Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
-
DavidD
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že o tomto to hlavně je. Lidem, kteří ji budou hlavně využívat, protože jim jejich stav omezuje používat ostatní vozy, je totiž úplně jedno jaký má design, jaké má uvnitř sedačky, kdo to vyrobil - ale pro ně je nejdůležitější, že je nízkopodlažní a bude spolehlivá. Což zatím Škodovka prokazuje, ať si říká kdo chce, co chce.Petr píše:Můžeme mít k té tramvaji spoustu výhrad. Ale řeknu vám, že tyhle výhrady zcela přebije můj páteční zážitek, kdy jsem přepravoval vozíčkářku. Její nadšení z toho, že po 15 letech jede tramvají ve mně vyvolalo pocit hrdosti. Třeba se mi smějte, ale pocit hrdosti, že můj zaměstanavatel má konečně tramvajové vozidlo umožňující přepravu invalidů. Vozidlo nové, takřka bezporuchové a vozidlo, s nímž jsou právě postižení lidé spokojeni. A to za to stojí!
Nemám ve zvyku o lidech říkat něco takovéhleho. Ale člověk, který tohle napsal musí být choromyslný.bureš píše:škoda, že jenom toto... to chtělo nějakou pořádnou železárnu, srážku s kamiónem nebo tak něco, aby ta tramka byla konečně na odpis... DP by si koečně uvědomil, že se odhodlal k nákupu šmejdů a byl by pokoj!
Mě se teda 14T taky nijak extra nelíbí, ale souhlasím s Petrem. Spoustě lidí pomůže.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Přesně tak. Já teď bydlím už půl roku v Berlíně a nízkopodlažnost vozidel (je tu nízkopodlažní všechno a U- i S-Bahn mají výtahy) se opravdu projevuje v tom, že na ulici vidíte mnohem víc vozíčkářů než v Praze. A to jak samostatných, tak třeba nemohoucí babičku, kterou příbuzní vezmou na procházku dejme tomu do zámeckého parku v Postupimi. A ono to v posledku působí i na společnost, jelikož postižení jsou díky tomu její integrální součástí a každý se s nimi běžně setkává. Jinými slovy, i taková "prachobyčejná" věc jako np tramvaj nás vlastně kultivuje. Proto se s Petrem zcela ztotožňuji a už se těším, až se s ním (nebo s někým jiným od DP) po svém návratu do Prahy v Poršetře svezu :-)
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A to je to hlavni. A pockej , az tech NP vozu bude v provozu vic na garantech a lide si na to zvyknou. Ono to az tak neprijde kdyz je to v beznym provozu , ale clovek si obcas sam uvedomi jaka to je vyhoda mit moznost se sam nekam dopravit . Staci aby nekoho trochu bolely klouby a takova T3 je skoro nedosazitelna.Petr píše:Můžeme mít k té tramvaji spoustu výhrad. Ale řeknu vám, že tyhle výhrady zcela přebije můj páteční zážitek, kdy jsem přepravoval vozíčkářku. Její nadšení z toho, že po 15 letech jede tramvají ve mně vyvolalo pocit hrdosti. Třeba se mi smějte, ale pocit hrdosti, že můj zaměstanavatel má konečně tramvajové vozidlo umožňující přepravu invalidů. Vozidlo nové, takřka bezporuchové a vozidlo, s nímž jsou právě postižení lidé spokojeni. A to za to stojí!
-
K-M
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Můžeme mít k té tramvaji spoustu výhrad. Ale řeknu vám, že tyhle výhrady zcela přebije můj páteční zážitek, kdy jsem přepravoval vozíčkářku. Její nadšení z toho, že po 15 letech jede tramvají ve mně vyvolalo pocit hrdosti. Třeba se mi smějte, ale pocit hrdosti, že můj zaměstanavatel má konečně tramvajové vozidlo umožňující přepravu invalidů. Vozidlo nové, takřka bezporuchové a vozidlo, s nímž jsou právě postižení lidé spokojeni. A to za to stojí!bureš píše:škoda, že jenom toto... to chtělo nějakou pořádnou železárnu, srážku s kamiónem nebo tak něco, aby ta tramka byla konečně na odpis... DP by si koečně uvědomil, že se odhodlal k nákupu šmejdů a byl by pokoj!
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
-
bureš
-
195.113.73.129
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele: