu s konečný či KB atd...a myslim si že si kaštani zvyknou přece jen snad nejsme národ blbů ne?
-
DavidD
No myslim si že je to dobrej výmysl,ve voze je díky tomu teplo,protože se zbytečně nevětrá,potom to neni špatný třaba v zastávce před semaforem kde si cestující můžou nastoupit když tramvaj čeká na červenou nebo při odjezdu s konečný či KB atd...a myslim si že si kaštani zvyknou přece jen snad nejsme národ blbů ne?Paulie píše:S prominutim mi tenhle systém zavírání dveří přijde jako naprostej nesmysl.Kdo vysvětlí dobíhajícím,že jim řidič nezavřel před nosem,že to samo? Stejně lidi nebudou vědět,že si ty dveře můžou zase otevřít a budou se tak shlukovat u posleních otevřenejch popř. se budou zavřený dveře zase otvírat (t.j. další čas) a zas zavírat.. Navíc když ten řidič musí stejně ty dveře zajistit. Přijde mi to přehnaný,přetechnizovaný,zbytečný a o takovýhle věci mohla bejt lochneska levnější.. Doufám že se tenhle program dveří nebude používat.
S prominutim mi tenhle systém zavírání dveří přijde jako naprostej nesmysl.Kdo vysvětlí dobíhajícím,že jim řidič nezavřel před nosem,že to samo? Stejně lidi nebudou vědět,že si ty dveře můžou zase otevřít a budou se tak shlukovat u posleních otevřenejch popř. se budou zavřený dveře zase otvírat (t.j. další čas) a zas zavírat.. Navíc když ten řidič musí stejně ty dveře zajistit. Přijde mi to přehnaný,přetechnizovaný,zbytečný a o takovýhle věci mohla bejt lochneska levnější.. Doufám že se tenhle program dveří nebude používat.
-
Tita
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se včera tím ,,zázrakem" svezl.
Ale nepříjemně mě překvapilo vrzaní kloubů a dveří.Také mi byl velmi nepříjemný bzučák u dveří(oproti bzučáku v T6A5 na který si někdo v jiném vlákně stěžoval to byla fakt síla
).
A také mě přišlo,že se každé dveře zavírají v jinou dobu.
Je tam nějáký časovač
Nebo má řidič na každé dveře jiný ovladač
Ale nepříjemně mě překvapilo vrzaní kloubů a dveří.Také mi byl velmi nepříjemný bzučák u dveří(oproti bzučáku v T6A5 na který si někdo v jiném vlákně stěžoval to byla fakt síla
A také mě přišlo,že se každé dveře zavírají v jinou dobu.
Je tam nějáký časovač
Nebo má řidič na každé dveře jiný ovladač