Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 21.2.2006 22:11

V Berlíně jsou taky 1,5 sedačky a mně se líbí. Když má někdo větší bágl, mamča dítě, důchodce hole apod., tak jsou takové sedačky fajn. A nikdo si tu nesedá na půl zadku, jenom aby seděl. Takže jde nejspíš o zvyk. A víc místa v tramvaji stejně nebude, jelikož jde o zatížení a nápravové tlaky.

DavidD

Příspěvek od DavidD » 21.2.2006 21:28

Podle posledních info by kromě tý barvy (a softwaru) nic na dalších vozech měnit nemělo,prej ty 1,5 sedačky jsou požadavek dp.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 21.2.2006 21:03

ta vnitřní barva se mi zrovna dost líbila... @3643
hlavně zrušit to podélné sezení a event. i 1,5sedačky.

DavidD

Příspěvek od DavidD » 21.2.2006 21:00

Od vozu 9113 by měl být interier pouze bílý.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 19.2.2006 15:12

Petr píše:Můžeme mít k té tramvaji spoustu výhrad. Ale řeknu vám, že tyhle výhrady zcela přebije můj páteční zážitek, kdy jsem přepravoval vozíčkářku. Její nadšení z toho, že po 15 letech jede tramvají ve mně vyvolalo pocit hrdosti. Třeba se mi smějte, ale pocit hrdosti, že můj zaměstanavatel má konečně tramvajové vozidlo umožňující přepravu invalidů. Vozidlo nové, takřka bezporuchové a vozidlo, s nímž jsou právě postižení lidé spokojeni. A to za to stojí!
Já myslím, že o tomto to hlavně je. Lidem, kteří ji budou hlavně využívat, protože jim jejich stav omezuje používat ostatní vozy, je totiž úplně jedno jaký má design, jaké má uvnitř sedačky, kdo to vyrobil - ale pro ně je nejdůležitější, že je nízkopodlažní a bude spolehlivá. Což zatím Škodovka prokazuje, ať si říká kdo chce, co chce.

Zdeněk
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk » 19.2.2006 13:01

bureš píše:škoda, že jenom toto... to chtělo nějakou pořádnou železárnu, srážku s kamiónem nebo tak něco, aby ta tramka byla konečně na odpis... DP by si koečně uvědomil, že se odhodlal k nákupu šmejdů a byl by pokoj!
Nemám ve zvyku o lidech říkat něco takovéhleho. Ale člověk, který tohle napsal musí být choromyslný.
Mě se teda 14T taky nijak extra nelíbí, ale souhlasím s Petrem. Spoustě lidí pomůže.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 19.2.2006 12:08

Přesně tak. Já teď bydlím už půl roku v Berlíně a nízkopodlažnost vozidel (je tu nízkopodlažní všechno a U- i S-Bahn mají výtahy) se opravdu projevuje v tom, že na ulici vidíte mnohem víc vozíčkářů než v Praze. A to jak samostatných, tak třeba nemohoucí babičku, kterou příbuzní vezmou na procházku dejme tomu do zámeckého parku v Postupimi. A ono to v posledku působí i na společnost, jelikož postižení jsou díky tomu její integrální součástí a každý se s nimi běžně setkává. Jinými slovy, i taková "prachobyčejná" věc jako np tramvaj nás vlastně kultivuje. Proto se s Petrem zcela ztotožňuji a už se těším, až se s ním (nebo s někým jiným od DP) po svém návratu do Prahy v Poršetře svezu :-)

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 19.2.2006 10:33

Petr píše:Můžeme mít k té tramvaji spoustu výhrad. Ale řeknu vám, že tyhle výhrady zcela přebije můj páteční zážitek, kdy jsem přepravoval vozíčkářku. Její nadšení z toho, že po 15 letech jede tramvají ve mně vyvolalo pocit hrdosti. Třeba se mi smějte, ale pocit hrdosti, že můj zaměstanavatel má konečně tramvajové vozidlo umožňující přepravu invalidů. Vozidlo nové, takřka bezporuchové a vozidlo, s nímž jsou právě postižení lidé spokojeni. A to za to stojí!
A to je to hlavni. A pockej , az tech NP vozu bude v provozu vic na garantech a lide si na to zvyknou. Ono to az tak neprijde kdyz je to v beznym provozu , ale clovek si obcas sam uvedomi jaka to je vyhoda mit moznost se sam nekam dopravit . Staci aby nekoho trochu bolely klouby a takova T3 je skoro nedosazitelna.

K-M

Příspěvek od K-M » 19.2.2006 10:20

Jen poznámečka, on ho tvůj zaměstnavatel měl už před několika lety, kdyby vyvinul větší úsilí k udržení RT6N v provozu...
Což nic nemění na tom že je moc dobře po 55 letech přišla do Prahy konečně nová dopravní kvalita. A ještě by ta tramvaj mohla nějak působit i na personál :-)

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 19.2.2006 9:00

bureš píše:škoda, že jenom toto... to chtělo nějakou pořádnou železárnu, srážku s kamiónem nebo tak něco, aby ta tramka byla konečně na odpis... DP by si koečně uvědomil, že se odhodlal k nákupu šmejdů a byl by pokoj!
Můžeme mít k té tramvaji spoustu výhrad. Ale řeknu vám, že tyhle výhrady zcela přebije můj páteční zážitek, kdy jsem přepravoval vozíčkářku. Její nadšení z toho, že po 15 letech jede tramvají ve mně vyvolalo pocit hrdosti. Třeba se mi smějte, ale pocit hrdosti, že můj zaměstanavatel má konečně tramvajové vozidlo umožňující přepravu invalidů. Vozidlo nové, takřka bezporuchové a vozidlo, s nímž jsou právě postižení lidé spokojeni. A to za to stojí!

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 19.2.2006 2:34

No nevím, cosi mi říká, že když se něco zruší srážkou s kamionem, tak to ještě není důkaz o tom, že zrušená věc (kupříkladu tramvaj) byl šmejd.

bureš

Příspěvek od bureš » 19.2.2006 2:05

Petr píše:Takhle dopadla
škoda, že jenom toto... to chtělo nějakou pořádnou železárnu, srážku s kamiónem nebo tak něco, aby ta tramka byla konečně na odpis... DP by si koečně uvědomil, že se odhodlal k nákupu šmejdů a byl by pokoj!

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 18.2.2006 22:07

Takhle dopadla

195.113.73.129

Příspěvek od 195.113.73.129 » 18.2.2006 21:07

Místo nehody jsem viděl krátce po činu: jednalo se o automobil (myslím, že to byl nějaký starší Peugeot či co) otáčející se přes koleje u podoského bazénu - jel z centra.

autor: itelv

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 18.2.2006 20:37

Jan píše:Chtěl bych poprosit o voz. jízdní řády nebo průjezdy(třeba i na mail) kde 14t teď jezdí. Dík moc, chtěl bych ji nafotit na Dvorcích.
Připojuji se k prosbě. Díky.

Odpovědět